10 käyttäjän vinkkiä tiedostojen käsittelyyn ja dokumenttien hallintaan

Pilvipalvelut tarjoavat käyttöömme yhä enemmän työkaluja, mutta osaammeko käyttää niitä tehokkaasti? Etenkin tiedostojen käsittelyssä ja dokumenttien hallinnassa moni tuntuu vielä kantavan mukanaan työtapoja, jotka periytyvät parinkymmenen vuoden takaa. No mitkä sitten olisivat hyviä työtapoja, jos käytössä on pilvipalvelut kuten Office 365, SharePoint Online, Microsoft Teams, Office Online ja OneDrive for Business?

Tähän Juha Anttila IITC:stä antaa kymmenen vinkkiä, joilla me jokainen voimme yksilöinä tehostaa työtämme, mutta jotka jalkautuessaa koko organisaatioon, voivat aikaansaada uuden modernin tavan tehdä tietotyötä. Juha Anttilan esitys on nähtävissä SharePoint ja Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaarissa 23.-24.5.2019. Tutustu tapahtuman puhujiin sekä ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Juha Anttila toimii konsulttina ja IITC:n toimitusjohtajana. Juhalla on rautainen kokemus informaation ja erityisesti dokumenttien hallinnan kehittämisestä sekä järjestelmien käyttöönotosta. Juha on työssään tutustunut yli kolmensadan suomalaisen organisaation tiedonhallintaan.

Juha on kokenut projektinvetäjä ja tiedonhallintaprojektin sparraaja. Tietotyön kehittäminen ja verkkopalveluprojektien läpivienti ovat lähellä Juhan sydäntä. SharePoint-maailmasta hänellä on kokemusta 2001 versiosta lähtien. Juha on aktiivisesti edistämässä suomalaisen yrityselämän tiedonhallintaa myös Liikearkistoyhdistyksessä, jonka koulutustoimikuntaa Juha vetää.

 


Arkistointi, Etätyö, Intranet, M-Files, Office 365, OneDrive, Pilvipalvelu, Search, SharePoint, Teams