Case VTT – Office 365 käyttöönoton haasteet ja onnistumisen edellytykset asiantuntijaorganisaatiossa

VTT on ottanut kevään aikana käyttöön Office365-palvelut, myös uutuudenkarhean Teamsin. Projektipäällikkö Outi Venho-Ahonen on huomannut, että käyttöönotto on sata tehtävää ja tuhat vastausta odottavaa kysymystä, joiden taklaamisessa apua on saatu mm. Sanna Keräseltä.

Outin ja Sannan esityksessä HPR-seminaarissa 23.-24.5.2018 kuullaan, kuinka esimerkiksi fuusioreaktorin etähuollon vaatimustenhallintaa ja käyttövarmuutta työkseen tutkiva turvallisuustekniikan DI pärjää monitahoisen pilvipalvelun käyttöönoton projektipäällikkönä, miten pikkutarkkaan viilaamiseen tottunut organisaatio pikkuhiljaa oppii beetaversioiden kulttuuriin, kuinka paljon käsiä ja työaikaa tarvitaan onnistuneeseen käyttöönottoon, miten johto saadaan oikeasti tukemaan muutosta ja miten tutkijat saadaan mukaan uuteen työtapaan.

VTT:n projektissa olennaista on ollut keskeneräisyyden sietäminen, palautteen kuunteleminen, resursoinnin tärkeys ja sponsorshipin avainrooli. Kaiken kaikkiaan kyse on pitkälti ollut kulttuurimuutoksesta.

 


SharePoint HPR