”Coding for dummies”

Oletko joskus miettinyt, mitä koodi tai koodaaminen on? Mitä ne koodarit käytännössä puuhaavat, kun tilaat heiltä räätälöityä softaa? Miten näppäimistöllä näpytetyt merkit rakentuvat toimivaksi sovellukseksi? Tai kiinnostaako sinua itseäsi kokeilla koodaamista?

Jos vastasit johonkin näistä kysymyksistä ”Kyllä”, tule seuraamaan Laura Kokkarisen ”Coding for dummies” -puheenvuoroa.

Ohjelmistot ovat kaikkialla, ja niiden toimintaperiaatteiden ymmärtäminen tulee vain entistä tärkeämmäksi tulevaisuudessa. Koodaustaito on ”supervoima”, jonka jokainen voi omaksua, ja sen avulla automatisoida muutoin aikaavieviä tehtäviä. Ja vaikka koodaamaan oppiminen ei tuntuisikaan henkilökohtaisesti kovin relevantilta, kaikkien kannattaa vähintään ymmärtää, mitä koodi on, ja miten sovellukset rakentuvat.

Jotkin organisaatiot hyödyntävät talon ulkopuolisia konsultteja ostaessaan softaa, koska heillä ei itsellään ole tarpeeksi kattavaa ymmärrystä toteutustavoista. Asiakas on kuitenkin aina itse omien liiketoimintaprosessiensa paras asiantuntija. Ideaalitilanteessa sekä toteuttaja että asiakas puhuvat samaa kieltä.

Laura on työskennellyt koodarina Microsoftin teknologioiden parissa lähes 10 vuoden ajan, ja hänellä on kyky selittää teknisesti haastavatkin asiat niin, että myös vähemmän asian parissa työskentelevät henkilöt ne ymmärtävät. Microsoft 365 HPR -tapahtumassa hän tarjoaa käytännönläheisen katsauksen koodaamiseen prosessina sekä ammattilaiskoodarin arkeen.

Olethan huomannut, että HPR-seminaarissa on tänä keväänä erityisen paljon teknisiä puheenvuoroja, aiheina mm. Azure, Power Platform (mm. PowerApps, Power Automate), palveluiden yhdistäminen, tietoturva ja kansalaiskehittäminen? Laura Kokkarisen esitys nähdään 5. toukokuuta ja samana päivänä esityksiä on myös siitä, missä Microsoft 365 menee juuri nyt, kansalaiskehittämisestä ja siitä, mitä Azuresta on syytä tietää jos käyttää O365 -palveluita. 6. toukokuuta ohjelmassa on klo 9.35 alkaen kehittämiselle pyhitetty sisältökokonaisuus!

Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaari järjestetään livestriiminä 5.-6.5.2020. Tutustu tapahtuman ohjelmaan sekä puhujiin ja ilmoittaudu mukaan.