Parhaat käytännöt SharePoint-pohjaisen intranetin rakentamisessa

SharePoint-pohjaisia Intranet-sivustoja on rakennettu kohta jo kahdenkymmen vuoden ajan. Toki SharePoint ei ole enää se sama kuin aiemmin, vaan matkan varrella on siirrytty ns. moderniin sivustoon ja useimpien organisaatioiden osalta myös SharePoint Online-pilvipalveluun, joka on osa Microsoft 365 -kokonaisuutta.

Intranetin voi toteuttaa SharePointilla monin tavoin ja toki myös eri organisaatioiden tarpeet vaihtelevat. Jotkut tarvitsevat monikielisyyttä, toiset rikasta sisältöä ja kolmannet automatiikkaa sekä integraatioita. Eri projektien kautta on havaittu se, mikä toimii ja mikä taas ei. Siten on muotoutunut hyviä käytäntöjä SharePoint-pohjaisen intranetin rakentamiseen.

Sanna Keränen kertoo Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -tapahtumassa 30.11.2021 kokemuksistaan intra-projekteista ja jakaa parhaita käytäntöjä osallistujien hyödynnettäväksi. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan kuulemaan Sannan ja muiden asiantuntijoiden kokemuksia!

Pitkän viestintäuran jälkeen Sanna Keränen hyppäsi konsultin rooliin, ja viimeisen neljän vuoden ajan hän on auttanut kymmeniä erilaisia organisaatioita ottamaan käyttöön Microsoft 365 -työkaluja. Useimmiten pöydällä on moderneja SharePoint -intranettejä ja Teams-käyttöönottoja.

Sannan projekteissa kaivetaan aina esille muutoksesta saatavat hyödyt: hyödyt sinulle, minulle, meille ja talolle. Sen jälkeen sukelletaan johdon aitoon tukirooliin, käyttäjäymmärrykseen, yhteisiin modernin työn pelisääntöihin ja menestyksekkään muutosprosessin suunnitteluun. Hienoimmankin teknisen härpäkkeen hyöty nimittäin toteutuu vasta sitten, kun ihmiset käyttävät sitä ja vielä niin kuin on ajateltu.