Kun virasto siirtyy pilveen…

”Meidän intraprojektissa on viikko viikolta tullut yhä jännittävämpiä käänteitä”, aloittaa Tuulia Himanen Tilastokeskuksesta. ”Kertakirjautumisen ja käyttäjähallinnan kanssa on riittänyt puuhaa ja myös Windows 10 -päivitykset liittyvät tähän kokonaisuuteen”, Tuulia jatkaa. ”Sitten vasta kun pilvipalveluun siirtymisen perusta on kunnossa, voidaan alkaa keskittymään niihin meille tärkeisiin asioihin kuten uudet toimintatavat, vanhasta poisoppiminen ja O365-välineiden hyödyntäminen päivittäisessä työssä”, Tuulia painottaa.

Case Tilastokeskus ja tarina siitä, kuinka virasto siirtyy pilveen on esillä SharePoint ja Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaarissa 23.-24.5.2019. Tuulia Himanen kertoo esityksessään sekä onnistumisen hetkistä että mutkista matkalla kohti parempia digityövälineitä ja -taitoja.

Tuulia Himanen toimii Tilastokeskuksen tietohallinnossa erikoissuunnittelijana. Tuulia on laittanut viraston digityövälineitä ja -taitoja kuntoon kouluttajana ja projektipäällikkönä reilut viisi vuotta. Tällä hetkellä Tuulia toimii hankepäällikkönä viraston digitaalisen työympäristön kehittämishankkeessa, jossa siirretään intranet ja sähköposti pilveen, otetaan käyttöön Teams sekä pistetään dokumentit ojennukseen.

Tuulia innostuu yleensä aina ja kaikesta – etenkin tylsien hommien siirtämisestä ihmiseltä koneelle, työkulttuurin kehittämisestä sekä hyvistä pastaresepteistä.

Tutustu tapahtuman ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan oppimaan case-tarinoiden annista!


Intranet, Office 365, Pilvipalvelu, SharePoint, Tietotyö