Keynote -puheenvuoro: Informaatiovaikuttaminen

Informaatiovaikuttamista vai infosotaa – kuka kertoo milloin kynnys ylittyy ja mikä muuttuu? Millainen informaatioympäristö meillä on ja millaisia seurauksia se tuo? Tilannekuvassa on erilaisia ilmiöitä, joita on syytä tarkastella kriittisesti ja myös avoimen uteliaasti. Informaatiovaikuttaminen on tehokkainta silloin, kun sitä ei tunnisteta eikä siltä osata suojautua. Meillä on lukuisia suojaavia tekijöitä, mutta myös heikkouksia, joita voimme parantaa.

Puheenvuorossa käsitellään myös sisäisen viestinnän näkökulmaa. Mitä apuvälineitä organisaatioissaan sisäisen viestinnän parissa työskentelevät henkilöt tarvitsevat vaikuttamisen tunnistamiseen ja siltä suojautumiseen. Miten organisaatio voi itse ”taistella” informaatiovaikuttamista vastaan tai tehdä omaa vaikuttamistaan.

Christina Forsgård on kyberkriiseihin erikoistunut viestinnän asiantuntija, vaikuttaja, enkelisijoittaja, startup-valmentaja, kouluttaja, tietokirjailija sekä Netprofile Finlandin perustaja, partneri. Christina on kouluttanut tunnistamaan informaatiovaikuttamista mm. Naisten Valmiusliiton ja MPK:n kursseilla sekä useissa organisaatioissa. Hänet valittiin viestintäalan kansainvälisen kattojärjestö ICCO:n Ethics Chairiksi elokuussa 2019 ja kansainvälisen kyberkriiseihin erikoistuneen PrivacyRules-yhteistyöverkoston Cyber Crisis Communications -ohjelman puheenjohtajaksi.

Christina nousee HPR-tapahtuman lavalle 13.12. Triplassa! Varaa paikkasi – vielä ehdit ilmoittautua syksyn huipputapahtumaan!