Monivaiheinen tunnistautuminen M365:ssa – parhaat käytännöt

Tietojenkalasteluhyökkäykset Microsoft 365 -organisaatioiden käyttäjiin ovat valitettavasti arkipäivää. Siksi monella organisaatiolla onkin työlistalla monivaiheisen tunnistautumisen (multi-factor authentication, MFA) käyttöönotto käyttäjille. Mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa, ja miten se kannattaa tehdä?

MFA on yksinkertaisimmillaan otettavissa käyttäjille käyttöön parilla klikkauksella. Mutta onnistunutta käyttöönottoa varten on syytä perustaa projekti, jolla on yleensä useita eri tavoitteita. Millä pääset liikkeelle?

Tässä kuuden vaiheen lista:

  • Kalasteltujen tunnusten väärinkäytön estäminen vaatimalla MFA-tunnistautuminen
  • Käyttäjien käyttökokemuksen helpottaminen – MFA-vaatimuksen rajaaminen vain riskikäyttäytymiseen
  • Vanhojen turvattomien protokollien käytön esto
  • Muiden käyttörajoitusten asettaminen tietojen suojaamiseksi
  • Loppukäyttäjien tietoturvatietoisuuden kasvattaminen
  • Hallitun vaiheittaisen käyttöönoton toteuttaminen

Esityksessä kuulet parhaat käytännöt asiakasprojekteista, ja opit suunnittelemaan MFA-käyttöönoton niin, että sen haitta loppukäyttäjille on mahdollisimman pieni.

Arttu Arstila on Sulavan perustamisesta lähtien vienyt asiakkaita Office 365 -palveluiden käyttäjiksi. Artun osaamisen ydintä ovat pilvisiirtymien läpivienti, alustateknologioiden suunnittelu sekä Office 365:een liittyvä roadmap- ja hallintamallikonsultointi. Lisäksi Arttu vastaa Office 365 -palvelun päivitysten seurannasta ja viestimisestä Sulavan asiakkaille.

Tutustu tapahtuman ohjelmaan sekä mielenkiintoisiin puhujiin ja ilmoittaudu mukaan.


Microsoft 365 HPR, Office 365, Office 365 HPR, SharePoint HPR, Tietoturva