Ohjelma - Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat

Kevään 2021 seminaarin ohjelma

 

6.-7.5.2021

HPR-seminaari järjestetään kokonaan online-muodossa. Seminaaritallenteet ovat katsottavissa kahden viikon ajan tapahtuman jälkeen. Kevään 2021 seminaarin ohjelmaa rakennetaan vielä, käy katsomassa syksyn 2020 ohjelma.

TORSTAI 6.5.2021

8:30

Virtuaaliset aamukahvit

Striimi avautuu tapahtuman virtuaalisessa loungessa – tervetuloa mukaan! Voit testata yhteyksien toimivuuden ja tutustua päivän ohjelmaan sekä käytännön ohjeistukseen. Samalla voit halutessasi nauttia myös aamukahvit.

SALI 1

9:00

AVAUS: Microsoft 365 – Hyvät, Pahat ja Rumat

Missä Microsoft 365 menee juuri nyt? Mitä uusia asioita on julkaistu viime aikoina ja mikä on niiden merkitys? Mitä hyviä, pahoja ja rumia piirteitä on tullut vastaan eri projekteissa.

Juha Anttila, IITC

SALI 1

SALI 2

10:00

CASE LÄHITAPIOLA: TEAMS JA 0365 – KÄYTTÖÖNOTTO JA JATKUVA MUUTOS KONTROLLOIDUSSA YMPÄRISTÖSSÄ

LähiTapiolassa riskienhallinta on osa ydinbisnestä, joten ei varmasti yllätä, että haluamme myös jonkinlaista kontrollia pilvityökalujen käyttöönottoon ja digitaalisen toimintamallin rakentamiseen.

 

Yhteistyössä liiketoiminnan ja IT:n, tarvittaessa legal & compliancenkin kanssa, olemme päätyneet mahdollisesti muista yhtiöistä hieman poikkeaviin ratkaisuihin – ottaessamme käyttöön Teamsia ja muita O365 sovelluksia sekä rakentaessamme toimivaa tuki- ja hallinnointimallia jatkuvalle muutokselle.

 

Tule kuulemaan, miten LähiTapiola siirtyi kontrollointitarpeet huomioiden (tai sitä hyödyntäen) pilvityökalujen hyödyntäjäksi ja erityisesti, millaisen yhteistyömallin avulla toimimme nyt.

 

Hanna Asikainen, LähiTapiola

MODERNI INTRANET – KÄYTTÄJÄ KESKIPISTEEKSI: PROFILOINTI JA PERSONOINTI MODERNISSA INTRASSA

Moderni intranet on olennainen työn tukipalvelu, tietopankki ja ajankohtaisviestinnän väline. Tyypillisesti intranetin sisältö on avointa kaikille.

 

Moderni intra tarjoaa kuitenkin paljon enemmän – mahdollisuuden tarjota kullekin kohderyhmälle juuri heidän työhönsä olennaiset sisällöt, eikä käyttäjä huku tietotulvaan.

 

Tule kuulemaan ja oppimaan demojen kautta, millaisia mahdollisuuksia moderni intra tarjoaa sisällön kohdentamiseen ja personointiin.

 

Katja Jokisalo, Sulava

10:45

KAHVITAUKO

11:00

CASE SITOWISE – VOIMA WORKSPACES, M365 PROJEKTI- JA TARJOUSTYÖTILAT

Miten Voima Workspaces -työtilat auttavat Sitowisen henkilöstöä projekti-, tarjous-, puitesopimus- ja referenssityössä? Miten työtilat yhdistyvät M365-työkaluihin kuten Microsoft Teams?

 

Sitowisen asiantuntijat kertovat puheenvuorossan, mikä rooli digilähettiläillä on käytännön toiminnassa ja kuinka homma todellisuudessa pyörii.

