Case Energiavirasto – Azure ja Office 365 palvelut pilvestä - Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat

Case Energiavirasto – Azure ja Office 365 palvelut pilvestä

“Energiavirastossa päätettiin siirtyä pilveen osana järjestelmien ja arkkitehtuurin uusimista, koska vanha palvelinsali alkoi olla hyvin vanha. Pilvi ja varsinkin PaaS-malli oli houkuttelevin vaihtoehto”, kertoo Petteri Mäkelä Energiavirastosta. “Hyvin suunnitellun sovelluskehityksen vuoksi pilvi on tuonut skaalautuvuutta, palveluiden läpinäkyvyyttä ja kustannussäästöjä”, Petteri jatkaa.

“Toki haasteita ja etenkin uutta opeteltavaa on tullut vastaan”, Petteri sanoo. “Kun lähdimme suunnittelemaan pilviarkkitehtuuria, kaikki oli uutta pilven päällä, joten todella paljon sai opetella ja lukea aluksi”.

“Energiavirastolle tietoturvaan panostaminen ja esim. monimenetelmäisen todentamisen käyttöönotto oli selkeä valinta alusta lähtien”, Petteri painottaa. “Valtion tunnuksia kalastellaan päivittäin ja sitä tapahtuu paljon. MFA höystettynä Conditional Accessin työkaluilla estää kalasteluvahingot hyvin”, Petteri päättää.

Petteri Mäkelä on puhujana SharePoint ja Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -tapahtumassa 23.-24.5 2019. Hän kertoo esityksessään, kuinka Energiaviraston palvelut saatiin siirrettyä pilveen ja sen, miltä arkkitehtuuri nyt näyttää. Petteri kertoo myös mitä hyötyjä pilvipalveluista on saatu ja mitä uusia haasteita tai opittavaa on tullut eteen. Ja toki Petteri kertoo myös siitä, kuinka käyttäjät ovat ottaneet kaiken vastaan ja minkälaista oli kahdenkertaisen kirjautumisen käyttöönotto.

Petteri toimii Energiavirastossa ratkaisuarkkitehtinä ja vastaa Microsoftin pilvipalveluiden käyttöönotosta virastossa PaaS- ja IaaS-alustoille sekä viraston palveluiden pilvimigraatiosta. Petterillä on yli kymmenen vuoden kokemus Microsoftin-tuotteiden ratkaisuiden määrittelystä, toteutuksesta ja ylläpidosta, erityisesti tuotteista kuten SharePoint, SSRS, Azure ja O365.


Azure, Office 365, Tietoturva