Tietotyön automatisointi M-Filesin ja OpenAI:n avulla

”Tekoälyä ja koneoppimista on hyödynnetty M-Files -ohjelmistoissa jo pitkään”, kertoo Mika Turunen M-Filesiltä. ”Generatiivisen tekoälyn hyödyntäminen osana valmisohjelmistoa on puolestaan melko uutta”, Mika jatkaa. ”M-Files Aino -tekoälytoiminnallisuudet pohjautuvat Azure OpenAI -palveluun, mutta ne toimivat suoraan M-Filesin sisältä hyödyntäen sinne tallennettua dataa”, Mika taustoittaa.

Mika Turunen tulee M365 HPR -tapahtumaan 21.-22.5.2024 puhumaan tietotyön automatisoinnista M-Filesin ja OpenAI:n avulla. Hän kertoo esityksessään tekoälyn mahdollisuuksista tietotyössä ja dokumenttien hallinnassa. Hän näyttää esimerkein, miten M-Files Aino ja sen takana oleva Azure OpenAI louhivat dokumentteja. Mika kertoo esityksessään myös tekoälyn hyödyntämisessä saaduista asiakaskokemuksista – niin hyvistä, pahoista kuin rumistakin.

Mika Turunen on M-Filesin globaalin tuoteorganisaation vetäjä. M-Files keskittyy tietotyön automatisointiin ja informaation hallintaan metatiedon sekä tekoälyn avulla. Mikalla on pitkä kokemus tiedonhallinnan projektien konsultoinnista, vetämisestä, sekä tuotteiden rakentamisesta tiedonhallinnan koviin vaatimuksiin. Mika on ollut sparraamassa sekä isojen, että pienten organisaatioiden tapaa hallita tietoa ja valmistautua tulevaisuuden vaatimuksiin tekoälyn sekä tiedonhallinnan näkökulmasta globaalissa mittakaavassa.

Kun kyseessä on monimutkaiset tiedonhallinnan projektit ja tietotyön prosessien sekä tekemisen automatisointi on Mika tyypillisesti projekteissa mukana auttamassa ja tunnistamassa tarpeita sekä vaatimuksia muutosjohtamisen näkökulmasta.