Tiistai 5.5.2020
CASE-puheenvuorot
CASE OP – INTRANET OFFICE 365:EEN KETTERÄSTI
Yli 10 miljoonaa etusivun latausta, 12 000 käyttäjää, 250 000 sisältösivua ja tuhat sisällöntuottajaa. Voiko mammutti-intrasta tehdä ketterästi modernin? Esityksessä kuulet, mitkä ovat ketterän intraprojektin parhaat puolet ja suurimmat haasteet tilanteessa, kun organisaatio on vasta matkalla kohti uudenlaista tapaa tehdä työtä.
Mirja Mäkikangas, OP ja Heli Böhm-Kotamäki, Sulava
CASE: KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ: INTRANET SHAREPOINTILLA VAI TEAMSILLA?
• Miten valita parhaat palat Office 365:stä?
• Mihin asti vakio-ominaisuudet taipuvat ja mihin eivät?
• Kuinka PowerBI:tä voidaan hyödyntää johdon raportoinnissa?
Jukka Penttinen, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä
DIGILÄHETTILÄIDEN HYÖDYNTÄMINEN TEAMSIN JALKAUTUKSESSA: CASE HELSINGIN KAUPUNKI, KULTTUURI JA VAPAA-AIKA
Muutosagentit, digilähettiläät, oppaat, championit… Miten työpaikan sisäistä tukiverkostoa voidaan hyödyntää Teamsin ja Office 365:n jalkautuksessa? Esityksessä kuulet konkreettisia esimerkkejä ja vinkkejä digilähettiläsverkoston kokoamiseen, aktivointiin ja hyödyntämiseen.
Päivi Lassila, Helsingin kaupunki ja Karoliina Kettukari, Sulava
Asiantuntijapuheenvuorot
MICROSOFT TEAMS – PARHAITA KÄYTÄNTÖJÄ JA VINKKEJÄ
Viimeisin puolen vuoden aikana Microsoft Teamsiin on tullut melkoinen joukko uusia ominaisuuksia ja moni vanha toiminto on muuttunut. Mitä vaikutuksia muutoksilla on ollut? Mitkä ovat parhaat käytännöt juuri nyt? Miten hyödynnät ominaisuuksia parhaalla tavalla? Miten Teams auttaa meitä muuttamaan työtapojamme moderneiksi?
Vesa Nopanen, Sulava
MITÄ OFFICE 365 -PALVELUITA KÄYTTÄVÄN JA NIITÄ SUUNNITTELEVAN ON SYYTÄ TIETÄÄ AZURESTA?
Tässä puheenvuorossa käydään läpi ensin tärkeimmät Azuren käsitteet kuten tilaukset, tenantit, resource groupit ja muut perusrakenteet. Azuressa on jopa parisataa palvelua, joista nostetaan esiin tärkein kymmenys.
Lisäksi osa palveluista, esimerkiksi Azure Active Directory, on vahvasti sidoksissa myös Microsoft 365-pilvipalveluihin, joten kokonaisuuden hahmottaminen on yksi esityksen päätavoitteista.
Jussi Roine, Microsoft
MICROSOFT 365 – HYVÄT, PAHAT JA RUMAT
Missä Microsoft 365 menee juuri nyt? Mitä uusia asioita on julkaistu viime aikoina ja mikä on niiden merkitys? Mitä hyviä, pahoja ja rumia piirteitä on tullut vastaan eri projekteissa.
Juha Anttila, IITC
“CODING FOR DUMMIES”
Koodaustaito on ”supervoima”, jonka jokainen voi omaksua, ja sen avulla automatisoida muutoin aikaavieviä tehtäviä. Kaikkien kannattaa vähintään ymmärtää, mitä koodi on, ja miten sovellukset rakentuvat. Jos olet miettinyt mitä koodarit puuhaavat kun tilaat heiltä räätälöityä softaa tai haluaisit itse kokeilla koodaamista on tämä puheenvuoro sinua varten!
