Case Helsingin kaupunki: Microsoft Mesh julkishallinnossa

Mesh on Microsoftin metaverse-alusta, joka on luotu viemään virtuaalinen kommunikaatio ja hybridityöskentely täysin uudelle tasolle. Helsingin kaupunginkanslia on kokeillut Microsoft Meshiä uusien työntekijöiden perehdyttämiseen. Virtuaalimaailman hyödyntämisestä on kerätty paljon erilaisia oppeja tähän mennessä ison organisaation kokeilussa. Mitä mahdollisuuksia Meshin virtuaalinen maailma tuo ja millaisia käyttötapauksia sille on jo löydetty?

Tule mukaan HPR-tapahtumaan kuulemaan Helsingin kaupungin Meshin käytöstä saadut tekemisen opit HR-osaston, tietohallinnon sekä työntekijöiden näkökulmasta. Näkökulmia avaamassa Helsingin kaupunginkanslian ict-ohjelmapäällikkö Riitta Laanala sekä Sulavan konsultti Miska Kytö. Puheenvuorossa kuullaan myös, mitkä ovat seuraavat stepit Mesh-projektissa.

Mesh koostuu kolmesta eri osa-alueesta, jotka yhdessä muodostavat laajemman kokonaisuuden: avatarit, immersiiviset kokoukset ja virtuaalimaailmat. Yleisimpiä käyttötapauksia kokousten lisäksi ovat esimerkiksi työntekijöiden perehdytys ja koulutus, virtuaalisen työtilat laajojen kokonaisuuksien hallintaan, innovointityötilat, tapahtumien järjestäminen sekä tuotekehitys.