Case Hansel – Teams tosielämässä - Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat

Case Hansel – Teams tosielämässä

”Meillä käytetään Teamsia lähes kaikkeen”, täräyttävät Lasse Ahonen ja Piia Laajala Hanselista. ”Teamsissa on meillä koko firman tiimi, organisaation mukaiset tiimit, yksikkötiimit, projektitiimit, projektit ulkopuolisten tahojen kanssa, keskustelut, kokoukset sekä hieman liittimiä ja 3rd party appseja”, Lasse listaa.  “Olemme myös rakentaneet automatiikkaa Flow’lla  Dynamicsin ja Teamsin välille sekä kehittäneet intraan Teams-hakemiston, joka helpottaa materiaalien löytämistä talon sisällä”, Piia jatkaa.

”Teamsista on saatu meillä hyviä sekä pahoja kokemuksia ja jotain rumaakin on koettu”, Lasse kertoo. ”Teknisellä puolella ulkopuolisten kirjautumisissa on ollut eniten haasteita”, Lasse  mainitsee. ”Tiedon pirstaloituminen eri paikkoihin kuten verkkolevyt, vanhat työtilat & Teamsin tiimit sekä siiloutuminen ovat olleet eniten kritiikkiä aiheuttanut asia Hanselilla”, Piia painottaa. “Palveluiden muutosnopeus on äärettömän kova ja se toki aiheuttaa haasteita”, Lasse päättää.

Lasse Ahonen ja Piia Laajala nousevat 23.5.2019 HPR-tapahtuman lavalle ja kertovat kuinka Microsoft Teamsia on Hanselilla käytetty viimeisen kahden vuoden aikana. Tutustu tapahtuman ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Lasse toimii Hanselin digitiimissä Azure- sekä M365-palvelujen kehitysprojektien parissa. Paremmat työtavat ja -välineet ovat aiheita, joista löytyy aina ja paljon kehitettävää sekä keskusteltavaa. Lassella on kokemusta paikkariippumattomasta työskentelystä 10 vuotta, IT-alalta yleisesti 20 vuotta ja IT-harrastusten osalta 35 vuotta. Kokemusta on myös teen juonnista, teetä voi juoda monta kuppia päivässä, todella monta.

Piia Laajala vastaa Hanselin digitiimissä Hansel.fi:stä ja intranet-ympäristöistä. Ennen Hanselille siirtymistään hän toimi kymmenen vuotta SharePoint-konsulttina ja kehittäjänä. Työstettyään lukuisia erilaisia introja, verkkosivuja ja ekstranetejä hän päätyi lopulta oman asiakkaansa riveihin kehittääkseen pitkäjänteisesti yhtä ympäristöä ja yhden työyhteisön toimintatapoja.

Piiaa inspiroi Teamsin vallankumouksen ohessa automatisoinnin hyödyntäminen eri pilvisovellusten välillä. Moderneista työvälineistä saa aivan uudenlaisen tehon irti, kun manuaalisia vaiheita automatisoidaan ja kuljetetaan tietoa eri järjestelmien välillä käyttäjän puolesta. Vapaa-ajallaan Piia viihtyy parhaiten metsäpoluilla poninsa selässä.


Office 365, SharePoint HPR, Teams