Laura Kokkarinen, Sulava
KEVYISTÄ PROJEKTEISTA SUURIIN KOKONAISUUKSIIN
O365-ympäristöä kannattaa ajatella työn keskitettynä käyttöliittymänä. Käytännössä tämä on toimintamallien automatisointia, tiedon ylläpitämisen helppoutta, tiedon keräämistä yhteen ja sen visualisoimista ja tämän kaiken tarjoamista käyttäjille yhdestä sovelluksesta. Lisäksi O365 tarjoaa moderneja sovelluksia kuten Project for The Web aikataulun hallintaan tai RoadMap kokonaisuuksien suunnitteluun ja seurantaan.
Esityksessä käydään esimerkkien ja demojen avulla läpi mitä O365-ympäristön valjastaminen työn ja projektinhallintaan vaatii organisaatiolta ja mitä kaikkea se mahdollistaa.
Ilkka Suvanto, Sulava
LUO TEHOKAS JA ONNELLINEN TYÖYHTEISÖ ORGANISAATION SISÄISEN SOMEN AVULLA
Mihin tarvitaan yrityksen sisäinen some? Miten sisäinen some helpottaa korona-ajan viestintää organisaatiossa? Miten Micorosoft Teamsin voi valjastaa sisäiseksi someksi? Mikä on sisäisen somen ja intranetin välinen suhde?
Heidi Selkäinaho, Somepoint
PILVIAUTENTIKAATION HYÖDYT – AZURE AD
Kaikkien Microsoft 365 -palveluiden yhteinen alusta eli Azure AD ei ole vain käyttäjien ja laitteiden hakemisto, vaan yhä enemmän myös paikka liiketoimintasovellusten integroimiseen. Sovelluksille saadaan näin kertakirjautuminen, mutta tärkeämpää on, että ne saadaan yhtenäisen pääsynhallinnan piiriin.
Arttu Arstila, Sulava
KESKIVIIKKO 6.5.2020
CASE- puheenvuorot
CASE SUOMEN PANKKI JA FINANSSIVALVONTA: YHTEINEN, MODERNI INTRANET
HiQ Finland toteutti Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan uuden intranetin moderneilla SharePoint-sivustoilla. Puheenvuorossa kerrotaan, miten rakentui kahden organisaation yhteinen intranet ja miten pankki päätyi pilveen.
Silja Häikiö, HiQ ja Mari Hienonen, Suomen Pankki
CASE KESKO – KURKISTUS PILVITAIPALEEN MENNEESEEN JA TULEVAAN
Keskolainen tietotyö -konseptointityöhön liittyvä matka alkoi K-ryhmässä vuonna 2016. Matkaan on sisältynyt mm. O365-työkalujen koulutusta, tietotyön muutosjohtamista sekä uuden modernin intran rakentaminen ja koko K-ryhmän tasoinen modernin SharePointin konsepti. Esityksessä kurkistetaan myös tulevaisuuteen – Roadmapilla on näkyvissä mm. Teams Governance -projekti.
Teija Alin, Kesko
CASE SUOMEN PUNAINEN RISTI – TIEDONHALLINNAN HAASTEET
Miten Suomen Punaisessa Ristissä tartuttiin haasteeseen, jossa eri tahot oli saatava toimimaan yhtenäisesti ja yhteisillä työvälineillä? Lisäksi virallisiakin dokumentteja on pystyttävä tallentamaan sähköisessä muodossa jälkipolville. Kuinka haastetta lähdettiin ratkomaan tiedonhallinnan näkökulmasta Teamsin avulla.
Jaana Hynninen, SPR ja Pirkka Paronen, Systems Garden
CASE ELISA – KANSALAISKEHITTÄJÄN OFFICE 365 RATKAISUJA HENKILÖSTÖN TARPEISIIN
Elisan henkilöstön tarpeisiin on luotu kansalaiskehittäjähengessä Office 365:n palveluihin perustuvia ratkaisuja. Tule oivaltamaan miten SharePointilla, Teamsilla, Power Appsilla ja Power Automatella sekä niiden lisäksi tutulla Excelillä ja perinteisellä Accessillä voi rakentaa sovelluksia.
