Syksyn 2024 HPR-tapahtuma järjestetään 26.11. Ohjelmaa rakennetaan parhaillaan.

Syksyn 2024 puhujat

Juha Anttila, IITC

Juha on HPR-tapahtuman perustajia. Hän toimii konsulttina ja IITC:n toimitusjohtajana. Juhalla on rautainen kokemus informaation ja erityisesti dokumenttien hallinnan kehittämisestä sekä järjestelmien käyttöönotosta. Hän on työssään tutustunut yli kolmensadan suomalaisen organisaation tiedonhallintaan.

Juha on kokenut projektinvetäjä ja tiedonhallintaprojektin sparraaja. Tietotyön kehittäminen ja verkkopalveluprojektien läpivienti ovat lähellä Juhan sydäntä. SharePoint-maailmasta hänellä on kokemusta 2001 versiosta lähtien. Juha on aktiivisesti edistämässä suomalaisen yrityselämän tiedonhallintaa myös Liikearkistoyhdistyksessä.

#PPtuomaristo

Vesa Nopanen, Sulava

Vesa ”Vesku” Nopanen on Principal Consultant, Future Work & Metaverse Sulavalla. Hän on toiminut yli 25 vuoden ajan erilaisissa asiantuntija-, konsultointi- ja valmennustehtävissä monipuolisesti useilla toimialoilla moninaisia teknologioita käyttäen.

Vesku on Microsoft MVP (Most Valuable Professional) kahdessa kategoriassa ja on erityisesti erikoistunut Microsoftin tarjoomaan: Microsoft Teams, Copilot, Azuren tekoälypalvelut, Mesh, Metaverse, ja muihin Microsoftin pilven tarjoamiin monipuolisiin tulevaisuuden ja modernin työn ratkaisuihin. Hän on myös tunnettu supersuosituista Spotlight-webinaareistaan, aktiivisena puhujana sekä erilaisten teknologiayhteisöjen ja tapahtumien organisaattorina.

Terho Antila, Fortum

Terho Antila toimii Fortumilla Low-code Center of Excellence Lead -roolissa. Hänellä on tekninen tausta full stack -kehittäjänä sekä vuosien kokemus Power Platform -ratkaisujen suunnittelusta ja toteutuksesta. Terho on toiminut arkkitehtina lukuisissa projekteissa ja johtaa erilaisia tiimejä kohti menestyksekkäitä low-code-ratkaisuja.

Terho on Microsoft MVP Business Applications -kategoriassa teknisinä erityisalueinaan Power Apps ja Power Automate. Hän onkin erittäin aktiivinen Power Platform -yhteisössä ja osallistuu tapahtumien järjestämiseen, kuten PowerUp! Meetup, CollabDays Finland ja Nordic Summit. Terho jakaa säännöllisesti osaamistaan yhteisössä ja innostaa muita hyödyntämään low-code-työkaluja.

#PPtuomaristo

Helena Immonen, Kirjailija ja viestinnän asiantuntija

Helena Immonen on espoolainen kirjailija ja viestinnän asiantuntija. Hän on tullut tunnetuksi Operaatio Kettu -trillerisarjallaan, jossa Immonen käsittelee erilaisia yhteiskuntaa ja kansalaisia kohtaavia kriisejä ja niiden vaikutuksia. Työurallaan Immonen on työskennellyt myös toimittajana sekä erilaisissa viestinnän asiantuntijan tehtävissä Puolustusvoimissa.

Valokuvan on ottanut Mikko Rasila.

Mikke Bergström, HUS

Mikke toimii Microsoft Power Platformin ja Copilotin tuotepäällikkönä osana HUSin Tietohallinnon tiimiä, joka keskittyy pilvialustojen ja toimistojärjestelmien kehittämiseen HUSissa. Nykyisessä roolissaan hän vastaa Power Platformin ja Copilotin hallinnasta, strategian suunnittelusta, innovaatioiden ja parhaiden käytäntöjen edistämisestä sekä käyttäjien koulutuksesta ja tuesta.

Mikke on erityisen kiinnostunut uusista teknologioista, kuten generatiivisesta tekoälystä (GenAI), ja näkee niiden mahdollisuudet keskeisinä tulevaisuuden kehitykselle. Hän on vetänyt HUS-laajuista M365 Copilot -pilottiprojektia, jossa hän on arvioinut tuotteen ominaisuuksia ja muotoillut sen visiota ja strategiaa HUSissa. Projekti on myös syventänyt hänen ymmärrystään generatiivisesta tekoälystä ja sen mahdollisuuksista suurissa organisaatioissa.

