Case HSY: Työryhmät ja intranet Office 365 -ympäristössä

Miten siirtymä paikallisista SharePoint-työtiloista O365:een onnistui? Kuinka työryhmien käyttöön valikoitui sopiva kokonaisuus Groups, Teams ja Yammer-paletista? Miten intranet siirtyi pilveen ja mitä siitä seuraa? Näihin kysymyksiin tulee HPR-seminaariin kertomaan näkemyksensä Anne Latto HSY:stä.

”Meillä on käytössä Groups ja Teams , mutta pääpaino on vielä Yammer-ryhmillä”, kertoo Anne Latto. ”Siirsimme vanhat SharePoint-työtilat Yammer-ryhmiksi O365:ssä”, Anne taustoittaa. ”Koemme, että Teams on vielä keskeneräinen ja muutenkin se kokonaisuus on hankalampi hahmottaa. Meillähän on Yammer-ryhmissä ollut jo heti mukana SharePoint-ryhmä sekä Planner”, Anne Latto painottaa.

Anne Latto työskentelee Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymässä verkkotoimittajana kehittämässä HSY:n intranetiä. Anne on työskennellyt useiden eri SharePoint-versioiden kanssa sekä intranetin että verkkosivujen parissa. Anne on projektipäällikkönä projektissa, jossa HSY:n intranet siirretään O365-palveluun ja O365:n eri ohjelmia otetaan käyttöön. Projektissa HSY:n edellisen intranetin ryhmätyötilat sekä OneDrivejen sisältö siirrettiin pilveen ja uudet ryhmätyöominaisuudet on otettu käyttöön. Intranet siirtyi pilveen syksyllä 2017.


Intranet, Office 365, Planner, SharePoint, Teams, Yammer