Suomen Paras Power Platform toteutus -kisan finalistit

Kovatasoisen kisan finalistit on nyt valittu!

Karsintojen kautta vuoden 2022 Power Platform SM-finalisteiksi on valittu kuusi upeaa toteutusta. Finalistit organisaationimiensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä ovat:

  1. Careeria
  2. Energiavirasto
  3. Hoivarakentajat
  4. Kirkon diakoniarahasto
  5. Päijät-Sote
  6. Transval

Careeria on ammattioppilaitos, jossa vuosittain opiskelee n. 11.000 opiskelijaa. Opiskelu on monimuotoista, joskus lähes kokonaan näyttöihin perustuvaa työssä oppimista. Jotta opettajat voisivat paremmin tukea ja seurata oppijoitten osaamisen kehittymistä ja opintojen edistymistä, kehitti puhtausalan koulutusyksikkö omaan ja oppilaittensa käyttöön Power Platform -pohjaisen työssäoppimisen sovelluksen. Hieno alku tulevalle oppilaitosmaailman prosessien kehityspolulle.

Energiavirasto varmistaa uusien virastolaisten hyvää työntekijäkokemusta ja vauhdikasta aloitusta huolehtimalla siitä, että tarvittavat laitteet, tunnukset ja luvitukset odottavat työntekijää heti työsuhteen alusta asti. Muistinvaraisuus on taakse jäänyttä elämää, kun prosessi on automatisoitu ja yhdenmukaistettu. Työntekijän ohella ratkaisusta hyötyvät niin HR kuin jokainen esimies, assistentti sekä muutkin prosessin eri vaiheisiin osallistuvat henkilöt. Samalla systematiikalla hoidetaan luonnollisesti myös virkavapaat ja virastosta lähtevien henkilöiden asiat.

Hoivarakentajat uudisti pohjalaiseen tapaan nopeasti ja kerralla koko liiketoimintansa ohjaamisen ja seurannan rakennuttamalla itselleen ikioman Taapelin. Tämä monipuolisesti ja laajasti Microsoftin Power Platformia hyödyntävä rakennusalan projektien eri vaiheita tukeva ja raportoiva ratkaisu on malliesimerkki yhden käyttöliittymän (Teams) kautta käytettävästä palvelukokonaisuudesta.

Kirkon diakoniarahasto on kirkon yhteinen avustusrahasto, joka auttaa odottamattomiin taloudellisiin vaikeuksiin ja hätätilanteisiin joutuneita suomalaisia. Avustushakemuksia tulee vuosittain keskimäärin 1000 ja jaettavien avustusten kokonaissumma on n. 1M€. Diakoniarahaston työntekijät halusivat vähentää hakemuskäsittelyyn liittyvää valtavaa manuaalityön määrää ja päättivät yhdessä Kirkkohallituksesta tulleen idean perusteella etsiä ratkaisua Power Platformin avulla. Säästöt vuosittaisessa työmäärässä ovat huikeita ja mikä parasta, työntekijät voivat keskittyä oleelliseen – diakoniatyöhön ja auttamiseen. Ja vaikka ratkaisun tekeminen ostettiinkin asiantuntijoilta, ei diakoniarahasto omien sanojensa mukaan tässäkään ole ”konsulttien armon varassa”.

Päijät-Sote, tässä tapauksessa Päijät-Hämeen keskussairaala sai uusia tiloja, joiden myötä perinteisen putkipostin tilalle piti kehittää uusi ratkaisu. Sairaalan äidinmaitokeskus palvelee kaikkein pienimpiä potilaita, joille neljän eri osaston hoitajat tilaavat yksilöllisiä ja yhteisiä äidinmaito- ja altistusannoksia uudella PowerApps-tilaussovelluksella. Uusi sovellus korvaa kierroilla täytettävät paperit ja kännyköillä tilaaminen nopeuttaa työtä. Myös Äidinmaitokeskuksella on oma PowerApps-sovelluksensa tilausten käsittelyyn ja kaiken raportointi on työn alla. Tämän hienon ratkaisun rakentamisessa apua tarvittiin useammaltakin toimittajataholta, kun toimialalle keskeisten tietoturva- ja tietosuojavaatimusten täyttäminen haluttiin varmistaa viimeistä piirtoa myöten.

Transvalin logistiikkapalveluiden ikiomat kansalaiskehittäjät ovat systemaattisesti kehittäneet palveluitaan kotimaisille teollisuusasiakkailleen myös Power Platformin avulla. Osana palvelulupausta olevat työnohjauksen tehostaminen ja tiedon läpinäkyvyys on otettu tosissaan ja teknologiasta on omin voimin otettu kaikki irti. Mikä parasta, asiakkaillekin on omat näkymänsä tässä ratkaisussa. Ja kun kehitys vain kehittyy, jo nyt monipuolisille ratkaisuille on uutta jatkoa luvassa.

Onnea finalisteille ja kiitokset kaikille kisaan osallistuneille! Kisan finalistityöt esitellään Power Platform HPR -tapahtumassa Triplassa 13.12. , jossa myös julkistetaan kisan voittaja! Lue lisää kisasta, tapahtuman ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan inspiroitumaan Suomen parhaista Power Platform -toteutuksista.