Puhujat

Kevään 2020 puhujat

Syksyn tapahtuman ohjelmaa rakennetaan parhaillaan.

 

Kevään HPR-tapahtuma järjestettiin kokonaan livestriiminä, jotta osallistuminen on turvallista. Lue lisää

JUHA ANTTILA

IITC, CEO

Juha on HPR-tapahtuman perustajia. Hän toimii konsulttina ja IITC:n toimitusjohtajana. Juhalla on rautainen kokemus informaation ja erityisesti dokumenttien hallinnan kehittämisestä sekä järjestelmien käyttöönotosta.Hän on työssään tutustunut yli kolmensadan suomalaisen organisaation tiedonhallintaan.

 

Juha on kokenut projektinvetäjä ja tiedonhallintaprojektin sparraaja. Tietotyön kehittäminen ja verkkopalveluprojektien läpivienti ovat lähellä Juhan sydäntä. SharePoint-maailmasta hänellä on kokemusta 2001 versiosta lähtien. Juha on aktiivisesti edistämässä suomalaisen yrityselämän tiedonhallintaa myös Liikearkistoyhdistyksessä, jonka koulutustoimikuntaa Juha vetää.

MINNA HUOTILAINEN

DI, TkT, kognitiotieteen dosentti, kasvatustieteen professori

Minna on aivotutkija, joka on innostunut soveltamaan neurotieteen uusimpia löydöksiä oppimisen ja suomalaisen työelämän parantamiseen. Hän etsii tapoja muuttaa työtä paremmin aivoille sopivaksi tiedonkäsittelyn ja keskittymiskyvyn näkökulmasta siten, että työtä tuunaamalla siitä saadaan sujuvampaa, laadukkaampaa, tuottavampaa ja vähemmän kuormittavaa. Hän on kiinnostunut kehittämään työssä oppimista ja osaamisen tunnistamista muuttuvassa työelämässä.

 

Minna tunnetaan muun muassa aivojen toimintaa ja keskittymistä avaavista teoksista Keskittymiskyvyn elvytysopas (2018), Aivot työssä (2018), ja Tunne aivosi (2017).

SALLAMAARI MUHONEN

Netprofile, Viestintäkonsultti, partneri

Sallamaari toimii strategiatiimin vetäjänä ja osakkaana teknologia-alaan keskittyneessä Netprofile Finland -viestintätoimistossa. Hän on tottunut vaikuttamaan sekä strategina taustalla että itsekin studioissa ja kameroiden edessä.

Sallamaarin viestintäasiantuntijuus yhdistettynä hallitusammattilaisuuteen tarjoaa poikkeuksellisen näköalapaikan myös organisaatioviestinnän kehittämiseen, brändin rakennukseen ja mediakriisien selvittelyyn.

 

Kriisitilanteisiin ja somekohuihin paras lääke on ennakointi ja valmistautuminen. Aiheesta tietokirjan vuonna 2018 laatinut Sallamaari herättelee HPR-puheenvuorollaan sekä yrityksen brändistä että omasta asiantuntijakuvastaan vastaavat.

Jukka Penttinen
JUKKA PENTTINEN

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Talous- ja hallintojohtaja

Jukka vastaa Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän tietohallinnosta ja hänellä on pitkä kokemus tietotekniikasta sekä erilaisista julkisorganisaation tietojärjestelmähankkeista.

 

Tällä hetkellä kiinnostuksen kohteena on Office365:sen eri työkalujen hyödyntäminen organisaation toiminnassa sekä erityisesti PowerBI:n hyödyntäminen raportoinnissa.

LAURA KOKKARINEN

Sulava Oy, Senior Developer, Microsoft MVP

Laura työskentelee vanhempana sovelluskehittäjänä ja -arkkitehtina Sulava Oy:lla Kuopiosta käsin. Koodauskokemusta Microsoftin teknologioiden parissa on vyön alle kertynyt 10 vuoden edestä, ja nykyinen pääpaino devauksessa on Microsoft 365 -räätälöinnit Azurea hyödyntäen.

