Case Metsä Group – Intranet Office 365:een

Metsä Groupin matka Sharepoint 2013:sta O365:een ja moderniin Sharepoint Onlineen on ollut vaiherikas, eikä yllätyksiltä ole vältytty.

“Viimeiseen kahteen vuoteen mahtuu niin paljon juonenkäänteitä, että voisin kirjoittaa niistä kirjan”, naurahtaa Metsä Groupin intraprojektia vetänyt Johanna Wikström. “Tylsää hetkeä ei ole päässyt tulemaan!”

Kirjaa ei ainakaan vielä ole luvassa, mutta sen sijaan Johanna kertoo kokemuksistaan SharePoint ja Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -tapahtumassa, joka pidetään 23.-24.5.2019 Original Sokos Hotel Presidentissä Helsingissä. Tule kuulemaan ison monikielisen konsernin intranet-projektin opit!

Johanna Wikström on viestinnän ja projektihallinnan moniottelija Metsä Groupista. Vuosien varrella kokemusta on karttunut lukuisista kehitysprojekteista digitaalisen viestinnän ja organisaatioviestinnän parissa, joihin kansainvälisen organisaation moninainen liiketoiminta-alue- ja käyttäjäkunta tuovat omat mausteensa.

Kahden viime vuoden aikana kalenteri on täyttynyt O365-intranet -hankkeesta: konseptoinnista, toimittajavalinnoista, toteutuksesta ja ennen kaikkea muutoshallinnasta. Sharepoint Online -intranet modernilla käyttöliittymällä lanseerattiin Metsä Groupissa tammikuussa 2019. 1800 Sharepoint-työtilan migraatio Onlineen on loppusuoralla ja Teams-kuume on poikinut nopeasti noin 200 Teamsiä. Kaikkeen tähän liittyen on tarvittu paljon viestintää, koulutuksia ja vielä vähän lisää viestintää. O365-hallinnointimallin ja ”uuden normaalin” toimintatavan vakiinnuttaminen pilviympäristössä kuuluvat loppuvuoden tavoitteisiin.

Aasiassa vietettyjen vuosien jälkeen Johannan sydän sykkii erityisesti Japanille – ja perheen kolmelle sydänkäpyselle.


Intranet, Office 365, Pilvipalvelu, SharePoint, SharePoint HPR