Valtiokonttorin pilvimatka

”Valtiokonttorin pilvimatka ei ole ollut pelkkää poutapilveä, mutta eteenpäin on menty johdonmukaisesti rakentamalla pieniä aidosti toimivia palasia”, sanoo Petri Ellmén Valtiokonttorin tietohallinnosta. ”Matkan varrella tapahtuvat mahdolliset epäonnistumiset ovat osa oppimista ja ylipäätäänkin pilvisiirtymässä on tärkeää lisätä omaa ymmärrystä ja tietämystä pilvestä”, Petri jatkaa. ”Pitää ensin luoda visio pilvisiirtymästä ja ymmärtää miksi halutaan pilveen ja sitten voi tarkastella kriittisesti, miksi asiat ovat nyt niin kuin ovat”, Petri pohtii. ”Pilvisiirtymä vaatii myös paljon yhteistyötä eri osapuolten ja myös järjestelmätoimittajien kanssa”, Petri summaa.

Petri Ellmén on puhujana Microsoft 365 ja Power Platform Hyvät, Pahat ja Rumat -tapahtumassa 9.-10.5.2023. Hän kertoo esityksessään Valtiokonttorin pilvimatkasta ja siitä mitä pilvipalveluihin siirtyminen tarkoittaa teknisessä ja operatiivisessa mielessä. Petri avaa esityksessään myös näkökulmia siihen, mitä uusia osaamisvaatimuksia syntyy ja miten työtavat muuttuvat.

Ilmoittaudu mukaan kuuntelemaan Petriä ja muita mielenkiintoisia puhujia!

Petri Ellmén eli ”Elmeri” luotsaa apulaisjohtajana Valtiokonttorin Tietohallinnon palvelutuotantoa. Pitkä ura eri tehtävissä kaartaa valtiohallinnon PC vallankumouksesta mobiilihypen kautta pilvitransformaatioon. Työn ytimessä on aina ollut keskeisenä pohdinta siitä, miten teknologialla voidaan saada enemmän ja parempaa aikaan.