 

Päivätöiden lisäksi Laura kirjoittaa M365 & Azure -aiheista blogia muille koodareille (osoitteessa https://laurakokkarinen.com), ja käy säännöllisesti puhumassa ja jakamassa osaamistaan ympäri maailmaa järjestettävissä konferensseissa. Laura sai vuonna 2019 Microsoft Most Valuable Professional -tunnustuksen M365-devaajien kategoriassa.

Heidi Selkäinaho
HEIDI SELKÄINAHO

Somepoint, Työyhteisöviestinnän konsultti

Heidin tavoite on, että työpakoista tulisi paitsi tehokkaampia, myös onnellisempia paikkoja avoimen sisäisen tiedonkulun ansiosta. Heidi uskoo, ettei mikään ei ole tehokkaampi sisäisen viestinnän väline kuin hyvin suunniteltu sisäinen somekanava, jossa eri työtehtävissä olevat ymmärtävät, mistä tietoa saa, mistä sitä voi kysyä ja mihin sitä voi jakaa. Ja vieläpä niin, että kaikki ymmärtävät, miksi jakaminen kannattaa!

 

Yrityksensä Somepointin kautta Heidi auttaa suunnittelemaan ja jalkauttamaan sisäisiä somekanavia useimmiten O365-alustan työkaluihin Teamsiin ja Yammeriin. Palettiin kuuluu toki myös Teamsin jalkautus ryhmätyövälineeksi projekteihin ja tiimeihin sekä online-kokouksiin. Myös SharePoint-intranetit ovat Heidin ydintekemistä jo 13 vuoden ajalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ILKKA SUVANTO

Sulava Oy, Senior Consultant

Ilkan vastuualueina Sulavalla ovat Project & Portfolio Management -ratkaisut ja toteutukset Microsoft-ympäristöissä.

 

Ilkka on toiminut yli viidentoista vuoden ajan Microsoft-pohjaisten projektinhallintaratkaisujen parissa ja pitkään myös PMO- ja projektipäällikkötehtävissä. Ilkka on myös Microsoftin sertifioitu kouluttaja.

MIKA BERGLUND

Sininen Meteoriitti, Arkkitehti, teknologiakonsultti

Mika on toiminut ohjelmistokehittäjänä, -suunnittelijana, teknologiakonsulttina ja arkkitehtina 90-luvulta lähtien. Microsoftin tuotteet ja palvelut ovat tulleet yli 20 vuoden aikana hyvinkin tutuiksi. Tätä kokemusta Mika on kartuttanut niin isossa, tuhansia henkilöitä työllistävässä moni-kansallisessa organisaatiossa, kuin hänen itsensä perustamassa pienessä IT-konsultointiyrityksessä.

 

Nykyisin hän auttaa asiakkaitaan hyödyntämään Office 365 ja Azure -palveluita ja niiden tarjoamia mahdollisuuksia päivittäin.

Lassi Puonti
LASSI PUONTI

Sipoon kunta, Työllisyyspäällikkö

Lassi vastaa Sipoon kunnan työllisyyden kehittämisestä. Työhistoriaa haastavien asiakaskohderyhmien osalta tulee karttuneeksi yhteensä 20 vuotta keväällä 2020. Työkokemus ihmisten kohtaamisesta on karttunut lasten-, nuorten-, sekä aikuisten sosiaalityön värikkäästä maailmasta. Lassi ei puhu ”IT:tä” ja suhtautuminen aiempina työvuosina teknologian hyödyntämiseen suorassa asiakastyössä on ollut haasteellista.

 

Innostus Office365-maailman tarjoamiin työkaluihin on kivikkoisen alkutaipaleen jälkeen kasvanut pääkouluttajan roolin myötä. Sipoon koko organisaation toiminnassa on säännöllisten sisäisten koulutusten kautta opittu hyödyntämään O365-maailman tarjoamia työkaluja niin asiakas- kuin hallinnollisessakin työssä.

 

Puheenvuorossaan Lassi tuo esille oman organisaation haasteita, onnistumisia sekä haaveita O365-työkaluista kuntasektorilla sekä miksi juuri hän valikoitui asiakastyön ammattilaisena pääkouluttajan rooliin.

JUSSI ROINE

Microsoft, Azure Developer Audience Lead

Jussi on toiminut pitkään Microsoft-ratkaisujen parissa arkkitehtinä, kouluttajana, neuvonantajana ja konsulttina. Viimeiset 10 vuotta Jussi toimi Sulava Oy:ssä tutkimustehtävissä, ja loppuvuodesta 2019 Jussi on ollut Microsoftilla Azure-kehittäjäyhteisöjen evankelistana.