Timo Pertilä, Forward Forever

Timo on viihtynyt erilaisissa IT-alan tehtävissä jo 20 vuotta. Hän on Microsoft MVP (Most Valuable Professional). Osaamisalueena laveasti Microsoftin pilvipalvelut, sekä niiden hyödyntäminen täysmittaisesti asiakasorganisaatiossa.

Timon erityisosaamisena on ratkaisujen ketterä rakentaminen hyödyntäen Office 365 / Azuren olemassa olevia työkaluja (PowerApps, Power Automate, Logic App, SharePoint, Power BI, Azure SQL, Cognitive Services, Dataverse). Vapaa-aikanaan Timo pitää blogia, jossa hän esimerkkien avulla käy läpi tapoja, joilla organisaatiot voisivat tehokkaammin hyödyntää Office 365:n ja Azuren ominaisuuksia ja palveluja.

Mikko Koskinen, Sulava

Mikko työskentelee ratkaisualuearkkitehtina Sulavalla liiketoiminnan tuottavuus osa-alueella keskittyen Power Platform ja Copilot ratkaisuihin. Asiakkaiden projekteissa hän toimii yleensä ratkaisusuunnittelijana ja arkkitehtikehittäjänä, minkä lisäksi hän on mukana Sulavan Power Platform ja Copilot laajennosten ratkaisuiden ja liiketoiminnan kehittämisessä.

Mikon vastuullansa ovat erityisesti räätälöintiä ja laajennoksia vaativat ratkaisut ja liiketoimintaprosessien automatisointi. Mikon tekniseen osaamisalueeseen kuuluvat Power Platformin sovellus- ja automaatiotuotteet, Copilot extensions, SharePoint, sekä Azuren integraatio ja AI-palvelut.

Silja Häikiö, Midpointed Oy

Silja toimii modernin työn senior-konsulttina ja asiakkaiden työtapojen muutoksen tukena Midpointedilla. SharePoint-kokemusta hänellä on 15 vuotta ja intranet-projekteja on takana useita kymmeniä. Hoasin intranet-projektissa Silja toimi projektipäällikkönä.

Silja on parhaimmillaan työ- ja viestintätapojen muutosprojekteissa, joissa suunnitellaan alusta asti huolella, miten kaikki ihmiset saadaan muutokseen mukaan. Siljalla on vahva tausta organisaatioviestinnästä. Uransa alusta asti häntä on kiinnostanut se, miten työskentelystä ja viestinnästä tehdään mahdollisimman sujuvaa.

Sanna Agullana, Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas

Sanna on toiminut digitaalisen palvelukehityksen parissa vuodesta 2004. Viimeiset viisi vuotta hän on tehnyt töitä paremman digitaalisen asiakaskokemuksen eteen Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiössä eli tutummin Hoasilla. Tänä aikana talossa on uudistettu paljon pientä ja suurta chatboteista, intraan, verkkosivuihin ja toiminnanohjausjärjestelmään.

Sannalle tärkeää on luoda helppokäyttöisiä, kauniita ja saavutettavia palveluita, jotka tavoittavat kohderyhmänsä heille tutuimmissa ja turvallisimmissa kanavissa. Uudistus- ja kehitysprojekteihin hän pyrkii innostamaan mukaan työkavereitaan yli tiimi- ja osastorakenteiden.

Humanistina hänen katseensa kehitystyöhön on laaja-alainen ja ihmisläheinen. Kohderyhmän tuntemus, oikea-aikainen viestintä, kiinnostavat sisällöt, tehtävään sopivat teknologiavalinnat ja sitoutuneet kumppanit ovat avaimia onnistuneeseen palvelukehitykseen.

Kaisa Pelkonen, Helsingin kaupunginteatteri

Helsingin Kaupunginteatterin viestintäpäällikkönä työskentelevällä Kaisa Pelkosella on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus viestintä- ja markkinointitehtävistä maan suurimmassa ammattiteatterissa. Hänen vastuualueisiinsa kuuluvat sisäinen viestintä ja mediaviestintä.

