CASE VANTAA: OFFICE 365 JA AZURE - Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat

CASE VANTAA: OFFICE 365 JA AZURE

Minkälainen reitti Vantaalla on ollut Office 365 ja Azure -ympäristöihin? Mitä haasteita liittyy usean tenantin sekä hallinto- ja opetusverkon ylläpitoon? Miten muutosta hallitaan ja koordinoidaan? Näihin kysymyksiin tulee HPR-seminaariin kertomaan näkemyksensä Janne Ariluoto Elisalta.

”Vantaalla käytön aloittaminen oli toisaalta helppoa, koska ei ollut vanhaa Lync- tai Sharepoint onPremises painolastia muutettavana – Toki digiloikka Virkamies 2.0:aan oli muutoksena valtava, eikä se näillä näkymin tule koskaan valmiiksi.” Kertoo Janne Vantaan matkan taustoista. ”Kahden täysin erillisen ympäristön ylläpidon hankaluus yllätti, varsinkin kun käyttäjät ovat samassa organisaatiossa töissä. Eikä monitoimittaja-ympäristö tehnyt tilannetta yhtään helpommaksi.” Janne jatkaa. ”Muutoksenhallinta on pohjimmiltaan ITIL-pohjainen, jolloin suurimmat muutokset viedään CAB:n käsiteltäviksi. Toki Office 365 ympäristöön tulee satoja pieniä päivityksiä vuosittain, jolloin sisäisen Office 365 roadmapin ylläpito on jatkuva prosessi” –Janne avaa muutoksenhallinnan taustoja.

Janne Ariluoto on 34-vuotias, erittäin innokas digitalisaation visionääri Vantaalta. Työtehtäviin kuului Vantaan kaupungilla ”When to use What”- tyyppinen kehittäminen Office 365:n ja Azuren osalta.
Lisäksi vastuualueena on IoT:n ja robotiikan huomiointi uusissa IT-kehityshankkeissa. Työhistoria Jannella on vahvasti IT- infran puolelta, kokemusta tosin löytyy myös eLearning- alalta.


Azure, Office 365, Office 365 HPR