Case Lahden kaupunki – Office 365 ja intranet-käyttöönottoprojekti

”Jo sen hahmottaminen, mitä kaikkea O365-pilvimaailma ja online-sovellukset mahdollistavat on suuri muutos henkilöstölle”, kertovat Elina Savutie ja Ilona Reiniharju Lahden kaupungilta.

”Se, että työ on mahdollista tehdä ajasta ja paikasta riippumatta, on suuri muutos työtapaan ja vaatii hieman ajatusmallin muutosta sekä myös poisoppimista totutuista tavoista kuten esim. perinteiset tallennusmenetelmät”, Elina jatkaa. ”Aluksi työntekijät tarvitsevat apua eli heille kerrotaan esim. parhaiden käytäntöjen ja hyväksi koettujen kokemusten ja käyttötapausten kautta, miten uusia sovelluksia voi hyödyntää omassa työssä. Hyvin pian sen jälkeen, kun henkilöstö on itse oivaltanut käytännön kokemuksen kautta hyödyt, he alkavat omatoimisesti hyödyntämään uusia työkaluja kokonaisvaltaisesti ja kehittämään omaa työtapaansa tehokkaampaan ja kenties laadukkaampaan suuntaan mm. vuorovaikutuksen lisäännyttyä”, Elina tarkentaa.

”Uudet välineet ovat tehneet myös henkilöstön oman äänen näkyväksi ja kuuluvaksi Intrassa, mikä oli aikaisemmin lähinnä yksisuuntainen tiedotuskanava”, Ilona tähdentää. ”Nyt on käytössä myös Yammer, jonne henkilöstö on tehnyt itse jopa videoklippejä. Meillä töissä blogissa eri yksiköt kertovat arjestaan ja sitä kautta isoissa organisaatiossa pääsemme tutustumaan toisten yksiköiden arkeen ja oivalluksiin. Uutisten kommentointimahdollisuutta on käytetty somekisa-tyylisesti ja mm innostettu sitä kautta henkilöstöä lataamaan itselleen profiilikuvan”, Ilona päättää.

Elina Savutie ja Ilona Reiniharju Lahden kaupungilta ovat puhujina SharePoint ja Microsoft 365 HPR -tapahtumassa 23.-24.5.2019. Tutustu tapahtuman ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan. Paikkansa tapahtumassa on varmistanut jo 250 henkilöä.


Etätyö, Intranet, Office 365, Office365, OneDrive, Pilvipalvelut, SharePoint, SharePoint HPR, Teams, Tietotyö, Yammer