Tiedonhallinta SharePoint- ja Office365-ympäristöissä

“Vuosien varrella SharePoint opittiin tuntemaan myös koko organisaation tiedonhallintaympäristönä ja monipuolisena dokumentinhallintaratkaisuna”, kertoo Pirkka Paronen Systems Gardenilta. “Office 365:n yleistymisen, modernin SharePointin ja Teamsin myötä perinteinen tapa ajatella dokumentinhallintaa on muuttunut. Metatiedot, versionhallinta, työnkulut ja haut ovat edelleenkin olemassa mutta ne ovat muuttaneet muotoaan ja piiloutuneet syvälle tuotteen syövereihin”, Pirkka jatkaa.

“Uudet työkalut ovat tervetullut ratkaisu käyttäjän omaan tiedonhallintaan sekä ryhmätyön tehostamiseen, mutta itsepalvelun ihanassa maailmassa organisaationäkökulma unohtuu helposti? Missä on yrityksen kannalta arvokas data? Mitä näistä kaikista dokumenttisäiliöistä, keskusteluvälineistä, tehtävälistoista ja informaatiovirroista jää yrityksen tietopääomaksi? Miten sosiaalisen median maailmasta yritysympäristöön tuotua informaatioähkyä ja kaaosta voi hallita?”, Pirkka painottaa.

“Yrityksen tai organisaation kannalta on oleellista löytää ryhmätyökaaoksen keskeltä se arvokas data. Tiedonhallinta tänä päivänä on tasapainoilua käyttäjäkeskeisten työkalujen ja luovan kaaoksen ja toisaalta organisaatiolle arvokkaan datan tunnistamisen kanssa”, Pirkka tuumaa.

Pirkka Paronen on tehnyt töitä sadoissa eri SharePoint- ja Office 365 -ympäristöissä 2000-luvun alkuvuosista lähtien. Pitkän perspektiivin (ja loputtoman sudenkuoppien kolistelun) myötä käyttöliittymän naksuttelu on muuttunut vuosien varrella tiedon hallinnon konseptien, toimivien reseptien ja käytännön toimintamallien sparraamiseen jatkuvasti muuttuvassa teknologiaympäristössä. Nykyroolissaan Pirkka vetää yli 20 tiedon hallinnan ammattilaisen Systems Gardenia ja törmää edelleen lähes päivittäin uusiin ominaisuuksiin, löydöksiin ja mahdollisuuksiin Microsoftin jatkuvasti paisuvassa lelulaatikossa.

Pirkka Paronen pitää SharePoint ja Microsoft 365 HPR -tapahtumassa 23.-24.5.2019 esityksen tiedonhallinnasta. Tutustu tapahtuman ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!


Office 365, Tiedonhallinta, Tietotyö