KEVÄÄN 2020 SEMINAARIN OHJELMA

Tiistai 5.5.2020

 

CASE-puheenvuorot

 

CASE OP – INTRANET OFFICE 365:EEN KETTERÄSTI

Yli 10 miljoonaa etusivun latausta, 12 000 käyttäjää, 250 000 sisältösivua ja tuhat sisällöntuottajaa. Voiko mammutti-intrasta tehdä ketterästi modernin? Esityksessä kuulet, mitkä ovat ketterän intraprojektin parhaat puolet ja suurimmat haasteet tilanteessa, kun organisaatio on vasta matkalla kohti uudenlaista tapaa tehdä työtä.

Mirja Mäkikangas, OP ja Heli Böhm-Kotamäki, Sulava

 

CASE: KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ: INTRANET SHAREPOINTILLA VAI TEAMSILLA?

• Miten valita parhaat palat Office 365:stä?
• Mihin asti vakio-ominaisuudet taipuvat ja mihin eivät?
• Kuinka PowerBI:tä voidaan hyödyntää johdon raportoinnissa?

Jukka Penttinen, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä

 

DIGILÄHETTILÄIDEN HYÖDYNTÄMINEN TEAMSIN JALKAUTUKSESSA: CASE HELSINGIN KAUPUNKI, KULTTUURI JA VAPAA-AIKA

Muutosagentit, digilähettiläät, oppaat, championit… Miten työpaikan sisäistä tukiverkostoa voidaan hyödyntää Teamsin ja Office 365:n jalkautuksessa? Esityksessä kuulet konkreettisia esimerkkejä ja vinkkejä digilähettiläsverkoston kokoamiseen, aktivointiin ja hyödyntämiseen.

Päivi Lassila, Helsingin kaupunki ja Karoliina Kettukari, Sulava

 

Asiantuntijapuheenvuorot

 

MICROSOFT TEAMS – PARHAITA KÄYTÄNTÖJÄ JA VINKKEJÄ

Viimeisin puolen vuoden aikana Microsoft Teamsiin on tullut melkoinen joukko uusia ominaisuuksia ja moni vanha toiminto on muuttunut. Mitä vaikutuksia muutoksilla on ollut? Mitkä ovat parhaat käytännöt juuri nyt? Miten hyödynnät ominaisuuksia parhaalla tavalla? Miten Teams auttaa meitä muuttamaan työtapojamme moderneiksi?

Vesa Nopanen, Sulava

 

MITÄ OFFICE 365 -PALVELUITA KÄYTTÄVÄN JA NIITÄ SUUNNITTELEVAN ON SYYTÄ TIETÄÄ AZURESTA?

Tässä puheenvuorossa käydään läpi ensin tärkeimmät Azuren käsitteet kuten tilaukset, tenantit, resource groupit ja muut perusrakenteet. Azuressa on jopa parisataa palvelua, joista nostetaan esiin tärkein kymmenys.

Lisäksi osa palveluista, esimerkiksi Azure Active Directory, on vahvasti sidoksissa myös Microsoft 365-pilvipalveluihin, joten kokonaisuuden hahmottaminen on yksi esityksen päätavoitteista.

Jussi Roine, Microsoft

 

MICROSOFT 365 – HYVÄT, PAHAT JA RUMAT

Missä Microsoft 365 menee juuri nyt? Mitä uusia asioita on julkaistu viime aikoina ja mikä on niiden merkitys? Mitä hyviä, pahoja ja rumia piirteitä on tullut vastaan eri projekteissa.

Juha Anttila, IITC

 

“CODING FOR DUMMIES”

Koodaustaito on ”supervoima”, jonka jokainen voi omaksua, ja sen avulla automatisoida muutoin aikaavieviä tehtäviä. Kaikkien kannattaa vähintään ymmärtää, mitä koodi on, ja miten sovellukset rakentuvat. Jos olet miettinyt mitä koodarit puuhaavat kun tilaat heiltä räätälöityä softaa tai haluaisit itse kokeilla koodaamista on tämä puheenvuoro sinua varten!

