Ohjelma

Syksyn 2020 seminaarin ohjelma

Syksyn HPR-tapahtuma järjestetään online-tapahtumana ja saat tallenteet viikoksi käyttöön.

TORSTAI 10.12.2020

SALI 1

8:30

Virtuaaliset aamukahvit

Striimi avautuu – tervetuloa mukaan! Voit testata yhteyksien toimivuuden ja tutustua päivän ohjelmaan sekä käytännön ohjeistukseen. Samalla voit halutessasi nauttia myös aamukahvit.

8:50

AVAUS: Microsoft 365 – Hyvät, Pahat ja Rumat

Missä Microsoft 365 menee juuri nyt? Mitä uusia asioita on julkaistu viime aikoina ja mikä on niiden merkitys? Mitä hyviä, pahoja ja rumia piirteitä on tullut vastaan eri projekteissa.

Juha Anttila, IITC

9:20

TAUKO

SALI 1

SALI 2

9:30

CASE HUS: Microsoft Teams terveydenhuollon organisaation arjessa HUSilla

Koronaviruskeväänä Microsoft Teamsin käyttö HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa sai useita uusia muotoja. Sairaalassa on rakennettu ratkaisuja muun muassa etävastaanottojen ja -konsultaatioiden mahdollistamiseksi.

Millaisia kokemuksia HUSilla on ollut Teamsin käytöstä ja mihin sairaalan moderni työ on matkalla? Tule kuulemaan lisää!

Inkeri Saiku, HUS

Project Oakdale ja Power Platform

Power Platform otti aivan uuden vaihteen, kun Microsoft julkaisi syksyllä 2020 Project Oakdalen. Ja yhtäkkiä kaikki Teams-käyttäjät ovat myös potentiaalisia kansalaiskehittäjiä. Mikäli työskentelet Power Platformin (ja/tai Teamsin parissa), on Project Oakdale ehdottomasti yksi vuoden merkittävimmistä julkistuksista.

 

Esityksessä käydään läpi mistä tässä mystisessä Project Oakdalessa on kyse. Miksi se on niin merkittävä ja miten se vaikuttaa Power Platform -tekemiseen.

Timo Pertilä, Forward Forever

10:10

TAUKO
10:30

CASE: K-ruokakaupoille uusi intranet ja Teams – mitä, miksi ja miten?

K-ruokakauppojen uusi intranet ja konseptoitu Kaupan Teams suunniteltiin yhdessä käyttäjien kanssa. Modernin Sharepointiin mahdollisuuksia täydennettiin räätälöinneillä, joita kytkettiin myös Kaupan Teamsiin. Käyttöönoton tukena toimivat kaupoista nimetyt oppaat.

Venla VirkajärviKesko ja Maria KotilainenDigital Illustrated

Etsivä löytää – hakupalvelut modernissa tietotyössä

Miten tukea tiedon löytymistä Teamsissa ja SharePointissa? Mistä löydettävyys muodostuu ja kuinka hakua voi säätää kohti parempia tuloksia? Tässä esityksessä käydään läpi perusteet tiedon löydettävyyden parantamiseen ja kurkataan, millä periaatteilla moderni Microsoft Search toimii.

Katja JokisaloSulava

11:10

TAUKO

SALI 1

SALI 2

SALI 3

11:20

CASE JUNTTAN – kohti modernia työympäristöä

Vauhdilla kansainvälistyneessä toimintaympäristössä aikaisemmat toimintatavat eivät enää riittäneet ja Junttan aloitti matkan kohti modernia työympäristöä. Muutoksella taklattiin haasteita liittyen mm. vanhentuneisiin viestintäprosesseihin ja -välineisiin, yhtenäisten toimintatapojen puutteellisuuteen sekä etätyön edellytyksiin. Tärkeä ratkaisun edellytys oli ymmärrys siitä, että kyseessä on laajempi yrityksen kulttuurimuutos. 

 

Matkalla laadittiin muun muassa pelikirja, otettiin Teams käyttöön, siirrettiin tiedostot verkkolevyiltä pilveen ja rakennettiin yhtiölle ensimmäinen intranet. Tule kuulemaan lisää! 

