Aivot työssä – keskittymiskykyä, tehokkuutta ja hyvinvointia - Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat

Aivot työssä – keskittymiskykyä, tehokkuutta ja hyvinvointia

Otatko työsi suunnittelussa ollenkaan huomioon aivojasi, tärkeintä työkaluasi? Harvoinpa osaamme miettiä työtä aivojen näkökulmasta.

“Ajattele, kuinka pitkään, monia vuosikymmeniä, keskityimme kehittämään työtä fyysisesti turvalliseksi ja terveelliseksi”, puuskahtaa aivotutkija Minna Huotilainen. Hän mainitsee nostolaitteet, ergonomiset työtuolit, kipinäsuojat, lämpimät työasut ulkotöihin tai hengityssuojaimet – kaikki nykypäivänä itsestäänselviä välineitä ihmisen kehon terveyden suojelemiseksi työssä.

Mutta miten suojelemme työntekijän mielen ja aivojen terveyttä maailmassa, jossa työaika pirstoutuu yhä useampiin osiin ja ärsykkeiden määrä on suuri? Aika monella pätkii muisti ja tarkkaavaisuus takkuaa. Työ keskeytyy jatkuvasti. Aivot ovat kovilla tietotyössä ja kuorma näkyy uniongelmina ja poissaoloina.

“Minusta tämä kertoo siitä, että emme tee työtä kovin fiksulla tavalla. Nämä ovat oireita kuormituksesta, joka on jo mennyt liian pitkälle”, Minna muistuttaa.

Hän kehottaakin miettimään kysymystä tehokkuudesta: mikä todella on tehokasta juuri tässä työssä, jota nyt teemme?

Microsoft 365 HPR -seminaarin esityksessä 6. toukokuuta kuulet käytännöllisiä vinkkejä ja lähtökohtia suunnitteluun, jonka avulla työtä voi kehittää sujuvampaan, laadukkaampaan, tuottavampaan ja vähemmän kuormittavaan suuntaan aivotutkimuksen tulosten pohjalta.

Minna Huotilainen on innostunut soveltamaan neurotieteen uusimpia löydöksiä oppimisen ja suomalaisen työelämän parantamiseen. Hän etsii tapoja muuttaa työtä paremmin aivoille sopivaksi tiedonkäsittelyn ja keskittymiskyvyn näkökulmasta siten, että työtä tuunaamalla siitä saadaan sujuvampaa, laadukkaampaa, tuottavampaa ja vähemmän kuormittavaa. Hän on kiinnostunut kehittämään työssä oppimista ja osaamisen tunnistamista muuttuvassa työelämässä.

Minna tunnetaan muun muassa aivojen toimintaa ja keskittymistä avaavista teoksista Keskittymiskyvyn elvytysopas (2018), Aivot työssä (2018), ja Tunne aivosi (2017).

Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaari järjestetään livestriiminä 5.-6.5.2020. Ilmoittaudu tästä

Tutustu seminaarin ohjelmaan!


Microsoft 365 HPR, Tietotyö