Erityisellä intohimolla Kaisa suhtautuu sisäiseen viestintään, jonka merkitystä organisaation menestykselle ei voi liikaa korostaa. Omat vaatimuksensa HKT:n sisäiselle viestinnälle ja modernin teknologian käyttöönotolle asettaa se, että reilun 300 hengen työyhteisössä suurin osa tekee työnsä muualla kuin päätteen äärellä ja ison osan henkilökunnasta muodostavat freelancerit. Lisäksi teatteriohjelmiston tuotantoprosessin suunnittelu-, harjoitus- ja esitysvaiheessa vaihtelee jatkuvasti noin 30 teatterituotantoa, joiden viestinnän ja yhteisöllisyyden tukeminen on ensiarvoisen tärkeää koko teatterin toiminnalle.

Kaisa on vienyt onnistuneesti läpi kaksi suurta organisaation sisäisen viestintäkulttuurin muutoshanketta, ensin Atlassian Confluence -alustaisen yhteisöllisen intranetin 2015 ja keväällä 2024 käyttöönotetun uuden moderniin SharePointiin rakennetun intran, jonka mukana sisäisen viestinnän käyttöön valjastettiin myös joukko muita Microsoftin työkaluja.

Tiia Välttilä, Meltlake

Tiia on modernin työn seniorikonsultti ja ja viestinnän ammattilainen, joka auttaa asiakkaitaan työtapojen muutoksiin ja työyhteisöviestintään liittyvissä projekteissa. Hänellä on vahva tausta sisäisessä viestinnässä sekä muutoksenhallinnassa – ennen konsulttipolkuaan hän työskenteli viestintäpäällikkönä ja tiedottajana neljässä eri pörssiyrityksessä. Hänellä on myös erinomainen ymmärrys siitä, miten M365-teknologia valjastetaan sujuvoittamaan työarkea.

Tiia on parhaimmillaan työyhteisöviestinnän ja muutoksenhallinnan projekteissa, jotka hän toteuttaa loppukäyttäjä, ei teknologia edellä. Hän pitää projekteissaan käyttäjän äänen kuuluvilla ja mutkattomamman arjen keskiössä, oli kyseessä intranetuudistus, digityöympäristön ja -taitojen kehittäminen tai tekoälyn käyttöönotto.

Mika Vahala, KEHA-keskus

Mika on ollut valtion palveluksessa 80-luvun alun TTKK-opiskeluajoista lähtien erilaisissa tietohallinto- ja kehitystehtävissä. 2010 Mika jatkoi Tiehallinnosta uuteen aluehallintoon ja siellä edelleen 2015 perustettuun KEHA-keskukseen, joka palvelee 15 alueellista ELY-keskusta ja 15 TE-toimistoa.

KEHA-keskuksessa Mika on vastannut 8000 käyttäjän ja 31 viraston yhteisestä digityöympäristöstä, johon luetaan kuuluvaksi sekä 365-alustan palvelut että Kameleon-asiakirjapohja-automaation palvelut.

Viimeksi Mika on toiminut projektipäällikkönä digityöympäristön uudistamisprojektissa, jossa tavoitteena oli saada lähes kymmenvuotiasta 365-ympäristöä tämän päivän tasalle ja samalla kehittää myös henkilöstön digityöympäristöosaamista.

Seuraavan kahden vuoden aikana edessä on jälleen useita merkittäviä digityöympäristöön vaikuttavia valtion organisaatiouudistuksia, joissa Mika tulee myös olemaan mukana katsomassa digityöympäristöjen perään.

Emma Klén, Sulava

Emma valmentaa ihmisiä ympäri maailmaa tekoälymuutoksessa käyttämällä ihmiskeskeistä lähestymistapaa. Tekoälyvalmentajana hän uskoo, että uteliaisuus, rohkeus ja yhteistyö ovat olennaisia ihmisten luovan potentiaalin vapauttamiseksi, joka on ollut tietotyössä piilossa vuosikymmeniä.

Emma tuottaa inspiroivia, käytännöllisiä ja rentoja sessioita ja puheita auttaakseen ihmisiä oppimaan vuorovaikutusta tekoälyn kanssa, jotta työstä tulee sujuvampaa ja liiketoiminnasta parempaa. Lisäksi hän toimii The Digital Neighborhoodin Copilot Adoption Service (CAS) jatkuvassa kehityksessä palvelumuotoilijana, ja johtaa Sulavan Copilot Modern Work -konsultteja ohjaamalla toimituksia. Jos tekoälymuutos pitäisi tiivistää yhteen lauseeseen, Emman mielestä se olisi: ”Kyse ei ole siitä, onko tekoäly valmis meitä varten, vaan olemmeko me valmiita ottamaan tekoälyn vastaan.”