Laura Kokkarinen, Sulava

 

KEVYISTÄ PROJEKTEISTA SUURIIN KOKONAISUUKSIIN

O365-ympäristöä kannattaa ajatella työn keskitettynä käyttöliittymänä. Käytännössä tämä on toimintamallien automatisointia, tiedon ylläpitämisen helppoutta, tiedon keräämistä yhteen ja sen visualisoimista ja tämän kaiken tarjoamista käyttäjille yhdestä sovelluksesta. Lisäksi O365 tarjoaa moderneja sovelluksia kuten Project for The Web aikataulun hallintaan tai RoadMap kokonaisuuksien suunnitteluun ja seurantaan.

Esityksessä käydään esimerkkien ja demojen avulla läpi mitä O365-ympäristön valjastaminen työn ja projektinhallintaan vaatii organisaatiolta ja mitä kaikkea se mahdollistaa.

Ilkka Suvanto, Sulava

 

LUO TEHOKAS JA ONNELLINEN TYÖYHTEISÖ ORGANISAATION SISÄISEN SOMEN AVULLA

Mihin tarvitaan yrityksen sisäinen some? Miten sisäinen some helpottaa korona-ajan viestintää organisaatiossa? Miten Micorosoft Teamsin voi valjastaa sisäiseksi someksi? Mikä on sisäisen somen ja intranetin välinen suhde?

Heidi Selkäinaho, Somepoint

 

PILVIAUTENTIKAATION HYÖDYT – AZURE AD

Kaikkien Microsoft 365 -palveluiden yhteinen alusta eli Azure AD ei ole vain käyttäjien ja laitteiden hakemisto, vaan yhä enemmän myös paikka liiketoimintasovellusten integroimiseen. Sovelluksille saadaan näin kertakirjautuminen, mutta tärkeämpää on, että ne saadaan yhtenäisen pääsynhallinnan piiriin.

Arttu Arstila, Sulava

 

KESKIVIIKKO 6.5.2020

 

CASE- puheenvuorot

 

CASE SUOMEN PANKKI JA FINANSSIVALVONTA: YHTEINEN, MODERNI INTRANET

HiQ Finland toteutti Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan uuden intranetin moderneilla SharePoint-sivustoilla. Puheenvuorossa kerrotaan, miten rakentui kahden organisaation yhteinen intranet ja miten pankki päätyi pilveen.

Silja Häikiö, HiQ ja Mari Hienonen, Suomen Pankki

 

CASE KESKO – KURKISTUS PILVITAIPALEEN MENNEESEEN JA TULEVAAN

Keskolainen tietotyö -konseptointityöhön liittyvä matka alkoi K-ryhmässä vuonna 2016. Matkaan on sisältynyt mm. O365-työkalujen koulutusta, tietotyön muutosjohtamista sekä uuden modernin intran rakentaminen ja koko K-ryhmän tasoinen modernin SharePointin konsepti. Esityksessä kurkistetaan myös tulevaisuuteen – Roadmapilla on näkyvissä mm. Teams Governance -projekti.

Teija Alin, Kesko

 

CASE SUOMEN PUNAINEN RISTI – TIEDONHALLINNAN HAASTEET

Miten Suomen Punaisessa Ristissä tartuttiin haasteeseen, jossa eri tahot oli saatava toimimaan yhtenäisesti ja yhteisillä työvälineillä? Lisäksi virallisiakin dokumentteja on pystyttävä tallentamaan sähköisessä muodossa jälkipolville. Kuinka haastetta lähdettiin ratkomaan tiedonhallinnan näkökulmasta Teamsin avulla.