 

Olli Kontkanen, Sitowise

Henrik Asplund, Sitowise

TEAMS -VIIMEISIMMÄT UUDISTUKSET

 

Vesa Nopanen, Sulava

12:00

TAUKO

Pidempi tauko, jonka aikana ehdit esimerkiksi syödä lounasta

13:00

CASE FORTUM: MODERN WORK ADOPTION AND M365 TRAINING PROGRAM IN AN INTERNATIONAL CORPORATION

 

Vadim Dich, Fortum

Otso Kasanen, Sulava Oy

POWER PLATFORM – 10 VIRHETTÄ

Microsoft Power Platform tarjoaa laajat mahdollisuudet sovellusten toteuttamiseen ilman varsinaista ohjelmointia. Power Apps, Power Automate ja Power Virtual Agents sekä Power BI toimivat hyvin yhteen ja ne on helposti saatavissa Microsoft 365 -palveluiden käyttäjille. Joskus jopa liiankin helposti ja niinpä työkalujen hyödyntämisessä on saattaa ajaa karille.

Onnistutko sinä välttämään 10 yleisintä virhettä?

 

Timo Pertilä, Forward Forever

13:45

TAUKO

14:00

MICROSOFT DIGITAL WORKPLACE

 

Harri Mikkanen, Microsoft

TEAMS POLICYT KÄYTÄNNÖSSÄ

 

Matti Paukkonen, Tahto Group

14:45

KAHVITAUKO

SALI 1

SALI 2

15:00

CASE ORION: MODERNI SHAREPOINT -POHJAINEN INTRANET SISÄLLÖNTUOTANNON NÄKÖKULMASTA

 

Maija-Reetta Ristimäki, Orion

TEAMS AS A PLATFORM

 

Juuso Mattila, Digital Illustrated

15:40

TAUKO
15:45

KEYNOTE: VERKON VAARAT 2021

Mitkä ovat verkkohyökkäysten ajankohtaiset trendit juuri nyt? Miten uudentyyppiset verkkorikolliset toimivat, ja miten hyökkäyksiltä voi suojautua?

 

Mikko Hyppösen puheenvuoro avaa näkökulmaa tulevaisuuteen verkon vaaroista, suojautumisen trendeistä, tekoälyn ja AI:n hyödyistä ja haitoista sekä M365 suojaamiseen verkkohyökkäyksiltä.

 

Mikko Hyppönen, F-Secure

16:45-17:30

KESKUSTELU- & KYSELYTUNTI & GET TOGETHER

Seminaarin ensimmäinen päivä päättyy yhteiseen keskustelu- ja verkostoitumistilaisuuteen. Vaihda ajatuksia muiden osallistujien sekä puhujien kanssa ja esitä omat kysymyksesi asiantuntijoille!

PERJANTAI 7.5.2021

8:30

Virtuaaliset aamukahvit

Striimi avautuu tapahtuman virtuaalisessa loungessa – tervetuloa mukaan! Voit testata yhteyksien toimivuuden ja tutustua päivän ohjelmaan sekä käytännön ohjeistukseen. Samalla voit halutessasi nauttia myös aamukahvit.

09:00

SALI 1

KEYNOTE: KUKA ÄÄNESTÄÄ YRITYSTÄSI? YRITYSTEN JA ORGANISAATIOIDEN YHTEISKUNNALLINEN VAIKUTTAMINEN

Yritykset ja organisaatiot suuntautuvat yhä enemmän yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Silloin ne astuvat politiikan alueelle, aivan riippumatta siitä, haluavatko ne sitä vai ei. Siksi on tärkeää olla selvillä oman organisaation viestimien tunnemielikuvien poliittisuudesta.

 

Professori Janne Seppänen avaa käytännön esimerkein, mitä poliittisuus tarkoittaa yritysten ja muiden organisaatioiden viestinnässä. Miten ennakoida ongelmia ja tunnistaa riskejä?

 

Janne Seppänen, Tampereen yliopisto

SALI 2

ANALYTIIKALLA NÄKYMÄ MICROSOFT 365 PALVELUIDEN KÄYTTÖÖN

Jari Kotola avaa puheenvuorossaan analytiikan näkymiä M365 palveluiden käytössä:

Miksi Microsoft 365 palveluiden analytiikka on tarpeellista? Miten onnistuu kvalitatiivinen ja kvantitatiivinen mittarointi? Millaiset ovat sopivat tekniset mittarointivälineet tuoteomistajalle ja pääkäyttäjälle?  Millaisia käytön analysoinnin välineitä saa käyttöön Out-of-the-Box? Miltä näyttää Teamsin tiimien ja SharePointin sivustojen statistiikka?