HENRY SCHEININ

Solu Digital, Partner, Solu 365® Product Owner, Microsoft 365 Teamwork Administrator Associate

Henry toimii johtavana konsulttina Solu Digitalissa ja on toiminut digitaalisen arjen muotoilija vuodesta 1998. Erityisesti ryhmätyö ja sen käyttäjälähtöinen kehittäminen ovat Henryn sydäntä lähellä.

ARTTU ARSTILA

Sulava Oy, Lead Office 365 Architect

Arttu on Sulavan perustajaosakas. Arttu keskittyy Microsoftin pilviteknologioiden konsultointiin projektien eri vaiheissa esiselvityksistä ja tiekartoista käyttöönottoihin ja tukeen. Artun erikoisosaaminen on tietoturvassa ja identiteettien hallinnassa.

VESA NOPANEN

Sulava Oy, Principal Consultant, Microsoft MVP

Vesku toimii Sulavalla modernin työn konsulttina sekä valmentajana. Hänellä on takanaan yli 20 vuoden kokemus IT-alalta ja viimeisen reilun 10 vuoden aikana hän on erikoistunut Office 365-, Microsoft Teams- ja SharePoint-pohjaisiin modernin työn ratkaisuihin useilla eri toimialoilla. Vesku on esillä sosiaalisessa mediassa mm. blogin, LinkedInin ja Twitterin kautta jakaen parhaita käytäntöjä, uusia ominaisuuksia, tietoa sekä vinkkejä erityisesti Microsoft Teamsiin liittyen.

 

Kantavana ajatuksena hänellä on, että uusia työskentelytapoja ja välineitä hyödyntämällä sekä organisaation kulttuuria kehittämällä saadaan myös work-life-tasapaino kohdalleen niin, että se palvelee kaikkia osapuolia parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi Vesku on organisoijana Suomen Teams-yhteisössä.

MIRJA MÄKIKANGAS

OP, Viestintäpäällikkö

Mirja toimii viestintäpäällikkönä sisäisessä viestinnässä. Mirja on yhteisöviestinnästä ja modernista tietotyöstä innostunut viestinnän ammattilainen. Hän on intran päätoimittaja ja vastaa intran konseptoinnista ja kehittämisestä. Mirja tekee myös aktiivisesti töitä muiden sisäisten viestintävälineiden kuten Yammerin, Teamsin ja Streamin parissa.

 

Tärkeä osa Mirjan työtä on myös pohtia, miten modernin tietotyön viestintävälineitä hyödynnetään isossa organisaatiossa parhaalla mahdollisella tavalla arjessa eri käyttäjäryhmien tarpeet huomioiden.

HILLA MÄNTYOMENA

Nortal, Captain Microsoft & Power Apps -kehittäjä

Hilla toimii Nortalin Office 365 -konsulttina. Hillan missiona on tukea Nortalin noin 900 asiantuntijaa yhdeksässä eri maassa ja neljässä maanosassa tekemään työnsä paremmin ja tehokkaammin modernien pilvityökalujen avulla.

 

Hilla on uppoutunut Power Platformin ihmeelliseen maailmaan modernisoimalla yrityksen sisäisiä prosesseja Power Automatea hyödyntäen sekä kehittämällä Power Appsilla työtä helpottavia ja nopeuttavia sovelluksia. Hänen tavoitteenaan on myös saada myös muut löytämään piilevät kykynsä kansalaiskehittäjänä. Hilla on myös  mukana organisoimassa Suomen Teams-yhteisöä.

PIRKKA PARONEN

Systems Garden Oy, Toimitusjohtaja, tiedonhallinnan konsultti

Pirkka on ollut mukana toteuttamassa erilaisia tiedonhallinnan hankkeita Microsoft-alustalla jo 20 vuotta. Asiakkaita ja ympäristöjä on pienistä urakointifirmoista julkishallintoon ja kansainvälisiin konserneihin, teknologioita muinaisista SharePointin esiversioista tuoreimpiin M365- ja Azure -ratkaisuihin saakka. Haasteet ovat edelleen yllättävän samanlaisia.

