Kuinka välttää kaaos ja saada ihmiset mukaan muutokseen?

”Pilveen siirtyminen, moderni intranet ja Teams eivät ole taikasauvoja, joilla sisäinen viestintä ja tiimityö saadaan toimimaan. Modernin työn juurruttaminen organisaatioon vaatii työtä. Jos saat värvättyä johdon tukemaan sitä, säästät aikaa, rahaa ja hermoja, ja huomaat ihmisten jopa innostuvan muutoksesta”, toteaa Sanna Keränen Innofactorilta.

Sanna on puhujana SharePoint ja Microsoft 365 HPR -tapahtumassa 28.11.2019. Hän pitää esityksen otsikolla Kuinka välttää kaaos ja saada ihmiset mukaan muutokseen? Tässä esityksessä kuulet käytännössä hyväksi havaittuja keinoja ja esimerkkejä siitä, miten kiireiset johtajat on saatu aidosti mukaan. He jopa omalla esimerkillään vetävät muutosta, koska strategiaan sidotun vision ja selkeän pelikirjan avulla he näkevät sen tärkeyden. Tämän jälkeen uusien työkalujen ja modernin työtavan juurruttaminen koko organisaatioon helpottuu huomattavasti.

Sanna työskentelee Innofactorissa Office 365 ja muutosjohtamisen Prosci-sertifioituna konsulttina. Hän yhdistää arkipäivän työssä neljä peruspilaria: Office 365 -työkalujen mahdollisuudet, vankan kokemuksen viestinnästä ja organisaatioiden tarpeista sekä käytännössä koeponnistetut muutosjohtamisen periaatteet. Työpöydällä on viime vuosina ollut moderneja intranetteja, Teams-käyttöönottoja, työkalujen koulutuksia ja ennen kaikkea ihmettelyä siitä, miten saadaan ihmiset mukaan muutokseen.

Ilmoittaudu mukaan HPR:ään kuulemaan Sannan ja muiden huippuesiintyjien puheenvuoroja!


Intranet, Muutoshallinta, Pilvipalvelu, SharePoint, Teams, Tietotyö