Jari Kotola, Elisa Oyj
CASE A-LEHDET: TEAMS A-LEHTIEN KULTTUURIMATKAN AJURINA
A-lehtien kulttuurimatkan keskeisenä tavoitteena on toimintakulttuurin muuttaminen ja tehostaminen. Teams-käyttöönotto ja sen hallittu jalkauttaminen oli olennainen osa tätä matkaa.
Terhi Hauskamaa, A-Lehdet
CASE SIPOO – KONKRETIAA KÄYTTÖÖNOTTOON ARJEN TYÖSSÄ
Sipoon kunnan 1300 ammattilaisen ketterässä ja digimyönteisessä organisaatiossa Office 365 -maailmaan siirtymiseen on kuulunut runsaasti koulutusta, tapahtumia, tilauudistuksia, kädestä pitäen ohjaamista – ja myös vastarintaa. Puheenvuorossa kerrotaan tositarina siitä, kuinka aktiivisella sisäisellä kouluttamisella ja tuella on saatu muutos aikaan. Tässä esityksessä ei puhuta lainkaan IT:tä!
Lassi Puonti, Sipoon kunta
Asiantuntija-puheenvuorot
KUN HUTTU ISKEE TUULETTIMEEN – KEINOT MAINEKRIISEIHIN VALMISTAUTUMISEEN
Kriisisuunnitelmat ja -viestintä tarvitaan riskien kuten tietoturva- ja henkilötietojen suojauskysymysten varalta. Kohuihin paras lääke on valmistautuminen. Puheenvuoro herättelee sekä yrityksen brändistä että omasta asiantuntijakuvastaan vastaavat.
Sallamaari Muhonen, Netprofile
KANSALAISKEHITTÄJÄN TYÖKALUT LENNOSSA – POWER APPS JA POWER AUTOMATE
Milloin ja kenen käyttäminä nämä työkalut ovat parhaimmillaan? Miten sisäisiä prosesseja voidaan modernisoida? Kuinka saadaan luotua uusia sovelluksia helposti?
Hilla Mäntyomena, Nortal
TEAMS JA VAKAVAMPI DOKUMENTTIEN HALLINTA
Onnistuuko vakavampi dokumenttien hallinta Teamsilla? Kuinka yhdistää vapaata Teams-projektityötä ja toisaalta TOS/TOJ -tyyppistä tiedon julkaisua ja arkistoimista suoraan Teamsin sisältä.
Pirkka Paronen, Systems Garden
10 VIRHETTÄ DOKUMENTTIEN HALLINNASSA OFFICE 365:SSÄ
Dokumenttien hallinnan toteuttaminen ei aina tunnu kovin helpolta. Etenkin Office 365:ssä ominaisuudet tuntuvat olevan piilossa ja on aika helppoa tehdä vääriä valintoja. Oppimalla muiden virheistä voit itse onnistua.
Juha Anttila, IITC
M-FILES JA OFFICE 365
Miten M-Files voi tukea dokumenttien hallintaa, jos käytössä on jo Office 365? Miten Teams, Outlook, SharePoint, Azure AD toimivat yhteen M-Filesin kanssa? Mitä mutkia yhteiskäytössä voi tulla eteen ja kuinka niistä on päästy läpi?
Mika Kemppi, M-Files
OFFICE 365 JA AZURE -PALVELUIDEN YHDISTÄMINEN
Miten yhdistää Office 365- ja Azure -palvelut toimivaksi kokonaisuudeksi? Missä suurimmat hyödyt piilevät ja missä makaa sudenkuopat? Puheenvuorossa käytetään esimerkkeinä esim. Forms, Power Automate, Power Apps, Azure Functions ja Azure AD -palveluita, joita yhdistetään eri tavoilla.