Jaana Hynninen, SPR ja Pirkka Paronen, Systems Garden

 

CASE ELISA – KANSALAISKEHITTÄJÄN OFFICE 365 RATKAISUJA HENKILÖSTÖN TARPEISIIN

Elisan henkilöstön tarpeisiin on luotu kansalaiskehittäjähengessä Office 365:n palveluihin perustuvia ratkaisuja. Tule oivaltamaan miten SharePointilla, Teamsilla, Power Appsilla ja Power Automatella sekä niiden lisäksi tutulla Excelillä ja perinteisellä Accessillä voi rakentaa sovelluksia.

Jari Kotola, Elisa Oyj

 

CASE A-LEHDET: TEAMS A-LEHTIEN KULTTUURIMATKAN AJURINA

A-lehtien kulttuurimatkan keskeisenä tavoitteena on toimintakulttuurin muuttaminen ja tehostaminen. Teams-käyttöönotto ja sen hallittu jalkauttaminen oli olennainen osa tätä matkaa.

Terhi Hauskamaa, A-Lehdet

 

CASE SIPOO – KONKRETIAA KÄYTTÖÖNOTTOON ARJEN TYÖSSÄ

Sipoon kunnan 1300 ammattilaisen ketterässä ja digimyönteisessä organisaatiossa Office 365 -maailmaan siirtymiseen on kuulunut runsaasti koulutusta, tapahtumia, tilauudistuksia, kädestä pitäen ohjaamista – ja myös vastarintaa. Puheenvuorossa kerrotaan tositarina siitä, kuinka aktiivisella sisäisellä kouluttamisella ja tuella on saatu muutos aikaan. Tässä esityksessä ei puhuta lainkaan IT:tä!

Lassi Puonti, Sipoon kunta

 

Asiantuntija-puheenvuorot

 

KUN HUTTU ISKEE TUULETTIMEEN – KEINOT MAINEKRIISEIHIN VALMISTAUTUMISEEN

Kriisisuunnitelmat ja -viestintä tarvitaan riskien kuten tietoturva- ja henkilötietojen suojauskysymysten varalta. Kohuihin paras lääke on valmistautuminen. Puheenvuoro herättelee sekä yrityksen brändistä että omasta asiantuntijakuvastaan vastaavat.

Sallamaari Muhonen, Netprofile

 

KANSALAISKEHITTÄJÄN TYÖKALUT LENNOSSA – POWER APPS JA POWER AUTOMATE

Milloin ja kenen käyttäminä nämä työkalut ovat parhaimmillaan? Miten sisäisiä prosesseja voidaan modernisoida? Kuinka saadaan luotua uusia sovelluksia helposti?

Hilla Mäntyomena, Nortal

 

TEAMS JA VAKAVAMPI DOKUMENTTIEN HALLINTA

Onnistuuko vakavampi dokumenttien hallinta Teamsilla? Kuinka yhdistää vapaata Teams-projektityötä ja toisaalta TOS/TOJ -tyyppistä tiedon julkaisua ja arkistoimista suoraan Teamsin sisältä.

Pirkka Paronen, Systems Garden

 

10 VIRHETTÄ DOKUMENTTIEN HALLINNASSA OFFICE 365:SSÄ

Dokumenttien hallinnan toteuttaminen ei aina tunnu kovin helpolta. Etenkin Office 365:ssä ominaisuudet tuntuvat olevan piilossa ja on aika helppoa tehdä vääriä valintoja. Oppimalla muiden virheistä voit itse onnistua.

Juha Anttila, IITC

 

M-FILES JA OFFICE 365

Miten M-Files voi tukea dokumenttien hallintaa, jos käytössä on jo Office 365? Miten Teams, Outlook, SharePoint, Azure AD toimivat yhteen M-Filesin kanssa? Mitä mutkia yhteiskäytössä voi tulla eteen ja kuinka niistä on päästy läpi?

Mika Kemppi, M-Files

 

OFFICE 365 JA AZURE -PALVELUIDEN YHDISTÄMINEN

Miten yhdistää Office 365- ja Azure -palvelut toimivaksi kokonaisuudeksi? Missä suurimmat hyödyt piilevät ja missä makaa sudenkuopat? Puheenvuorossa käytetään esimerkkeinä esim. Forms, Power Automate, Power Apps, Azure Functions ja Azure AD -palveluita, joita yhdistetään eri tavoilla.