 

Jari Kotola, Cloudriven

9:45

TAUKO

10:00

CASE HSY – ORGANISAATION SISÄINEN TIETOTURVAKULTTUURI

 

Joonas Väyrynen, HSY

DOKUMENTTIEN HALLINTA TEAMSISSA

 

Juha Anttila, IITC

10:45

KAHVITAUKO

11:00

CASE VALMET – TEKOÄLY JA BOTIT INTRASSA

Miten tiedon löytämistä voisi parantaa intrassa? Kannattaako panostaa haun parantamiseen vai onko olemassa modernimpia vaihtoehtoja? Voisiko tekoälyyn pohjaava, oppiva chatbot auttaa henkilöstöä tiedon löytämisessä
ja tehdä käyttökokemuksesta hauskemman? Mitä mahdollisuuksia botin rakentaminen voi tarjota tulevaisuudessa? Minkälaisia kokemuksia tekoälyn ja chatbotin kehittämisessä on saatu?

 

Kimmo H. Miettinen kertoo case-puheenvuorossaan Valmetin kokemuksista vastauksina näihin kysymyksiin.

 

Kimmo H. Miettinen, Valmet

TIEDON LUOKITTELU, TIETOSUOJA JA TIETOTURVA DOKUMENTTIEN HALLINNASSA

 

Tuula Seppo, Digi- ja väestötietovirasto (DVV)

12:00

LOUNASTAUKO
13:00

WORKSHOP (BREAKOUT ROOMS)

Aiheet: TEAMS, SHAREPOINT, POWER PLATFORM, ONEDRIVE, VIESTINTÄ, MUUTOSHALLINTA

M365 -TYÖKALUT, PROSESSIT, TIETOTURVA JA IHMISET MUUTOKSESSA

 

Etätyö ja pilvipalveluiden käyttö on kasvanut nopeasti.  Samaan aikaan kyberrikollisten toiminta on lisääntynyt, ja liian usein puuttuvat ne toimintamallit, joilla riskiä joutua kyberrikoksen uhriksi voitaisiin pienentää.

 

Tule kuuntelemaan, mitkä tekijät kasvattavat työntekijän tai organisaation riskiä joutua kyberrikollisuuden uhriksi, ja miten M365 tietoturvatuotteita voidaan hyödyntää sen ehkäisyssä.

 

Marko Mikkola, Sulava

13:45

TAUKO

14:00

CASE KIRKKOHALLITUS: M365 LISENSSINKÄYTÖN SEURANTA

 

Jari Kähkölä, Kirkkohallitus

M365 AJANKOHTAISTA

 

Antti-Janne Tukiainen, Meltlake

14:45

KAHVITAUKO

15:00

CASE RUKAKESKUS: SOPIMUSTENHALLINTA SHAREPOINT ONLINE JA POWER AUTOMATE- TYÖKALUILLA

 

Maria Fonsell, Rukakeskus

Ville Ahtola, Rukakeskus

VINKIT ONNISTUNEEMPAAN INTRANET- PROJEKTIIN: MÄÄRITTELY JA HANKINTA

 

Sanna Keränen, Innofactor

SALI 1

15:45

Seminaarin yhteenveto ja loppukeskustelu

Vedetään lopuksi yhteen koko seminaarin anti. Mahdollisuus kysyä kysymyksiä ja vaihtaa ajatuksia muiden osallistujien kanssa.

Juha Anttila, IITC

16:00

TAPAHTUMA PÄÄTTYY

MICROSOFT 365 HPR-SEMINAARI

Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaari on Suomen laajin Microsoft 365 -toteutuksista kertova case-pohjainen tapahtuma.

6.-7.5.2021
klo 8.30-17.30

Online-tapahtuma verkossa