Case Energiavirasto – palvelinsiirrot pilven laidalle

Energiavirastolla alkoi olla hikiset paikat pannuhuoneessa silloisten palvelinten kanssa ja tiedettiin, että jotain pitäisi tehdä. Yksi vaihtoehdoista oli siirtää palvelimet pilveen, mutta sitä ennen tuli määritellä, miten näistä rakennuspalikoista pystytään rakennettua toimiva kokonaisuus. Petteri Mäkelä Energiavirastolta käy esityksessään läpi mitä kaikkea palvelinten siirto pilveen vaati ja miten tietoturva-asiat otettiin siirrossa huomioon. Lopuksi Petteri esittelee Azure Site Recoveryn, sen haasteet ja ratkaisut kuten Config palvelimen, Palomuuritus, Palvelinten testaus pilvessä ja migrointi pilveen.

 

Petteri toimii Energiavirastossa ratkaisuarkkitehtinä ja vastaa Microsoftin pilvipalveluiden käyttöönotosta virastossa PaaS- ja IaaS-alustoille sekä viraston palveluiden pilvimigraatiosta. Petterillä on yli kymmenen vuoden kokemus Microsoftin-tuotteiden ratkaisuiden määrittelystä, toteutuksesta ja ylläpidosta, erityisesti tuotteista kuten SharePoint, SSRS, Azure ja O365.

 

SharePoint ja Office 365 HPR -seminaari pidetään 23.-24.5.2018 Kalastajatorpalla Helsingissä. Sen rinnalla järjestetään uusi Azure HPR -tapahtuma. Mukana on yhteensä 25 puhujaa ja todella runsas ohjelma.

 

Ilmoittaudu mukaan!


Azure, Azure HPR, Tietoturva