Tietoturva ja kyberturvallisuus pilvipalveluissa - Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat

Tietoturva ja kyberturvallisuus pilvipalveluissa

Petteri_JarvinenPilvipalveluiden tietoturva mietityttää tänä päivänä monia. Myös kyberturvallisuudesta on tullut yleinen puheenaihe. Pilvipalveluiden käyttöön liittyy lukemattomia  mahdollisuuksia, mutta myös monia uhkia yritysten näkökulmasta.

Datan käsittelyä Yhdysvalloissa ohjannut Safe Harbour –menettely todettiin pätemättömäksi, eikä EU-tasolla olla vielä päästy yksimielisyyteen sen korvaajasta. Ja aivan oma asiansa on uusi EU:n tulossa oleva tietosuoja-asetus, jolla tulee olemaan suuria vaikutuksia EU-maiden yrityksille.

“Microsoft, Google, Amazon ym. eivät edelleenkään takaa mitään”, täräyttää Petteri Järvinen. “Jopa suuren asiakkaan neuvotteluasema heikko”, hän jatkaa. Käytännössä johtavat pilvipalvelut ovat kuitenkin toimineet luotettavasti, mutta pieniä on kadonnut markkinoikta. “Sorry, palvelu päätty – on ihan mahdollinen viesti pilvipalvelutoimittajalta”, päättää Petteri.

Petteri Järvinen on seurannut IT-alaa 1980-luvun alusta lähtien. Hän toimii tietokirjailijana, kolumnistina ja kouluttajana. Erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat tietoturva, kyberturvallisuus, digitalisaatio sekä tulevaisuuden visiot.

Petterin esityksen Tietoturva ja kyberturvallisuus pilvipalveluissa voi kuulla SharePoint ja Office 365 HPR -seminaarissa 24.5.2016.


Azure, Office 365, OneDrive, Yammer