HPR-seminaari järjestetään kokonaan Online-tapahtumana Microsoft Teamsin kautta.
Kukin sali (Sali 1 ja Sali 2) on oma Teams-kokouksensa. Lisäksi on käytössä Lounge-taukotila (myöskin Teams-kokous).
Puhujat pitävät esitykset etänä omalta koneeltaan.
Kussakin salissa on salivastaava, joka auttaa tarvittaessa ja esittelee puhujan ennen esityksen aloitusta.
Esitykset tallennetaan ja ne jaellaan katsottavaksi osallistujille. Katseluoikeus on voimassa kaksi viikkoa seminaarin jälkeen.
Esityksen kesto
Esityksen kokonaiskesto on 45 minuuttia tai 60 minuuttia (ellei muuta ole sovittu). Tarkista oman esityksesi sali, kellonaika ja pituus ohjelmasta.
Esityksen loppuun on hyvä jättää n. 5 minuuttia aikaa kysymyksille (Kysymykset esitetään chatin kautta, salivastaava seuraa chattia ja poimii sieltä kysymyksiä).
Huomioithan, että esitykset pyörivät osin kahdessa rinnakkaisessa salissa. Kunkin esityksen on siis pysyttävä aikataulussa.
Ajankäytön seuraaminen on pääasiassa puhujan vastuulla, mutta kussakin salissa on salivastaava, joka ilmoittaa, kun aika alkaa olemaan lopussa (5 min ennen ajan päättymistä).
Oman esityksen jälkeen keskustelua osallistujien kanssa voi jatkaa Loungessa tauon ajan.
Esitysmateriaali (PDF)
Esitysmateriaali jaetaan osallistujille PDF-muodossa (voi olla karsittukin versio)
Alustava versio esityksestä kommentoitavaksi HPR-tiimille sähköpostitse (tiedotteet@m365hpr.fi)
Lopullinen PDF-versio esityksestä toimitettava viimeistään ke 5.5. (OneDriven kautta, HPR-tiimi toimittaa tästä ohjeet lähempänä seminaaria)
Esitystekniikka
Varmista etukäteen, että pääset liittymään kokoukseen haluamallasi laitteella. Lopulliset kokouslinkit jaetaan ennen seminaaria, voit testata jo kenraaliharjoituksen linkkiä.
Jos sinulla on Teams-ohjelma, käytä sitä. Muussa tapauksessa käytä selainta (Chrome, Edge tai Safari). Selain toimii ilman lisäosien asentamista ja siis myös puhujat voivat tarvittaessa liittyä mukaan selaimella.
Varmista, että äänilaitteesi ja kamerasi toimivat kunnolla. Suosituksena on käyttää laadukasta kuulokemikrofonia tai muuta vastaavaa äänilaitetta, jonka tiedät toimivan hyvin Teams-puheluissa. Omaa ääntä voi kuunnella Teamsin testipuhelun avulla, joka löytyy Teams-ohjelmasta ja samalla näkee myös käytössä olevat laitteet (Yläpalkin profiilikuva -> Settings -> Devices -> Make a test call).
Testaa, että näytön jako toimii. Yleensä on varminta jakaa koko työpöytä eikä yksittäistä sovellusta, etenkin jos näytät demoja
Tarkista, että videokuvan tausta on asiallinen. Käytä halutessasi Teamsin taustakuvaa. Sen saa päälle jo ennen kokoukseen saapumista liittymisikkunassa tai kokouksen aikana kolmen pisteen valikon kautta.
Testaa seminaaripäivänä esitystekniikan toimivuus yhdessä salivastaavan kanssa ennen oman esityksesi alkua.
Vinkkejä esityksen pitämiseen
Esitystä tehdessä on syytä kiinnittää huomiota siihen, että esitys vastaa ohjelmassa kuvattua sisältöä ja puffijuttua
Pidä yritysesittely lyhyenä ja mene nopeasti suoraan asiaan
Liitä esitykseesi havainnollisia esimerkkejä tosielämästä ja jaa omia kokemuksiasi – ne yleensä kiinnostavat osallistujia
Vedä esitys läpi omalla tyylilläsi vapaasti kertoen – tilaisuus on hengeltään aika rento
Kenraaliharjoitukset ja lisätiedot
Puhujille järjestetään kenraaliharjoitukset ennen tapahtumaa. Saat kutsun HPR-tiimiltä.
Mikäli oman salisi kenraaliharjoitusaika ei sovi, voit ilmoittautua toisen salin kenraaliharjoitukseen.
HPR-tiimi antaa muutoinkin mielellään lisätietoja – Ota yhteyttä
MICROSOFT 365 HPR-SEMINAARI
Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaari on Suomen laajin SharePoint- ja Microsoft 365 -toteutuksista kertova case-pohjainen tapahtuma.