Leena Karhu, Junttan 

Microsoft 365 muutoshallinta ja päivitykset

Microsoft 365 -ympäristö saa kymmeniä päivityksiä kuukausittain ja niiden osalta IT:llä ja erityisesti käyttäjillä on haasteita pysyä vauhdissa mukana.

 

Miten muutoshallinta eroaa, jos teen itse tai jos ostan palveluna? Miten päivityksiä ja muutoksia kannattaa seurata? Voiko kaiken ostaa palveluna avaimet käteen tyyppisesti? Mitkä ovat parhaat käytännöt eri malleissa?

Janne Ariluoto, Elisa

CASE LAUTTASAAREN YHTEISKOULU: Yhteisöllisyys etäoppimisen ja -työskentelyn menestystekijänä

Viime kevät asetti opettajat, opiskelijat ja huoltajat uuteen tilanteeseen, kun etäopintoihin siirryttiin pikavauhtia. Teknisten ratkaisujen lisäksi oli huomioitava, miten rakennetaan ja vaalitaan yhteisöllisyyttä, suunnitellaan ja arvioidaan opetusta sekä seurataan oppimisen edistymistä.

 

Lauttasaaren yhteiskoulun opettaja Marjaana Ajanto kertoo, miten Teams mahdollisti etäopetuksen sekä miten Teamsin avulla opettaja kykeni olemaan opiskelijoiden motivaation ja hyvinvoinnin tukijana. Seniorikonsultti Marianna Halonen avaa näkökulmia valmiusmallin rakentamiseen sekä hybridioppimiseen Teamsissa.

Marjaana Ajanto, Lauttasaaren yhteiskoulu ja Marianna Halonen, Sulava Oy

12:00

TAUKO

Pidempi tauko, jonka aikana ehdit esimerkiksi syödä lounasta

13:00

Miten terveydestä ja suorituskyvystä saadaan ajen prioriteetti ja miksi se
on kannattavaa?
  • Mistä rakentuu oma terveys ja hyvinvointi, teoriaa ja parempaa ymmärrystä?
  • Oman terveyden, hyvinvoinnin ja jaksamisen sudenkuopat
  • Ravinnon, liikunnan ja palautumisen tärkeimmät konkreettiset työkalut
  • Miten elämäntapamuutos onnistuu ja miten saavutetut tulokset ylläpidetään?

Joni Jaakkola, Optimal Performance

13:40

TAUKO

SALI 1

SALI 2

SALI 3

13:50

CASE OULUN KAUPUNKI: Rohkea ja ryhdikäs intraprojekti + Teamsit haltuun

Oulun kaupunki julkistaa uuden Akkuna-intranetin lokakuun lopussa. Teamsit on pääsiäisestä alkaen perustettu tilaus- ja luontiautomaation avulla. Molemmissa palveluissa otettiin käyttöön sisällön elinkaari, ja intran rakenne toteutettiin rohkeasti uudella tavalla.

 

Esityksessä pääset kurkistamaan ratkaisuihin ja kuulet, miten iso kuntaorganisaatio taipuu lopulta moderniin työhön. Käymme läpi myös projektin onnistumisia ja kipupisteitä sekä sitä, miten kaikki istui osaksi kaupungin Office 365 -käyttöönottoa.

Satu Tähtinen, Oulun kaupunki ja Sanna Keränen, Innofactor

Microsoft Teams – Viimeisimmät uudistukset ja parhaat vinkit

Microsoftin Teamsin merkitys kasvaa jatkuvasti ja palvelu saa uusia ominaisuuksia ja kyvykkyyksiä. Millä näistä ominaisuuksista on merkitystä juuri nyt? Millä tavalla ne hyödyttävät organisaatioita ja käyttäjiä? Mitä tulevasta pitäisi pitää silmällä? Mikä on Teams alustana ja miten sen hyödyntäminen auttaisi tekemään asioita paremmin?

 

Tervetuloa esitykseen, jossa kuulet viimeisintä tietoa Microsoft Teamsista sekä käyttäjien että organisaatioiden kannalta – erityisesti siitä mistä kannattaa olla kiinnostunut. Mukana paljon demoja!

