Työn digitalisaatio Office 365:ssä - Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat

Työn digitalisaatio Office 365:ssä

Kuinka usein ajattelet, että jonkin asian voisi tehdä helpommin tai jopa automatisoida täysin?

Työelämässä tarvitaan käytäntöjä varmistamaan sekä sisäisten että ulkoisten prosessien toiminta. Käytäntö voi olla vaikkapa tapa ilmoittaa, ettei tarvitse parkkipaikkaansa kotikonttorillaan ollessaan työmatkalla, joten se on jonkun muun työntekijän käytettävissä. Käytäntö voi olla lomake, jolla pyydetään uudelle taloushallinnon työntekijälle pääsy tarvittaviin järjestelmiin IT:ltä. Käytäntö voi olla tapa merkitä lomansa niin että ne näkyvät sekä työntekijän omassa kalenterissa Outlookissa että yksikön lomakalenterissa SharePointissa.

Käytäntöjen noudattaminen vaatii toimenpiteitä eri henkilöiltä. Miten ilmoitan, etten tarvitse parkkipaikkaani? Miten toinen henkilö varaa tuon parkkipaikan itselleen poissaoloni ajaksi? Mitä tietoja kerätään lomakkeella, jolla pyydetään käyttöoikeuksia? Kuka hyväksyy pyynnön? Miten käyttöoikeus myönnetään? Mitä järjestelmiä käytämme tukemaan käytäntöjä?

Microsoftin Power Platform sisältää palveluja käytäntöjen digitaloisointiin. PowerAppsilla hoituu esim. kännykkäsovellus parkkipaikan varaamiseen tai Teamssissa näkyvä lomake, jolla voi hakea käyttöoikeuksia uudelle työntekijälle. Microsoft Flow on työnkulkumoottori, joka mahdollistaa hyväksynnät sekä monimutkaisemmat automatisointitarpeet, kuten käyttöoikeuksien myöntämisen eri järjestelmiin.

Jos aihepiiri kiinnostaa, niin tule mukaan SharePoint ja Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat tapahtumaan 12.12.2018 kuulemaan mm. Olli Jääskeläisen esitys Työn digitalisaatio Office 365:ssa.

Olli toimii arkkitehtina ja kouluttajana Sulavalla ja on erikoistunut Office 365:een ja SharePointiin. Hän on auttanut asiakkaitaan SharePoint työtilojen hallinnassa yli kymmenen vuoden ajan. Tällä kertaa hän keskittyy esityksessään Microsoft Teamsien ja Office 365 -ryhmien hallintaan ja räätälöitävyyteen. Oman työnsä ohella Olli vetää Office 365 ja SharePoint User Group Finlandia.


Office 365 HPR, Office365
Tags:
,