Mika Berglund, Sininen Meteoriitti
AZURE INFORMATION PROTECTION – TIETO TURVAAN MICROSOFT 365:SSÄ
Luottamuksellisen ja salassapidettävän tiedon käsittely Microsoft 365:ssä on mahdollista tehdä turvallisesti ja organisaation vaatimusten mukaan. Azure Information Protection tarjoaa teknisen ratkaisun, jolla saadaan tieto asianmukaisesti luokiteltua ja tarvittaessa suojattua, eivätkä organisaation tiedonhallinnan käytännöt jää pelkästään käyttäjän muistin varaan. Puheenvuorossa käydään läpi Azure Information Protectionin peruskäsitteet ja käyttöönoton parhaat vinkit. Lopuksi kurkataan, miltä palvelun tulevaisuus näyttää.
Matti Paukkonen, Innofactor
POWER PLATFORM HALLINTA -MITEN JA MIKSI?
Power Platform mahdollistaa nopean ja kustannustehokkaan sovelluskehityksen. Alkuinnostuksen jälkeen usein havaitaan, että kokonaisuutta tulisi myös jotenkin hallita. Esityksessä käydään läpi millä toimenpiteillä ja työkaluilla organisaatioon syntyneet Power Appsit ja Power Automatet otetaan haltuun. Ja miten työtä kannattaa jatkaa, jotta ne myös pysyvät hallinnassa. Kansalaiskehittäjiä liikaa rajoittamatta.
Timo Pertilä, Forward Forever
TEAMS JA SHAREPOINT – MEINAAKO HALLINTA LIVETÄ KÄSISTÄ?
Tässä puheenvuorossa luodaan katsaus työkaluihin ja käytäntöihin joiden avulla laaditaan toimiva hallintamalli ryhmätyölle näkökulmina tiedon arvo, roolit ja vastuut, ryhmädynamiikka, tietotyön ergonomia sekä tiedon elinkaari ja luokittelu. Lisäksi pohditaan sitä kuinka kuinka tietoturvan- ja suojan, tietotyön ergonomian ja organisaation strategisten tavoitteiden tukeminen onnistuvat käytännössä.
Henry Scheinin, Solu Digital
MICROSOFT BI ROADMAP
Analytiikka työkalut kehittyvät ja toisaalta arkipäiväistyvät. Miten positioida tämän päivän tuotteet ja välttää uudelleentekminen? Sessiossa rakennetaan Microsoft Data arkkitehtuurin tilannekuva ja käydään ydinkomponenttien tulevaisuuden visio läpi. Jos vastaat organisaatiossasi arkkitehtuurista tai toimit kehittävässä roolissa Data- ja analytiikkatoiminnoissa, on tämä puheenvuoro sinulle.
Vesa Tikkanen, Qumio
AIVOT TYÖSSÄ – KESKITTYMISKYKYÄ, TEHOKKUUTTA JA HYVINVOINTIA
Pätkiikö muisti ja takkuaako tarkkaavaisuus? Aivot ovat kovilla tietotyössä varsinkin silloin, jos työtä ei ole suunniteltu aivojen näkökulmasta järkevällä tavalla. Jos emme pidä varaamme, työ heikentää keskittymiskykyä ja muistia, kuormittaa työntekijöitä ja uhkaa heidän hyvinvointiaan. Aivojen kannalta tärkeiden työn toimintatapojen on oltava kunnossa, jotta työ on kestävällä pohjalla. Esityksessä kuulet käytännöllisiä vinkkejä ja lähtökohtia suunnitteluun, jonka avulla työtä voi kehittää sujuvampaan, laadukkaampaan, tuottavampaan ja vähemmän kuormittavaan suuntaan aivotutkimuksen tulosten pohjalta.
Minna Huotilainen, professori, Helsingin yliopisto