Mika Berglund, Sininen Meteoriitti

 

AZURE INFORMATION PROTECTION – TIETO TURVAAN MICROSOFT 365:SSÄ

Luottamuksellisen ja salassapidettävän tiedon käsittely Microsoft 365:ssä on mahdollista tehdä turvallisesti ja organisaation vaatimusten mukaan. Azure Information Protection tarjoaa teknisen ratkaisun, jolla saadaan tieto asianmukaisesti luokiteltua ja tarvittaessa suojattua, eivätkä organisaation tiedonhallinnan käytännöt jää pelkästään käyttäjän muistin varaan. Puheenvuorossa käydään läpi Azure Information Protectionin peruskäsitteet ja käyttöönoton parhaat vinkit. Lopuksi kurkataan, miltä palvelun tulevaisuus näyttää.

Matti Paukkonen, Innofactor

 

POWER PLATFORM HALLINTA -MITEN JA MIKSI?

Power Platform mahdollistaa nopean ja kustannustehokkaan sovelluskehityksen. Alkuinnostuksen jälkeen usein havaitaan, että kokonaisuutta tulisi myös jotenkin hallita. Esityksessä käydään läpi millä toimenpiteillä ja työkaluilla organisaatioon syntyneet Power Appsit ja Power Automatet otetaan haltuun. Ja miten työtä kannattaa jatkaa, jotta ne myös pysyvät hallinnassa. Kansalaiskehittäjiä liikaa rajoittamatta.

Timo Pertilä, Forward Forever

 

TEAMS JA SHAREPOINT – MEINAAKO HALLINTA LIVETÄ KÄSISTÄ?

Tässä puheenvuorossa luodaan katsaus työkaluihin ja käytäntöihin joiden avulla laaditaan toimiva hallintamalli ryhmätyölle näkökulmina tiedon arvo, roolit ja vastuut, ryhmädynamiikka, tietotyön ergonomia sekä tiedon elinkaari ja luokittelu. Lisäksi pohditaan sitä kuinka kuinka tietoturvan- ja suojan, tietotyön ergonomian ja organisaation strategisten tavoitteiden tukeminen onnistuvat käytännössä.

Henry Scheinin, Solu Digital

 

MICROSOFT BI ROADMAP

Analytiikka työkalut kehittyvät ja toisaalta arkipäiväistyvät. Miten positioida tämän päivän tuotteet ja välttää uudelleentekminen? Sessiossa rakennetaan Microsoft Data arkkitehtuurin tilannekuva ja käydään ydinkomponenttien tulevaisuuden visio läpi. Jos vastaat organisaatiossasi arkkitehtuurista tai toimit kehittävässä roolissa Data- ja analytiikkatoiminnoissa, on tämä puheenvuoro sinulle.

Vesa Tikkanen, Qumio

 

AIVOT TYÖSSÄ – KESKITTYMISKYKYÄ, TEHOKKUUTTA JA HYVINVOINTIA

Pätkiikö muisti ja takkuaako tarkkaavaisuus? Aivot ovat kovilla tietotyössä varsinkin silloin, jos työtä ei ole suunniteltu aivojen näkökulmasta järkevällä tavalla. Jos emme pidä varaamme, työ heikentää keskittymiskykyä ja muistia, kuormittaa työntekijöitä ja uhkaa heidän hyvinvointiaan. Aivojen kannalta tärkeiden työn toimintatapojen on oltava kunnossa, jotta työ on kestävällä pohjalla. Esityksessä kuulet käytännöllisiä vinkkejä ja lähtökohtia suunnitteluun, jonka avulla työtä voi kehittää sujuvampaan, laadukkaampaan, tuottavampaan ja vähemmän kuormittavaan suuntaan aivotutkimuksen tulosten pohjalta.

Minna Huotilainen, professori, Helsingin yliopisto