Case: Tuotannon datan hyödyntäminen tiedolla johtamisessa

”Minun ajatuksissa digitalisaatio on sitä miten arvoa luodaan datan, analytiikan ja uusien teknologioiden avulla”, sanoo Kristiina Tiilas Outokummun Digital Platforms -yksiköstä. ”Toki suurin osa tästä on datan ja analytiikan hyödyntämistä, mutta ei kaikki”, Kristiina jatkaa. ”Nykyisessä vastuualueessani on toki tekoäly-osa-alue, data-alustat ja visualisointi, mutta myös datan siirtely ja automaatio”, Kristiina summaa.

Kristiina Tiilas on puhujana Microsoft 365 HPR -tapahtumassa 11.-12.5.2022. Hän pyrkii esityksessään vastaamaan useista yrityksistä saamiensa kokemusten pohjalta seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä tarkoittaa teknologisesti ja kulttuurillisesti kun data saadaan käyttöön muuallekin kuin tuotantolaitokselle?
  • Miten datan päälle voidaan rakentaa visualisointeja sekä ennustavaa analytiikkaa?
  • Mitä mahdollisuuksia tuotannon datan hyödyntäminen tarjoaa mm. prosessin optimointiin?
  • Mikä rooli Azurella ja Power Platformilla voi olla?

Kristiinalla on pitkä kokemus digitalisaation ja analytiikan kehityksen saralla. Kristiina veti aiemmin Fortumilla digitalisaatio-muutosta ja perusti data & analytiikka osaamiskeskuksen.

Tällä hetkellä hän johtaa Outokummun Data & Analytics aiheen kehitystä. Outokummun analytiikka käyttää laajasti Azuren kyvykkyyksiä data platformin ja ML platformin kehittämisessä.

Taustaltaan Kristiina on fyysikko ja ydinenergiatekniikan tohtori. Hän tuntee hyvin tuotannon prosessit ja on erityisesti keskittynyt tuotannon optimoinnin haasteisiin datan avulla.