Mitä Office 365 -palveluita käyttävän ja niitä suunnittelevan on syytä tietää Azuresta?

”Olen jo pitkään ajatellut pitäväni esityksen Office 365 (ja tietysti myös Microsoft 365) -osaajille siitä, mitä itse kunkin olisi hyödyllistä tietää Azuresta”, aloittaa Jussi Roine Microsoftilta.

”Tässä puheenvuorossani käyn läpi ensin tärkeimmät Azuren käsitteet kuten tilaukset, tenantit, resource groupit ja muut perusrakenteet. Azuressa on jopa parisataa palvelua, joten nostan niistä esiin tärkeimmän kymmenyksen – ja tuon näistä konkreettisia esimerkkejä. Lisäksi osa palveluista, esimerkiksi Azure Active Directory, on vahvasti myös Microsoft 365-pilvipalveluihin sidoksissa, joten kokonaisuuden hahmottaminen on yksi esityksen päätavoitteista”, Jussi painottaa.

”Tähtään esityksessäni siihen, että en mene ääriteknisiin yksityiskohtiin – ne on helppo silmäillä Microsoftin dokumenteistakin. Sen sijaan konseptit, käsitteet ja kokonaisuuksien hahmottaminen on keskiössä. Kerron myös hybridiarkkitehtuurien osalta ydinasiat, huomioiden myös edge computing -sanahirviön käytännön merkityksen”, Jussi päättää.

Jussi Roine on toiminut pitkään Microsoft-ratkaisujen parissa arkkitehtinä, kouluttajana, neuvonantajana ja konsulttina. Viimeiset 10 vuotta Jussi toimi Sulava Oy:ssä tutkimustehtävissä, ja loppuvuodesta 2019 Jussi on ollut Microsoftilla Azure-kehittäjäyhteisöjen evankelistana.

Jussi on puhujana Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaarissa, joka järjestetään 5.-6.5.2020 Online-tapahtumana.

Ilmoittaudu mukaan ja varaa paikkasi! Enintään 250 henkilöä otetaan mukaan.