Case Lappia: Intranet SharePointilla

ElinaHaapaniemiTässä HPR-seminaarin esityksessä Elina Haapaniemi kertoo, kuinka SharePointia on hyödynnetty Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappiassa. Elina käy läpi miten järjestelmää ollaan kehitetty dokumentinhallinnan, työryhmätyöskentelyn ja sähköisten lomakkeiden käsittelyprosessien tueksi. Tarkemmin Elina kuva viimeisintä kehitysvaihetta eli intranetin uudistusta, jossa SharePoint 2010 –ympäristö päivitettiin samalla SharePoint 2013 –alustalle.

Projekti todisti sen, että intranet-projektien ei aina tarvitse olla useiden satojen henkilötyöpäivien projekteja, vaan hyvään lopputulokseen voidaan päästä jopa muutamalla kymmenellä henkilötyöpäivällä. Myöskään osapuolten välinen etäisyys ei nykypäivän kommunikaatiovälineillä ole ongelma.

”Projekti eteni tismalleen aikataulussaan ja työskentely oli mutkatonta ja joustavaa”, kertoo Elina Haapaniemi Lappiasta. ”Ehdoton helmi projektissa olivat koulutuspäivät, joista ei naurua puuttunut – päivien tehokkuudesta huolimatta”, hän jatkaa.


Intranet, SharePoint, SharePoint HPR