Kaksipäiväinen Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaari järjestettiin 11.-12.5.2022.
Ensimmäinen päivä teemoittui M365:en ytimeen ja toinen päivä Power Platformiin.
Microsoft 365 case-esitykset
Case S-ryhmä: Oppimatka pilveen – teknologiasta toimintatapoihin
S-ryhmän matka pilveen ja havahtuminen välineviidakossa. Mitä matkalla opittiin ja kuinka digikummeista tuli viidakkoveitsi.
Laura Sonninen ja Seija Tenhola, SOK
Case Fintraffic: Yhteisen M365-alustan käyttöönotto viidelle yhtiölle
Mitä tapahtui, kun viisi yhtiötä laitettiin samaan konserniin, kolme eri it-ympäristöä yhdistettiin ja samalla vielä päätettiin tehdä brändiuudistus siihen kylkiäiseksi?
Heli Pirttiniemi ja Janne Lautanala, Fintraffic
Case Beamex: Tuotetiedon hallinnan ratkaisu M365:ssä
Kuinka M365 ja SharePoint taipuvat tuotetiedon hallintaan, kun niitä oikein aletaan taivuttelemaan? Voidaanko kaupallinen tuotetiedonhallinnan ratkaisu korvata käyttämällä SharePointin listoja, dokumenttikirjastoja sekä Power BI’ta? Mitkä ovat ratkaisun hyödyt ja puutteet?
Taija Maunumäki ja Petteri Toivola, Beamex
Case Turku AMK opiskelija ja henkilöstö Intranet
Konseptoitu ja sittemmin toteutettu uusi ehompi ja aidosti kaksikielinen intranet SP Onlineen. Miten parannettiin kohdentamista sisältö-ja vastaanottajamäärien ollessa runsaita? Millainen on sisällöntuottamiseen ja -hallintaan luotu hajautetumpi malli?
Kirsi-Maria Castrén-Harju, Turun AMK
Case Eduskunta
Pertti Rauhio, Eduskunta
Case OP: Teams kaiken käyttöliittymänä
M365 uusien ominaisuuksien avulla Teams, intra ja Yammer on sidottu tiiviimmin yhdeksi viestintä- ja työvälineiden kokonaisuudeksi, mikä on sujuvoittanut liikkumista sovellusten välillä, ja samalla myös aktivoinut niiden käyttöä. Tavoitteena on jatkuvasti ajantasainen kokonaisuus, jossa uudet työvälineet ja keinot ovat saatavilla helpottamaan henkilöstön arkea.
Sari Särkijärvi, OP Ryhmä ja Heli Böhm-Kotamäki, Sulava
Microsoft 365 asiantuntijapuheenvuorot
Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat
Missä Microsoft 365 menee juuri nyt? Mitä hyvää, pahaa ja rumaa on tullut eteen projekteissa?
Juha Anttila, IITC
Tulevaisuuden työelämä
Työ on murroksessa. Viime vuodet ovat muuttaneet sekä työntekijöiden ja asiakkaiden odotuksia perinpohjaisesti. Paluuta entiseen ei ole. Miltä tulevaisuuden työelämä näyttää?
Kalle Saarikannas, Microsoft
Rakenne, metatiedot, käyttöoikeudet, jakaminen? Mitä kaikkea pitikään ottaa huomioon Teams tiedonhallinnassa
Miten parantaa tiedonhallintaa Teamsin avulla? Toimiiko huippuunsa viritetty tiimi- ja kanavarakenne vai pitäisikö myös metatietoja miettiä? Jaetaanko nyt jatkossa tiimejä vai vain kanavia?
Matti Paukkonen, Tahto Group
Viva Intranet! Intranet M365:ssä: SharePoint, Teams ja Viva Connections
Miten toimii Viva-ajan intranet M365:ssä?
Työntekijäkokemusalusta Viva toi uusia palveluja sisäiseen viestintään, työssäoppimiseen, työhyvinvointiin ja tiedon jakamiseen ja löytämiseen. Tule kuulemaan, mitä uudet mahdollisuudet tarjoavat intranäkökulmasta ja miten Vivaa on jo lähdetty hyödyntämään!
Katja Jokisalo, Sulava
Vaihtamalla paranee: Vaihda levypalvelin SharePoint Onlineen
Unelmoitko levypalvelimen vaihtamisesta uutuuttaan kiiltävään SharePointtiin? Ei huono vaihtokauppa! SharePoint osaa lajitella, säilyttää ja siivota asiakirjat koko työyhteisön puolesta, ja sillä on paljon muitakin upeita ominaisuuksia. Tule kuulemaan parhaat käytänteet, joilla vältät orastavan suhteen sudenkuopat ja elät SharePointin kanssa pitkään ja onnellisena.
Reeta Tammisto, Systems Garden
Teknologiavälitteinen vuorovaikutus digitaalisissa työympäristöissä
Hybridityö, digitaaliset työympäristöt, teknologiavälitteinen vuorovaikutus… Uudenlainen työympäristö tuo mukanaan uusia epävarmuuksia ja haasteita, mutta myös hienoja mahdollisuuksia! Modernin työn asiantuntijana toimiva Teemu avaa digitaalisten työympäristöjen ominaisuuksien yhteyttä työntekijöiden väliseen vuorovaikutukseen ja yhteistyön toteutumiseen.
Teemu Seppänen, Marski Data
Microsoft Teams, Mesh ja Metaverse: tänään ja huomenna
Missä Microsoft Teams menee tällä hetkellä? Mikä on Mesh for Teams ja mitä se tarkoittaa käytännössä? Onko Metaverse jotain ihan oikeasti käytettävää vai pelkkää visiota?Pelastavatko Teamsin jaetut kanavat (Shared Channel) kaaokselta?