Vesa Nopanen, Sulava

Tiedonhallinnan hankkeet kansainvälisissä organisaatioissa

Mitkä ovat yleensä suurimmat tiedonhallinnan ongelmat ja haasteet globaaleissa organisaatioissa? Miten M-Filesin tiedonhallinnan ratkaisuilla on voitu tukea operatiivista toimintaa, yhdistää eri järjestelmissä olevat tiedot (tiedostot versus CRM/ERP), mahdollistaa Azure-käyttö eri lokaatioista, vastata laatuvaatimuksiin sekä mahdollistaa dokumenttien koko elinkaaren hallinta yhdessä sidosryhmien kanssa Microsoft 365 -ympäristössä. Kerromme näistä kokemuksista sekä M-Filesin uusista älypalveluista tässä esityksessä.

Rauli Käppi, M-Files 

14:30

TAUKO

SALI 1

SALI 2

14:50

CASE Accountor: Globaali intranet ja yhteiset tiimityön välineet

Accountorilla oli aikaisemmin käytössä monta intranetia, useita Microsoft 365 -tenantteja ja erilaisia tiimityövälineitä. Uudistusprojektin tavoitteena oli yksi, yhteinen intranet sekä yhtenäiset sisäisen viestinnän ja tiimityön käytännöt. Tavoitetta kohti on edetty asteittain ja kumppanina on toiminut HiQ Finland. Mitä kaikkea on tehty ja miten muutos näkyy accountorilaisten arjessa?

Silja Häikiö, Midpointed Oy ja Tuula Maijala, Accountor Group

Microsoft 365 – tuoreet kuulumiset

Tässä esityksessä saat konkarin näkemyksen siitä, mitä Microsoft 365 -palveluista on olennaista ymmärtää ja mikä on suunta tulevaisuudessa.

Jussi RoineMicrosoft

15:30

TAUKO

15:40

Tietoturva 2020+ ja etätyön tuomat haasteet

Kuten monen muunkin asian, niin myös tietoturvan suhteen voidaan hyvin puhua elämästä ennen ja jälkeen Koronan. Kun massat siirtyivät suojatuista konttoreista suojaamattomiin kotikonttoreihin, oli yrityksen tietoturvalla kädet täynnä uusia haasteita. Tule kuuntelemaan Suomen johtavan tietoturva-asiantuntijan mietteet siitä miten yritysten tulee pitää tietoturvansa kunnossa, huomioiden uusi muuttunut maailmamme.

Sami Laiho, Adminize

Case Site Reporting, YIT: Projektien ja työmaiden edistymisen seurantaa Power Platform ratkaisun avulla

Käytetäänkö teillä useampi tunti viikossa tietojen raportointiin useilla eri tavoilla ja välineillä?

 

YIT:llä tilannetta lähdettiin parantamaan palvelulla, jolla eri rakennustyömaiden raportointitarpeita yhdistetään yhden sovelluskokonaisuuden alle. Site Reporting -työkalu on rakennettu Power Platformin avulla yhdistäen useita eri tekniikoita ja huomioiden eri projektien ja työmaiden tarpeet joustavasti muunneltavalla rakenteella.

 

Tässä esityksessä kuulet mitä asioita kannattaa huomioita, kun rakennetaan jatkuvan kehityksen alla olevaa Power Platform -sovellusta sekä käytännön kokemuksia ja vinkkejä Power App:n ja Power Automate:n hyödyntämisestä laajan käyttäjäkunnan monipuolisissa sovelluksissa.

Siru Rinne, YIT ja Mikko Koskinen, Sulava

16:20

PÄIVÄN YHTEENVETO

Juha Anttila, IITC

16:30-17:30

Virtuaalikokkarit!

Seminaaripäivä päättyy virtuaalikokkareihin! Vaihda ajatuksia muiden osallistujien kanssa ja kysy polttavimmat kysymykset.

MICROSOFT 365 HPR-SEMINAARI

Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaari on Suomen laajin Microsoft 365 -toteutuksista kertova case-pohjainen tapahtuma.

10. joulukuuta 2020
klo 8.30-17.30

Online-tapahtuma verkossa