Power Platform ja Microsoft AI – Hyvät, Pahat ja Rumat

Tekoäly ei sinänsä ole mikään uusi keksintö, mutta uutta on se, että generatiivinen tekoäly on tullut kaikkien saataville ChatGPT:n ja Bing Chat:in julkaisun myötä. Nämä molemmat kuluttajakäyttöön tarkoitetut palvelun pohjautuvat OpenAI:n kehittämiin laajoihin kielimalleihin. Yritysten ja muiden organisaatioiden käytössä on kuitenkin olennaista päästä hyödyntämään turvallisesti myös yrityksen omaa dataa. Tähän Microsoft tarjoaa kolme eri alustaa, jotka kaikki hyödyntävät GPT-kielimalleja:

  • Azure OpenAI Service
  • Bing Chat Enterprice
  • Microsoft Copilot

Myös low-code ja no-code kehittämisestä on puhuttu jo pitkään, mutta laajaan tietoisuuteen asia on noussut ennen kaikkea Power Platform -palvelun kautta. Tänä päivänä keskustellaan paljon siitä, kuinka low-code toteutuksilla voidaan automatisoida prosesseja ja tehostaa työn tekemistä. Toisaalta mietitään myös sitä, missä low-code:n rajat kulkevat ja mitkä asiat kannattaa edelleen toteuttaa ”pitkästä tavarasta” koodaamalla.

Mutta mitä tapahtuu, kun tekoäly kohtaa low-code/no-code -kehitysvälineet ja miten tämä kaikki muuttaa työelämää? Siitä kuulet lisää Power Platform Hyvät, Pahat ja Rumat -tapahtumassa, joka järjestetään 22.11.2023 Hilton Strand Helsingissä. Tapahtuman avauspuheenvuoron pitävät Juha Anttila (IITC), Vesa Nopanen (Sulava) ja Timo Pertilä (Forward Forever).

Tutustu tapahtuman ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!