 

Vaikka insinöörille uudet kiiltävät työkalut aina herättävätkin kiillon silmiin, Pirkka pyrkii pitämään fokuksen työkalujen sijaan itse tiedossa ja fiksuissa toimintatavoissa – ne kun ovat lopulta kiinni enemmän ihmisistä kuin järjestelmistä. Myös Teams tarvitsee hallintamallin ja pilvimaailma tiedonohjausta – välineet vain vaihtuvat.

PÄIVI LASSILA

Helsingin kaupunki, ICT-asiantuntija

Päivi toimii Helsingin kaupungin Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan tietohallinnossa ICT- asiantuntijana. Hän on vastannut v.2019 toimialalla käynnistyneestä Microsoftin O365- käyttöönotosta, henkilöstön koulutuksesta ja digilähettiläsverkoston organisoinnista. Päivi on aina halunnut jakaa tietoa ja osaamistaan ja on vakuuttunut siitä, ettei kukaan ole liian vanha oppimaan uutta. Nyt on osaamisen jakamiselle ollut käyttöä. Modernien työkalujen käyttöön siirtymisessä ei ole ollut kyse teknisen työkalun opettelusta, vaan kokonaan uusien työ- ja toimintatapojen käyttöönotosta, siis valtavasta muutoksesta. Koulutuksissa on kerrottu myös muutoksen vaikutuksista esimiestyöhön, työntekijöiden arkeen ja työ- ja toimintatapoihin.

 

Päivi toimii toimialansa digitalisaatio- ohjelman osaamisen kehittämisen tiimissä. Päivi on myös ollut mukana kirjaston Digitaalisen syrjäytymisen ehkäisyä- projektissa, jossa koulutettiin henkilökuntaa. Tavoitteena oli nostaa henkilökunnan osaamista, jotta he voivat paremmin tukea digisyrjäytymisvaarassa olevia asiakkaita.

TIMO PERTILÄ

Forward Forever, Consultant, Microsoft MVP

Timo on viihtynyt erilaisissa IT-alan tehtävissä jo 20 vuotta. Osaamisalueena laveasti Microsoftin pilvipalvelut, sekä niiden hyödyntäminen täysmittaisesti asiakasorganisaatiossa. Timon erityisosaamisena on ratkaisujen ketterä rakentaminen hyödyntäen Office 365 / Azuren olemassa olevia työkaluja (PowerApps, Flow, Logic App, SharePoint, Power BI, Azure SQL, Cognitive Services, CDS).

 

Vapaa-aikanaan Timo pitää blogia, jossa hän esimerkkien avulla käy läpi tapoja, joilla organisaatiot voisivat tehokkaammin hyödyntää Office 365:n ja Azuren ominaisuuksia ja palveluja.

MIKA KEMPPI

M-Files, Product Marketing Manager

Mikalla on kymmenen vuoden kokemus tiedonhallinnan kansainvälisistä asiakasprojekteista. Niin asiakasprojekteissa kuin myös tuotemarkkinoinnissa tavoitteena on aina auttaa yrityksiä saamaan mahdollisimman paljon irti panostuksestaan tiedonhallintaan. Mikalla on kattava tekninen osaaminen M-Filesista kuin myös ymmärrys asiakkailta ja käyttäjiltä tuleviin vaatimuksiin.

 

Mikalla on hallussaan M-Filesin uudet integraatiot Office 365:n ja Salesforcen kanssa, jotka laajentavat entiseltään M-Filesin käyttömahdollisuuksia.

MARI HIENONEN

Suomen Pankki, Verkkoviestintäpäällikkö

Mari toimii verkkoviestintäryhmän päällikkönä Suomen Pankissa. Hän on myös Euroopan keskuspankin digitaalisen viestinnän työryhmän jäsen. Mari on rautainen viestinnän ammattilainen, joka omaa pitkän kokemuksen myös tietojärjestelmien käyttöönottoprojekteista sekä viestinnän ja tietotyön kehittämisestä. Urallaan Mari on ollut mukana lukuisien kehityshankkeiden suunnittelussa, konsultoinnissa ja käytännön toteutuksessa.

