Sisäisen viestinnän uudistamisen läpivienti

”Työssäni työyhteisöviestinnän ja modernin työn konsulttina kohtaan usein organisaatioita, joissa sisäinen viestintä rempallaan monesta kulmasta”, kertoo Heidi Selkäinaho Somepointista. ”Monesti ainoa asia, mikä toimii hyvin, on koko organisaation laajuinen uutisointi”, Heidi jatkaa. ”Toki siinäkin on usein puutteita: kaikki kulkee keskitetysti yhden ihmisen kautta eikä tietoa tule tarpeeksi”, Heidi summaa.

Sisäisen tiedonkulun ongelmia on syytä lähestyä aina työntekijöiden omien kokemusten kautta: Mikä toimii nyt? Mikä ei? Mitä tietoa jäät vaille?

Useimmiten törmätään näihin ongelmiin:

  • Johto ei kerro asioista tarpeeksi avoimesti
  • En muista, missä tieto on jaettu
  • Teams hälyttää liikaa, enkä pysy perässä
  • Tieto on hajallaan eri paikoissa
  • Intranetin sisältö on vanhentunut

Heidi Selkäinaho on puhujana Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -tapahtumassa, joka järjestetään Hilton Strand Helsingissä 21.-22.5.2024. Tapahtumaan voi osallistua myös etänä. Tutustu monipuoliseen ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Puheenvuorossaan Heidi keskittyy vastaamaan, minkälaiset digiviestinnän ratkaisut ja muutokset organisaatiokulttuurissa takaavat onnistuneen sisäisen viestinnän muutoksen. Hän nostaa myös esiin, miten Copilot for Microsoft 365 tukee sisäistä viestintää ja tiedonsaantia.

Heidi on kokenut työyhteisöviestinnän konsultti ja yrittäjä, jonka intohimona on luoda avoimen sisäisen viestinnän avulla hyvinvoiva työyhteisö.

Heidi auttaa asiakkaitaan Microsoft 365 -ympäristön viestintäkanavien kokonaisuuden suunnittelussa, muutosten toteutuksessa ja käyttöönotoissa. Pakettiin kuuluu useimmiten SharePoint-intranet, sisäinen some Viva Engagessa tai Teamsissa ja ryhmätyön pelisääntöjen kirkastaminen Teamsissa.

Parasta Heidin työssä on muutoksen näkeminen paitsi organisaation tavassa tehdä töitä mutta myös ilmapiirissä ja henkilöstön tyytyväisyydessä.