Vesa Nopanen, Sulava
Power Platform case-esitykset
Case: Tuotannon datan hyödyntäminen tiedolla johtamisessa
Mitä tarkoittaa teknologisesti ja kulttuurillisesti kun data saadaan käyttöön muuallekin kuin tuotantolaitokselle? Miten datan päälle voidaan rakentaa visualisointeja sekä ennustavaa analytiikkaa? Mitä mahdollisuuksia tuotannon datan hyödyntäminen tarjoaa mm. prosessin optimointiin? Mikä rooli Azurella ja Power Platformilla voi olla?
Kristiina Tiilas, Outokumpu
Case YSAO: Teams as a (Power) platform – Moderni low-code ratkaisu projektiympäristölle
Räätälöity Microsoft-ratkaisu opetuskäyttöön ja projektihallintaan hyödyntäen Power Platform- ja Teams-alustoja Microsoftin pilvipalvelusta.
Markus Rautio, Valtti
Case UPM: Työkalu UPM:n modernin työn adoption tueksi – malliesimerkki tiedolla johtamisen konkreettisesta implementoinnista
Miten tiedolla johtamisen konkreettinen työkalu auttaa päätöksenteossa, mistä kokonaisuus rakentui ja miten se implementoitiin?
Johanna Annila, UPM ja Pentti Hämäläinen, Sulava
Case UPM Raflatac: Pienkehityksellä tuottavuutta
Tässä esityksessä paneudutaan kansalaiskehittäjän ja datan visualisoijan näkökulmaan. Kuinka viedä uusia työkaluja tehdaslattialle ja helpottaa näin operaattoreiden jokapäiväistä työtä sekä parantaa ja luoda avointa kommunikaatiota eri sidosryhmien välillä
Timo Ruohonen, UPM Raflatac
Case Audico: Projektidokumentaation hallinnan automatisointi Power Automaten avulla – Projektiliiketoiminnasta palveluun
Liiketoiminnan kehittyminen projektiliiketoiminnasta joustavaan palvelumyyntiin loi uusia tarpeita yrityksen tiedostonhallinnalle – miten ratkaistiin ajantasaisten tietojen saatavuus eri kanavissa.
Santtu Sipilä ja Marcus Päiviö, Audico
Case Hansel: Kaiken siirtäminen pilveen
Mitä vaatii, että perinteisen konesalin viimeisestäkin palvelimesta sammutetaan valot? Mitä tehdään seuraavaksi, kun kaikki on jo julkipilvessä? Tässä esityksessä Lasse kertoo miten Hansel on siirtänyt kaikki sisäiset sekä ulospäin tarjoamansa palvelut julkisten pilvipalveluiden varaan viimeisen 10 vuoden aikana hyödyntäen monipuolisesti Microsoftin pilvipalveluita.
Lasse Ahonen, Hansel
Case Hyxo: Power BI
Miten luodaan raportointiympäristö Power BI:n avulla ja mitä hyötyjä siitä saadaan käyttäjille? Mitä asioita kannattaa huomioida raportointiprojektiin lähdettäessä ja sen aikana? Mitä mieltä käyttäjät ovat saadessaan eri järjestelmien tietoja yhdistäviä raportteja käyttöönsä?
Maija Marttila-Viitamäki, Hyxo ja Sanna Klen, Sulava
Case Terrawise: Toiminnanohjausjärjestelmän rakentaminen Power Platformin avulla
Käyttäjäystävällinen ja laiteriippumaton monimuotoisten projektien ja sisäisten prosessien hallintaan rakennettu järjestelmä – miten ja millä työkaluilla järjestelmä rakentui vauhdikkaasti?
Antti Matikainen, Terrawise ja Juha Huttunen, Sulava
Case Konecranes: Building a low-code business platform
Voiko business rakentaa itselleen työkalut ja jos voi niin mitä kannattaa huomioida?
Eero Karhu, Konecranes
Power Platform asiantuntijapuheenvuorot
Avaus: Power Platform Hyvät, Pahat ja Rumat
Mitä hyvää, pahaa tai rumaa Power Automaten, Power Appsin ja Power BI:n alueella on viime aikoina ollut havaittavissa? Mitä mullistavaa uutta on luvassa?
Mikko Koskinen, Pentti Hämäläinen, Sulava ja Timo Pertilä, Forward Forever
Power Virtual Agents botit sisäisen asiakaspalvelun tehostajina
Kysyvätkö työntekijänne yhä uudestaan ja uudestaan samoja asioita? Kuluuko joillakin työaikaa asioihin, jotka voisi antaa botin tehtäväksi? Tässä demopainotteisessa esityksessä Jari selittää mitä voidaan antaa bottien tehtäväksi ja miten botit pitää suunnitella ja Antti esittää kuinka botteja rakennetaan ja otetaan käyttöön.
Antti Jokinen ja Jari Kotola, Cloudriven
Microsoft Data Platform 2022
Esityksessä positioidaan organisaation kyvykkyydet ja vaatimukset vuodelle 2022, sekä katsotaan, miten markkinassa nähdään erilaiset yrityksen sisäiset roolitukset.
Vesa Tikkanen, Qumio
Tekoälyyn pohjautuvan kännykkäsovelluksen luonti
Naapurissa uusi lapsi kaveriksi, eikä kavereilla yhteistä kieltä eikä edes lukutaitoa. Valjastetaan AI Builderin tekoälymallit Power Appsin käyttöön ja kaveruksille konenäkö, puhesynteesi ja -tunnistus sekä käännöspalvelut yhteisten leikkien tukemiseksi. Helppo homma!
Antti Kontiainen, Sulava