 

“Mielestäni tärkeintä projekteissa on muistaa se, kenelle tuotetta tai palvelua tehdään. Käyttäjän on oltava mukana koko projektin ajan, jotta lopputuloksesta tulee käyttäjän tarpeita palveleva kokonaisuus. Kuitenkin loppujen lopuksi oleellista eivät ole itse työkalut, vaan käyttäjän kokemus siitä, että tieto kulkee, saavuttaa ja löytyy vielä myöhemminkin sujuvasti edelleen hyödynnettäväksi”, Mari summaa kokemuksiaan projektien vetämisestä.

SILJA HÄIKIÖ

HiQ Finland Oy, Projektipäällikkö ja muutosjohtamisen konsultti

Silja toimii HiQ:lla projektipäällikkönä ja työtapojen muutoksen tukena Microsoft 365 -projekteissa. Tällä hetkellä modernit intranetit, Teams-käyttöönotot ja kokonaisvaltainen työtapojen muutoksen suunnittelu työllistävät erityisesti.

 

Siljalla on vahva tausta organisaatioviestinnästä, ja uransa alusta asti häntä on kiinnostanut se, miten työskentelystä ja viestinnästä tehdään mahdollisimman sujuvaa.

KAROLIINA KETTUKARI

Sulava Oy, Senior Consultant, Microsoft MVP

Karoliina suunnittelee ja toteuttaa modernin tietotyön konsepteja ja auttaa asiakkaita kehittämään sisäistä viestintää, ryhmätyöskentelyä ja liiketoimintaprosesseja Offce 365:n ja Teamsin avulla. Hän on asiakkaiden tukena muutoksen johtamisessa ja läpiviennissä luomassa tiekarttoja ja varmistamassa, että tavoitteet sekä asetetaan että niihin päästään.

 

Karoliina työskentelee paljon johtoryhmien kanssa ja haluaa varmistaa, että organisaatiolla itsellään on avaimet viedä muutosta eteenpäin pitkälle tulevaisuuteen. Karoliina  käy aktiivisesti puhumassa alan konferensseissa sekä jakaa tietoa ja osaamistaan mielellään LinkedInissä ja Twitterissä.

JARI KOTOLA

Elisa Oyj, Pilvikonsultti

Jari on työskennellyt Microsoftin sovellusten, järjestelmien ja palveluiden kanssa vuodesta 1995 alkaen. Suurimman osan työurastaan hän on kouluttanut erilaisia käyttäjiä hyödyntämään Microsoftin tietotyöläisille suunnattuja välineitä kuten Officea ja SharePointia. Office 365:n kanssa hän on ollut tekemisissä niin kauan kuin palvelu on ollut olemassa.

 

Tällä hetkellä Jari työskentelee pilvikonsulttina Elisan yritysasiakkaat liiketoimintayksikössä. Pilvikonsulttina hän auttaa yrityksiä jotka pohtivat Office 365:n käyttöönottoa sekä niitä jotka jo ovat Office 365:n käyttäjiä, mutta haluavat kehittää ja monipuolistaa palveluiden käyttöä. Viime aikoina häntä on työllistänyt eniten Teamsin käyttöönottohin liittyvät hankkeet sekä Power Appin ja Power Automaten avulla luotavat ratkaisut.

VESA TIKKANEN

Qumio Ltd, M.Sc. Tech, Microsoft MVP

Vesa toimii konsulttina Microsoft Data Platformin parissa. Työelämän kokemus on pitkälti erilaisista soveltavista toteutuksista. Vapaa-aika kuluu perheen parissa ja opiskellen uutta sekä relationaalisen että isomman datan parissa.

 

Tapahtumassa Vesa puhuu Microsoftin analytiikka-alustan tulevaisuudesta ja roolituksesta organisaatioissa ja siitä miten työkalut arkipäiväistyvät kaikkialle organisaatiossa.

TERHI HAUSKAMAA

A-lehdet, CMO

Terhi toimi A-lehdillä Chief Marketing Officerina ja vastaa yrityksen sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä sekä brändimarkkinoinnista. Terhi kertoo puheenvuorossaan A-lehtien strategiaan liittyvästä kulttuurimatka-hankkeesta, jossa Microsoft Teams ja sen oikeanlainen hyödyntäminen on ollut yksi keskeisimmistä yhteisistä välineistä muutosprosessissa.

