Pilviautentikaation hyödyt – Azure AD - Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat

Pilviautentikaation hyödyt – Azure AD

Olet Arttu jälleen puhumassa HPR-seminaarissa. Mikä painaa mieltäsi tällä kertaa?

“Haluaisin tänä vuonna kiinnittää huomiota kaikkien Microsoft 365 -palveluiden yhteiseen alustaan eli Azure AD:hen. Haluan esityksessäni muistuttaa siitä, että Azure AD ei ole vain käyttäjien ja laitteiden hakemisto, vaan yhä enemmän myös paikka yrityksen liiketoimintasovellusten integroimiseen.”

Miksi tästä pitäisi olla kiinnostunut – mitä hyötyjä sovellusten liittäminen Azure AD:hen tarjoaa?

“Liiketoimintasovelluksille saadaan näin kertakirjautuminen, mutta tärkeämpää on, että ne saadaan yhtenäisen pääsynhallinnan piiriin. Näin sama pääsynhallinta ja monivaiheinen tunnistautuminen, jota jo M365-palveluissa hyödynnetään, saadaan käyttöön myös liiketoimintasovelluksissa. ”

Mitä muita trendejä aiot esityksessäsi nostaa esille?

“Moni organisaatio käyttää vielä paikallista AD FS -palvelua tunnistautumiseen. Kun sen sijaan sekä Microsoft 365 -kirjautuminen että liiketoimintasovellukset liitetään Azure AD:hen, saadaan turvallisempi, helpompi, joustavampi ja edullisempi pääsynhallinnan ympäristö. Esityksessä käydään läpi AD FS -palvelun korvaavat teknologiat, jonka jälkeen AD FS:lle voidaan vihdoin sanoa heipat!”

Olethan huomannut, että HPR-seminaarissa on tänä keväänä erityisen paljon teknisiä puheenvuoroja, aiheina mm. Azure, Power Platform (mm. PowerApps, Power Automate), palveluiden yhdistäminen, tietoturva ja kansalaiskehittäminen? Arttu Arstilan esitys Pilviautentikaation hyödyt – Azure AD nähdään 5. toukokuuta ja samana päivänä esityksiä on myös siitä, missä Microsoft 365 menee juuri nyt, kansalaiskehittämisestä ja siitä, mitä Azuresta on syytä tietää jos käyttää O365 -palveluita. 6. toukokuuta ohjelmassa on kehittämiselle pyhitetty sali!

Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaari järjestetään livestriiminä 5.-6.5.2020.Tutustu tapahtuman ohjelmaan sekä puhujiin ja ilmoittaudu mukaan.


Azure, Tietoturva