SYKSYN 2022 PUHUJAT

Juha Anttila, IITC

#m365hpr & #pphpr

Juha on HPR-tapahtuman perustajia. Hän toimii konsulttina ja IITC:n toimitusjohtajana. Juhalla on rautainen kokemus informaation ja erityisesti dokumenttien hallinnan kehittämisestä sekä järjestelmien käyttöönotosta. Hän on työssään tutustunut yli kolmensadan suomalaisen organisaation tiedonhallintaan.

Juha on kokenut projektinvetäjä ja tiedonhallintaprojektin sparraaja. Tietotyön kehittäminen ja verkkopalveluprojektien läpivienti ovat lähellä Juhan sydäntä. SharePoint-maailmasta hänellä on kokemusta 2001 versiosta lähtien. Juha on aktiivisesti edistämässä suomalaisen yrityselämän tiedonhallintaa myös Liikearkistoyhdistyksessä,

Juha toimii myös Power Platform SM-kisan tuomaristossa.

Katja Jokisalo, SULAVA

#m365hpr

Katjalla yli kymmenen vuoden kokemus organisaatioiden auttamisesta kohti parempaa työelämää. Hän on Microsoft MVP (Most Valuable Professional) ja teknologioista Katjalle tutuimpia ovat Microsoftin sisäisen viestinnän ja tietotyön tuen palvelut, erityisesti SharePoint ja Office 365.

Vesa Nopanen, SULAVA

#m365hpr

Vesa ”Vesku” Nopanen on Principal Consultant, Metaverse and Future Work Sulavalla. Hän on toiminut yli 25 vuoden ajan erilaisissa asiantuntija-, konsultointi- ja valmennustehtävissä monipuolisesti useilla toimialoilla moninaisia teknologioita käyttäen.

Vesku on Microsoft MVP (Most Valuable Professional) ja on erityisesti erikoistunut Microsoft Metaversen, Microsoftin pilven  ja Microsoft Teamsin tarjoamiin monipuolisiin tulevaisuuden ja modernin työn ratkaisuihin. Hän on myös tunnettu supersuosituista Spotlight-webinaareistaan, aktiivisena puhujana sekä erilaisten teknologiayhteisöjen ja tapahtumien organisaattorina.

Kysy Veskulta Teamwork 3.0:sta!

Anne-Mari Heiniölä, HELSINGIN KAUPUNGINKIRJASTO

#pphpr

Anne-Marilla on yli kymmenen vuoden kokemus työskentelystä kirjastoalalla. Hän on osa kaupungin laajuista digilähettiläiden verkostoa ja on toiminut työyhteisönsä työtapojen uudistajana. Power Platformin työvälineet ovat tuoneet lisää mahdollisuuksia työtapojen uudistamiseen ja manuaalisten toistuvien työvaiheiden automatisointiin.

Ossi Lukkarinen, HELSINGIN KAUPUNGINKIRJASTO

#pphpr

Ossi työskentelee kirjastoverkon yhteisissä palveluissa Osto-, käsittely- ja logistiikkayksikössä ja on osaltaan mukana kehittämässä aineisto-, tilaus- ja muita prosesseja. Koska Ossilla on kirjastoalan koulutus ja ei suoranaista taustaa ohjelmoinnista, Power Platformin low-code -ratkaisu on tuonut vaihtoehdon työnkulkujen automatisointiin.

Timo Pertilä, FORWARD FOREVER

#pphpr

Timo on viihtynyt erilaisissa IT-alan tehtävissä jo 20 vuotta. Hän on Microsoft MVP (Most Valuable Professional). Osaamisalueena laveasti Microsoftin pilvipalvelut, sekä niiden hyödyntäminen täysmittaisesti asiakasorganisaatiossa. Timon erityisosaamisena on ratkaisujen ketterä rakentaminen hyödyntäen Office 365 / Azuren olemassa olevia työkaluja (PowerApps, Power Automate, Logic App, SharePoint, Power BI, Azure SQL, Cognitive Services, Dataverse).

Vapaa-aikanaan Timo pitää blogia, jossa hän esimerkkien avulla käy läpi tapoja, joilla organisaatiot voisivat tehokkaammin hyödyntää Office 365:n ja Azuren ominaisuuksia ja palveluja.

Timo toimii myös Power Platform SM -kisan tuomaristossa.

Ismo Romppainen, LÄHITAPIOLA

#m365hpr

Ismo on erinäisten sattumien ja oman mielenkiinnon kautta ajautunut Microsoftin työkalujen liiketoiminnan asiantuntijaksi ja osaamisen kehittäjäksi ja hänet tunnetaankin LähiTapiola -ryhmässä myös lisänimellä ”Digi-Ismo”. Tätä tehtävää Ismo hoitaa tiiviissä yhteistyössä ICT-palveluiden , toimittajan asiantuntijoiden, HR:n akatemian ja vetämänsä Teams aktiivikäyttäjäverkoston kanssa.

