Case KEHA-keskus – 5 vuotta valtion tuulisella pilvitaivaalla

“Valtionhallinnon ensimmäinen O365-pilviratkaisuun perustuva sähköinen työskentely-ympäristö Taimi otettiin rohkeasti käyttöön tukemaan monimuotoista ja monipaikkaista 15+15+1 –virastorypästä”, kertoo Mika Vahala KEHA-keskuksesta. “6300 käyttäjää, 700 SharePoint –työtilaa, dokumenttien hallintaa, metatietoja, hakuja ja näkymiä, yhteisiä Kameleon-asiakirjapohjia, kokeiluja käyttöönottotavoissa, tuoreita Teams ja Stream-kokemuksia ja tietysti myös valtion organisaatiohaasteita ja uudistusvelkaa: niistä on Taimi tehty”, Mika summaa.

Mika Vahala on puhujana SharePoint ja Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaarissa, joka järjestetään 28.11.2019 Helsingissä. Tutustu tapahtuman puhujiin ja mielenkiintoiseen ohjelmaan. Ilmoittaudu mukaan kuulemaan case-tarinoita ja monipuolisia asiantuntijapuheenvuoroja.

Mika toimii asiantuntijana ELY-keskuksia ja TE-toimistoja palvelevan KEHA-keskuksen Tieto- ja viestintäyksikössä. Ura alkoi valtiolla jo MS-DOS -vuosituhannen puolella TTKK:n ohjelmisto- ja tietotekniikkaopintojen päätyttyä. Siitä lähtien valtion organisaatiouudistukset ovat taanneet, että tekemistä on riittänyt monenlaisissa kehittämisprojekteissa ja käyttöönotoissa, joista viime aikoina merkittävimmät ovat liittyneet sähköisiin työympäristöihin.

Mikan tuotevastuun piiriin kuuluvat 31 viraston/6300 käyttäjän O365-kokonaisuus Taimi sekä Kameleon-asiakirjamalliautomaatio. Käyttäjän kokema helppous, monipuolisuus ja työn sujuvuus ovat keskeisiä sähköisen työympäristön kehittämistä ohjaavia tekijöitä.


Dokumenttien hallinta, Office 365, Pilvipalvelu, SharePoint, Teams, Tiedonhallinta, Tietotyö