Case Elisa – Kansalaiskehittäjän Office 365 -ratkaisuja henkilöstön tarpeisiin

”Elisalla on luotu erilaisia pieniä sovelluksia ketterästi kansalaiskehittäjän välineillä Office 365:n palveluiden päälle”, kertoo Jari Kotola Elisalta. Jari on puhujana Microsoft 365 HPR Online-tapahtumassa 5.-6.5.2020, jossa hän esittelee ammattilaisten suorittamien sertifiointien hallintaan luodun ratkaisun sekä Elisan assistenttien työn sisällön seurantaan kehitetyn palvelun.

”Näissä molemmissa tietovarastona on SharePoint, mutta tietojen hallintaan käytetään Teamsia, tiedon syöttöön ja ylläpitoon Power Appsia sekä toiminnallisuuksien ja automaatioiden toteuttamiseen Power Automatea”, Jari valottaa. ”Meille kaikille tuttu Excel on käytössä tietojen raportointiin ja visualisointiin. Massaoperaatioiden suorittamiseen ja poikkeamien havainnointiin on käytetty perinteistä Accessia. Yhdistämällä erilaisia välineitä Elisalla eri toimijat pystyvät käsittelemään tietoja oman toimenkuvansa vaatimalla tavalla”, Jari tiivistää.

Jari Kotola on työskennellyt Microsoftin sovellusten, järjestelmien ja palveluiden kanssa vuodesta 1995 alkaen. Suurimman osan työurastaan hän on kouluttanut erilaisia käyttäjiä hyödyntämään Microsoftin tietotyöläisille suunnattuja välineitä kuten Officea ja SharePointia. Office 365:n kanssa hän on ollut tekemisissä niin kauan kuin palvelu on ollut olemassa.

Tällä hetkellä Jari työskentelee pilvikonsulttina Elisan yritysasiakkaat liiketoimintayksikössä. Pilvikonsulttina hän auttaa yrityksiä, jotka pohtivat Office 365:n käyttöönottoa sekä niitä, jotka jo ovat Office 365:n käyttäjiä, mutta haluavat kehittää ja monipuolistaa palveluiden käyttöä. Viime aikoina häntä on työllistänyt eniten Teamsin käyttöönottohin liittyvät hankkeet sekä Power Appsin ja Power Automaten avulla luotavat ratkaisut.