VR:n ensimmäinen vuosi Online-viidakossa - Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat

VR:n ensimmäinen vuosi Online-viidakossa

Sanna_KeranenKaksi vuotta sitten VR päätti siirtää intransa pilveen, ja uusi ”Verstas” saatiin käyttöön vuosi sitten. “Kuljimme polun tienraivaajana, sillä Suomessa ei ennen meitä ollut tehty vastaavaa uudistusta näin suuressa mittakaavassa”, kertoo Sanna Keränen VR:ltä.

“Hyppäsimme Sharepoint 2003:sta suoraan Office 365:een. Aavistelimme, että muutos on iso ja emmekä tiedä, mitä eteemme tulee. Siltikään emme osanneet arvata, kuinka valtavasta muutoksesta on kysymys”, Sanna jatkaa.

Sannan kokemusten mukaan tekniikka on vain murto-osa muutosta. O365 vaatii täysin uuden toimintatavan ja asenteen IT:n ja viestinnän kesken, IT:n, toimittajan ja viestinnän roolien uudelleen miettimisen, siirtymisen haluamisesta sopeutumiseen ja linjaamiseen. Eläminen pilvessä on jatkuvaa käyttöönottoprojektia, ristiaallokkoa peruskäyttäjän tarpeiden ja Microsoftin tuotekehityksen välillä.

Sanna Keränen vastaa VR Groupin intrasta ja Yammer-työstä. Hän kertoo SharePoint ja Office 365 seminaarin puheenvuorossaan, minkälaisia selviytymiskeinoja VR:llä on organisaation ja yksilönkin tasolla löydetty ensimmäisen pilvivuoden aikana, mitkä käänteet ovat tuoneet iloa 9000 hengen organisaatiossa ja miten on selvitty niistä aamuista, kun Microsoftin pienet päivitykset ovat saaneet aamukahvit väärään kurkkuun.


Intranet, Office365, Yammer