Case Destia: Migraatio SharePoint 2010:stä SharePoint Onlineen ja Teams-konsepti

“SharePoint Online työtilojen mobiilikäyttömahdollisuus on saanut kiitosta”, kertoo Asko Juopperi Desstialta. “Vanhat SharePoint 2010 työtilat toimivat vain Destian sisäverkossa”, hän jatkaa. “Haasteita on ollut riittävän testaamisen osalta, resurssi – ja aikataulumielessä. Eli migraatioiden jälkeiselle testaamiselle ja datan validoinnille pitäisi olla riittävästi aikaa/resursseja”, Asko painottaa.

Destialla on todettu, että Teamsin helppokäyttöisyys on hyvä asia ja käytön aloittamiseen on hyvin matala kynnys. Kiitosta on myös saanut se, että Teamsien luominen on pidetty avoimena, joten käyttäjät voivat itse luoda uuden Teamsin tarpeen mukaan.

Asko toimii Destialla dokumenttienhallinnan kehityksessä, sekä hallinnollisen tietoturvan parissa. Kokemusta IT-alalta löytyy 20 vuoden ajalta eri rooleista tuesta myyntiin. SharePoint-ympäristöt ovat olleet kuviossa mukana vuodesta 2010, ja O365-ympäristö vuodesta 2013. Destian migraatioprojektin tiimoilta Asko jakaa mielellään niin hyvät, pahat kuin rumatkin kokemukset.

Asko Juopperi on puhujana SharePoint ja Microsoft 365 HPR -tapahtumassa, joka pidetään 12.12.2018 Marina Congress Centerissä Helsingissä. Tapahtumaan on enää muutama paikka vapaana, joten ilmoittaudu pian.


Office 365, Pilvipalvelu, SharePoint, Teams