Ismo on työskennellyt erilaisissa vakuutusalan tehtävissä reilut 20 vuotta. Nykyiseen rooliin kuuluvat erilaiset muutosjohtamiseen ja osaamisen kehittämiseen liittyvät tehtävät.

Christina Forsgård, NETPROFILE
#m365hpr
Christina Forsgård on kyberkriiseihin erikoistunut viestinnän asiantuntija, vaikuttaja, enkelisijoittaja, startup-valmentaja, kouluttaja, tietokirjailija sekä Netprofile Finlandin perustaja, partneri. Christina on kouluttanut tunnistamaan informaatiovaikuttamista mm. Naisten Valmiusliiton ja MPK:n kursseilla sekä useissa organisaatioissa.
Hänet valittiin viestintäalan kansainvälisen kattojärjestö ICCO:n Ethics Chairiksi elokuussa 2019 ja kansainvälisen kyberkriiseihin erikoistuneen PrivacyRules-yhteistyöverkoston Cyber Crisis Communications -ohjelman puheenjohtajaksi.
Katri Valtari, Sulava

#pphpr

Katri Valtari johtaa Sulavan koulutusliiketoimintaa. Ennen tätä tehtäväänsä hän toimi Sulavan asiakasvastuullisena myyjänä neljä vuotta ja sitä ennen viisi vuotta finanssi- ja kauppa -toimialojen toimiala- ja asiakasvastuussa Microsoftilla.

Katri toimii Power Platform SM -kisan tuomaristossa.

Timo Ruohonen, UPM Raflatac

#pphpr

Timolla on 20 vuoden kokemus UPM Raflatacin Tampereen tehtaan eri prosesseista ja järjestelmistä. Vuonna 2018 Timo osui vahingossa vohvelimenuun ja on siitä lähtien yrittänyt parantaa työympäristöään sieltä ja muualta löytyvillä mahdollisuuksilla. Timo on innokas kansalaiskehittäjä ja datan visualisoija, jonka intohimona on ollut viedä uusia työkaluja tehdaslattialle ja helpottaa näin operaattoreiden jokapäiväistä työtä ja kommunikaatiota eri sidosryhmien välillä.

Timo toimii Power Platform SM -kisan tuomaristossa.

Axu Paimio, Microsoft

#pphpr

Power Platform SM -kisan tuomariston jäsen.

Riikka Gassen, Tietokirjailija ja konsultti

#m365hpr

Riikalla on pitkä kokemus yhteistyöteknologioiden, sisäisen viestinnän ja sisällönhallinnan ratkaisujen käyttöönotoista. Riikan esikoiskirja digitaalisen työympäristön johtamisesta ilmestyi tänä syksynä.

Terhi Hirvikorpi, Sweco

#pphpr

Terhi on tekniikan tohtori, jonka suurin kiinnostuksen kohde ovat ihmiset ja ihmisyyden ymmärtäminen. Tutkijan uran jälkeen Terhi on tehnyt pitkän uran myynnin johtamisen sekä uusasiakkuuksien parissa. Swecolla Terhi työskentelee ”latukoneena” tehden tietä ihmiskeskeisen innovaatiokulttuurin syntymiselle. Terhillä on maine henkilönä, jolla pysyy ennätysmäärä palloja yhtä aikaa ilmassa. Hän on käytännönläheinen innovaattori, jonka läheiset tuntevat myös ”30 erilaisen naurun naisena”.
Elise Passiniemi, Sweco

