Case: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen logoKoulutuskeskus Salpauksessa otettiin juuri käyttöön henkilöstön uusi intranet Santra sekä siihen kiinteästi linkittyvät tiimien työtilat ja yhteisöpalvelu Yammer. Kaikki nämä ovat Office 365 -pilvipalvelun osia.

– Intranet-projektissa oli alusta asti oli selvää, että emme rakenna pelkästään perinteistä viestinnällistä intraa vaan laajempaa työskentely-ympäristöä ja salpauslaisten kohtaamispaikkaa. Office 365:n etuna on erityisesti se, että monet tarpeelliset työvälineet löytyvät samasta ympäristöstä, kertoo projektipäällikkö Silja Häikiö.

Intraprojektin tärkeänä tavoitteena oli mahdollistaa työnteko missä vain ja millä laitteilla vain. Lisäksi suunnittelussa lähdettiin liikkeelle henkilöstön toiveista, ja erityisesti yhteistä keskustelualustaa toivottiin paljon. Myös tarkemmin omasta osaamisesta kertovat, kuvalliset henkilöprofiilit olivat toivelistan kärjessä. Nämä toiveet saatiin täytettyä Yammerin ja Delven avulla.

– Tässä vaiheessa intrakokonaisuus rakennettiin erityisesti henkilöstölle, mutta Office 365 -pilvipalvelua voidaan käyttää myös opetuksessa, koska opiskelijat toimivat henkilöstön kanssa samassa ympäristössä. Opiskelijoiden kanssa on hyödynnetty erityisesti OneDrivea ja pilotoitu työtiloja, Office 365 -ryhmiä sekä OneNote Classroomia, taustoittaa IT-asiantuntija Pekka Eerola Koulutuskeskus Salpauksesta.

Tarkemman kuvauksen Salpauksen intranet-projektista voit kuulla Sharepoint ja Office 365 Hyvät, pahat ja rumat -seminaarissa Helsingissä 24.5.2016!


Intranet, Office 365, Office Delve, Office365, OneDrive, SharePoint, Yammer