 

Hankkeen tavoitteena on ollut A-lehtien modernien työskentelytapojen määrittely sekä työvälineiden jalkauttaminen läpi koko organisaation. Hankkeen seuraavassa vaiheessa keskitytään kehittämään A-lehtien toimitiloja osana muutosmatkaa.

MATTI PAUKKONEN

Innofactor, Senior Architect

Matti toimii Innofactorilla modernin tietotyön arkkitehtina Microsoft 365:n ja siihen liittyvien pilviteknologioiden parissa.  Hänellä on kokemusta IT-alan tehtävistä ja Microsoft-teknologioista yli 15 vuoden ajalta. Tuttuja ovat niin SharePoint ja Office 365 kuin Teamskin. PowerShell ja erilaiset automaatiot ovat myös lähellä sydäntä, ja tarvittaessa koodiakin syntyy.

 

Nykyisellään Matti auttaa asiakkaitaan hyödyntämään Microsoft 365 -palveluja tehokkaammin ja turvallisemmin osana modernia tietotyötä.

TEIJA ALIN

Kesko, Service Manager, O365 Collaboration Technical Lead

Teijalla on pitkä ja laaja kokemus kollaboraatioteknologioista ja niiden hyödyntämisessä liiketoiminnassa. Hänen mielenkiintonsa kohdistuu uusiin teknologioihin ja niiden mahdollistamiin moderneihin työtapoihin ja niiden käyttämiseen organisaatioissa.

 

Teija toimii tällä hetkellä Service Managerina ja O365 Collaboration Technical Leadina Kesko Oyj:n IT:ssä ja työskentelee erityisesti SharePoint Online ja Teams ympäristöjen kanssa. Hän on toiminut Keskolla eri tehtävissä vuodesta 2008, mm. Oracle Webcenter Portalin sekä SharePoint 2003, 2007, 2010 ja Online-teknologioiden parissa.

 

Tätä ennen hän työskenteli v. 2000 – 2008 Pohjolan Liikenteellä, viimeksi Project Managerina mm. SharePoint ympäristön parissa vastaten käyttöönotosta osana laajaa VR-konsernin hanketta. Työnsä ohella hän on suorittanut mm. IPMA ja CTFL sertifikaatit.

JAANA HYNNINEN

Suomen Punainen Risti, Järjestelmäasiantuntija

Jaanan vastuualueena SPR:n tietohallinnossa on pilvipalveluiden kehittäminen.
Tällä hetkellä työpäivät kuluvat enimmäkseen Yhteiset työvälineet -projektin parissa, jonka tarkoituksena on löytää keinot O365-sovelluksien hyödyntämiseen järjestön monissa tarpeissa. Haasteena eivät niinkään ole uudet sovellukset, vaan toimintamallin muutos ja sen jalkauttaminen.

 

Tapahtumassa Jaana kertoo, kuinka SPR:ssä on lähdetty liikkeelle Teamsin käyttöönoton kanssa, millaisia haasteita ja havaintoja on kertynyt. Millainen käyttöönoton toimintamalli valikoitui ja mihin ollaan matkalla Teamsin jälkeen.

HELI BÖHM-KOTAMÄKI

Sulava Oy, Senior Consultant

Helillä on n. 20 vuoden kokemus käyttäjälähtöisten ratkaisujen konseptoinnista ja toteutuksista eri loppukäyttäjäryhmille, laitteille ja liiketoiminnoille. Helin pyrkimyksenä on auttaa yrityksiä parempiin digitaalisiin palveluihin ja löytämään parempia työskentelytapoja nykyaikaisten tietotyövälineiden ja parempien johtamiskäytäntöjen avulla.

Teknologioista Helille tutuimpia ovat Microsoftin sisäisen viestinnän ja tietotyön tuen palvelut, erityisesti SharePoint ja Office 365.

MICROSOFT 365 HPR-SEMINAARI

Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaari on Suomen laajin Microsoft 365 -toteutuksista kertova case-pohjainen tapahtuma.

10. joulukuuta 2020
klo 8.30-17.30

Clarion Hotel Helsinki, Tyynenmerenkatu 2 / Online-tapahtuma verkossa