Intravallankumous jatkuu! Sokkeloisesta kaatopaikasta toimivaksi tietopankiksi

Liian usein kuuluu toteamus: ”Ei sieltä mitään löydä!” Missään ei kuitenkaan määrätä, että intranetin on oltava sekalainen sokkelo, jonka navigaatiopolkuja seuraamalla eksyy synkkiin syövereihin ja jossa hakusana palauttaa tuhansittain tuloksia, mutta ei juuri sitä mitä etsit. Näin kuitenkin on – mutta miksi? Ja miten sen voisi estää?

Modernissa maailmassa intran sivustorakenne on lättänä, sisällöntuotanto hajautettu ja käyttöliittymät moninaiset. Yhteisen tietopankin informaatioarkkitehtuurin (eli tiedon jäsentämisen, luokittelun ja tietopolkujen) suunnittelu on entistä tärkeämpää. Onneksi myös tekniikka kehittyy ja apuja tiedon helppoon esittämiseen ja löytämiseen on tarjolla.

Käymme läpi teorian ja esimerkkien avulla:

  • Informaatioarkkitehtuurin suunnittelun perusteet
  • Modernin intranetin rakenteen (hubit ja sivustot) ja navigation suunnittelun
  • Mikä vaikuttaa sisällön löydettävyyteen ja miten sitä voi tukea
  • Miten intrasisältö pysyy ajan tasalla ja luotettavana

Ei enää kaatopaikkoja, vaan toimivia tietopankkeja! Katjan johdolla pääset siloittamaan intran tietä kaikkien rakastamaksi kohtaamispaikaksi, josta tieto on aina kaikkien saatavilla – ilman huolta eksymisestä ja toimimattomasta hausta!

Katja Jokisalo on parantanut tietotyötä eli auttanut organisaatioita sisäisen viestinnän, ryhmätyön ja dokumentinhallinnan toimintamallien ja ratkaisujen parissa jo yli kymmenen vuotta. Teknologiakaverina ja muutoksen mahdollistajana mukana pääsääntöisesti Office 365 – erityisesti Teams ja SharePoint. Katja on erityisen innoissaan siitä, miten uudet tietotyön palvelut vapauttavat aikaa tekniseltä säätämiseltä järkevien toimintamallien suunnitteluun ja jalkauttamiseen. Uusi työ on tottakai tehokasta ja tuottavaa, mutta ennenkaikkea mielekästä ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia avaavaa. Pää pilvissä, mutta jalat maassa!

Tutustu tapahtuman ohjelmaan sekä mielenkiintoisiin puhujiin ja ilmoittaudu mukaan.


Microsoft 365 HPR, Office 365, Office 365 HPR, Office365, SharePoint, SharePoint HPR