Hakupalvelut intranetissa, SharePointissa ja Teamsissa

”Microsoft 365 tarjoaa ihan valmiina varsin hyvän haun, mutta haku voi tuntua joskus huonolta, koska se löytää niin paljon tavaraa”, sanoo Emmi Turanlahti Midpointedilta.”Usein käyttäjiltä toki tulee palautetta, että intranetistä ei löydy mitään – saati koko Microsoft 365:stä”, Emmi täsmentää. ”Löydätkö sinä itse sisältöjä helposti SharePointista, Teamsistä tai SharePoint-pohjaisesta intranetistä?”, Emmi haastaa pohtimaan.

Emmi Turanlahti on puhujana Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -tapahtumassa 21.-22.5.2024. Hänen käytännön esimerkkejä sisältävä esityksensä käsittelee hakupalveluita intranetissa, SharePointissa ja Teamsissa. Emmin esityksessä kuulet, kuinka SharePointin ja Teamsin haku toimii oletuksena ja miten näitä hakuja voi konfiguroida auttamaan käyttäjää löytämään etsimänsä tiedon paremmin. Emmi kertoo myös, miten Viva Connections ja Copilot for M365 vaikuttavat hakuun ja tiedon löytämiseen.

Emmi on toiminut konsulttina SharePointin parissa jo yli 10 vuoden ajan. Konsulttitaival alkoi SharePointin palvelinversioista, mutta jo useamman vuoden ajan ja tätä nykyä Midpointedilla Emmi keskittyy nimenomaan Microsoft 365 -maailmaan ja siellä erityisesti SharePoint- ja Teams-palveluihin. Emmi on osallistunut niin digitaalisten työtapojen muutosprojekteihin kuin teknisiin toteutusprojekteihin. Hänen roolinsa voi olla niin palveluiden suunnittelijana, toteutustehtävissä kuin kouluttajanakin.

Toteutusprojekteissa Emmi on tottunut hyödyntämään SharePointin ja Teamsin vakio-ominaisuuksia. Yksi vakioaihe projekteissa on, miten haku toimii oletuksena ja miten sen saisi toimimaan paremmin. Tiedon löydettävyys ja haun tehokas käyttö ovatkin muodostuneet Emmille sydämen asiaksi. Hän haluaa auttaa käyttäjiä löytämään haluamansa tiedon ja vastaavasti auttaa sisällöntuottajia luomaan sisältöä siten, että käyttäjät sen pystyvät löytämään.

Tutustu M365 HPR -tapahtuman ohjelmaan sekä puhujiin ja ilmoittaudu mukaan oppimaan muiden kokemuksista!