#pphpr

Elise on ratkaisukeskeinen modernien työtapojen ja -välineiden sanansaattaja sekä muutosjohtamisen ammattilainen. Häntä innostaa työntekijöiden arjen; yhteistyön, työmenetelmien ja prosessien kehittäminen mm. Microsoft 365 -työkalujen avulla. Hänen tavoitteenaan on sujuvoittaa työpäiviä ja tehdä niistä tuottavampia, työn iloa ja merkityksellisyyttä unohtamatta. Elisellä on ennen IT-uraa kokemusta viestinnän ja verkkopalveluiden kehittämisestä yli 10 vuoden ajalta. Elise tunnetaan sillanrakentajana IT:n, viestinnän, HR:n ja busineksen välillä.
Miia Kosonen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk)
#pphpr
Liiketalouden ja johtamisen tohtoriohjelmasta tohtoriksi väitellyt Miia on vienyt suomalaista tietojohtamisen osaamista eteenpäin jo vuodesta 2003. Miia on toteuttanut lukuisia tietojohtamisen tutkimus- ja kehittämisprojekteja yhteistyössä yritysten ja julkisen sektorin kanssa. Hän toimii tietojohtamisen tutkimuspäällikkönä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa (Xamk) tutkimuskeskus Digitaliassa, joka erikoistuu digitaaliseen tiedonhallintaan. Hän on myös pidetty verkkoyhteisöjen ja sosiaalisen median kouluttaja.
Markus Rautio, Advania
#pphpr
Markus Rautio toimii Advania Finlandin Power Platform liiketoiminnan tuotantopäällikkönä ja tuoteomistajana. Markuksen vetämä tiimi rakentaa moderneja Power Platform toteutuksia hyödyntäen myös kattavasti M365- ja Azure kyvykkyyksiä. Markuksen oma erikoisosaaminen keskittyy Power Platform -palveluiden ja Azuren kognitiivisten kyvykkyyksien hyödyntämiseen osana moderneja data-arkkitehtuuri ratkaisuja. Markuksen ja hänen tiiminsä tavoitteena on luoda Advanian asiakkaille innovatiivisia, ketteriä ja kustannustehokkaita ratkaisuja Microsoftin tarjoamilla low-code työkaluilla unohtamatta pro-code mahdollisuuksia!
Pauli Sarkia, Skanska

#pphpr

Pauli toimii IT-arkkitehtina Skanskalla. Hänellä on pitkä kokemus Microsoft 365 -pohjaisten palveluiden käytöstä ja kehittämisestä eri organisaatioissa. Skanskalla Pauli on perehtynyt Microsoft 365 ja Power Platform ratkaisujen hyödyntämiseen rakennusalalla.

 

Kati Rintakorpi, Laurea University of Applied Sciences

#pphpr

Kati on tehnyt ensimmäisen työuransa päiväkotiyrittäjänä ja lastentarhanopettajana mm. kehittäen työssään erilaisia digitaalisia pedagogisen dokumentoinnin ratkaisuja varhaiskasvatuksen arvioinnin ja kehittämisen tueksi. Toinen ura urkeni  kun pedagoginen dokumentointi sai teoreettista syvyyttä väitöskirjan muodossa ja väylä varhaiskasvatuksen henkilöstön täydennyskouluttajana vahvistui. Nykyään Kati työskentelee Laurea-ammattikorkeakoulussa Kiinan koulutusviennin parissa kouluttaen korkeakoulu- ja collegeopettajia ja kotimaan kamaralla suomalaisen varhaiskasvatuksen kehittäjänä ja kouluttajana.

Johanna Klemetti, Veho

#m365hpr

Johanna on energinen ja innovatiivinen viestinnän ja markkinoinnin moniosaaja. Kokemusta on kertynyt niin julkiselta kuin yksityiseltäkin sektorilta, sekä B2B- että B2C-toimialoilta.

Irene Lee, Finland China Education Center Co Founder

#pphpr

Representative of Chinese Market Business

10 years of experience in educational, cultural and business exchanges and cooperation between China and Finland

Bachelor Degree major Communication, Nanjing Normal University

Master Degree major Creative Industry Research, Nanjing University of the Arts

Master Degree major MBA, Saint Joseph‘s University, USA

Henna Kinnunen, Siemens
#m365hpr
Henna on insinööri, joka tykkää ihmisistä. Työssään hän kokee, että muutoksessa olennaisinta on kaikkien huomiointi ja kommunikointi.
Työpaikan kulttuuri ei muutu hetkessä sen sijaan yhdessä rakennettu muutos sitouttaa, ja kehittämisellä edistetään myös työhyvinvointia.
Henna työskentelee kehityspäällikkönä Siemens Osakeyhtiössä. Hänellä on 15 vuoden kokemus kehitys- ja esihenkilötehtävistä suomalaisessa teollisuudessa.
Sanni-Kaisa Miettinen, Tahto Group
#m365hpr
Ennen IT-alaa Sanni-Kaisa toimi kymmenen vuotta esihenkilö- ja suunnittelutehtävissä vähittäiskaupassa. Nykyisessä työssä Sanni-Kaisa on auttanut yli kymmenen vuoden ajan eri kokoisia organisaatioita Microsoft tuottavuustyökalujen käyttöönotossa, toimintatapojen muotoilussa sekä kouluttanut Microsoft 365-työkalujen saloihin.
Teknologia mahdollistaa meille paljon, mutta Sanni-Kaisan intohimona on ihmiset, yhteiset toimintatavat ja innostaminen.