Case: Konecranes – Building a low-code business platform

Konecranesin Eero Karhu on pohtinut työssään paljon sitä, voiko business rakentaa itselleen työkalut. ”Low-code kehitys on todellinen paradigman muutos, mutta se vaatii ennen kaikkea myös kehitysmenetelmien muuttamisen ”low-bureaucracy” malliin, mikä on erityisesti isoissa korporaatioissa todella haastavaa”, Eero Karhu sanoo.

”Low-code ei poista tarvetta, että pitää tietää mitä on tekemässä – päinvastoin se on jopa huomattavasti vaativampaa nyt kun jokainen on full-stack devaaja”, Eero jatkaa. ”Mutta jos kaikki asiat saadaan paikalleen tiedossa oleva parannus ei ole +20-30%, vaan kehittäjästä tulee todellinen one-man-army +10x parannus tehokkuuteen”, hehkuttaa Eero.

Eero Karhu on puhujana Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -tapahtuman 11.-12.5.2022 toisena päivänä, joka keskittyy kehittämiseen Microsoftin pilvipalveluissa Power Platformin ja muiden työkalujen avulla. Tutustu toisen päivän ohjelmaan ja puhujiin!

Eero on kokenut teollisuuden palveluiden ja tuotteistuksen kehittäjä. Hänen erityinen osaamisalue on prosessien digitalisaatio ja datalla johtaminen. Tällä hetkellä hän johtaa kehitysorganisaatiota Konecranesin Port Servicessä, ja ollut aiemmin Outotecilla vastaavissa rooleissa.

Konecranesilla hän on rakentanut laajaa business intelligence alustaa Microsoftin Power Platform tuotteille, jolla on saatu ratkaistua nopeasti useita liiketoimintatarpeita mm. installed base ratkaisuja, asiakasraportointia, kenttähuollon digitalisointia.