SISÄLTÖSUUNNITTELUN PARHAAT KÄYTÄNNÖT O365:LLE

Miten suunnitella intranetille sisältörakenne käyttäjälähtöisesti? Miten yhdistää samaan suunnitelmaan sisällön relevanttius eri käyttäjäryhmille, selkeys ja löydettävyys, sekä organisaation tavoitteiden tukeminen? Mitä O365:n ominaispiirteitä tässä työssä kannattaa huomioida ja hyödyntää? Kuinka lähteä liikkeelle ja fasilitoida sisältösuunnittelua? Vinkkejä ja hyviä käytäntöjä tulee HPR-seminaariin kertomaan Hanna P. Korhonen North Patrolilta.

”Käsittelen puheenvuorossani intranetien sisältösuunnittelua kehittämäni viitekehyksen kautta. Viitekehys perustuu niihin lukuisiin kokemuksiin ja havaintoihin siitä, kun asiakkaan kanssa olemme työstäneet heille sopivinta, henkilöstön työtä parhaalla mahdollisella tavalla tukevaa, selkeää sisältökonseptia”, Hanna kuvaa. ”Enkä nyt tarkoita sisältökonseptilla vain ’kivaa rakennetta’ organisaation HR-ohjeille, vaan sitä, kuinka sillä voidaan esimerkiksi ohjata operatiivista toimintaa ja tukea positiivisen työntekijäkokemuksen syntymistä.”

”Viitekehys soveltuu erinomaisesti O365-pohjaisten intranetien – vai pitäisikö sanoa digitaalisten työympäristöjen? – konseptisuunnitteluun.”

”Uskon, että puheenvuorostani on erityisesti hyötyä heille, jotka tuskailevat O365:n sisältökaaoksen ja löydettävyyshaasteiden kanssa. Malli auttaa jäsentämään maailmaa.” Hanna lupaa.

”Jaan myös muita toimiviksi havaittuja vinkkejä siitä, kuinka sisältökaaoksen kesyttämiseen voi käydä käsiksi.”

Hanna P. Korhonen työskentelee verkkopalveluiden hankintojen konsulttina North Patrolissa. Hänen erityisalaansa ovat intranetit, niiden konseptointi ja sisäisen viestinnän johtaminen ja roolittaminen digitaalisen työympäristön osana. Hanna suhtautuu intohimoisesti sisäisen viestinnän kehittämiseen eli työyhteisöjen arjen sujuvoittamiseen ja kivoittamiseen. Hannalla on yli 15 vuoden kokemus verkkopalveluista ja organisaatioviestinnästä.


Office 365, Office 365 HPR, SharePoint HPR