Avaus: Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat

ChatGPT on pysynyt otsikoissa sitten marraskuun 2022, jolloin GPT-3 -pohjainen chatbot avattiin  yleisölle. Palvelun kyvykkyyksiä tekoälyn saralla tekstin ymmärtämisessä ja tuottamisessa on sittemmin ihasteltu, kauhisteltu ja ihmetelty. Jo viime jouluussa pidetyssä HPR-tapahtumassa demottiin ensimmäisiä ChatGPT:n luomia ”hyvää, pahaa ja rumaa” -tekstejä ja toisaalta katseltiin OpenAI:n toisen tekoälysovelluksen – DALL-E:n laatimia kuvia. Ja esitysdiojen viimeistelytyön teki PowerPointiin upotettu Microsoft Designer, joka sekin on yhden lajin tekoälysovellus. Hämmästyttävää on ollut se, kuinka hyvin ChatGPT on toiminut myös suomen kielellä heti alusta alkaen, toisin kuin monet Microsoftin omat tekoälypalvelut.

Tammikuussa 2023 Microsoft ilmoitti tehneensä useiden miljardien investoinnin OpenAI-yhtiöön ja heti perään helmikuussa Microsoft julkaisi esikatseluun uudistetun Bing-hakukoneen, joka pohjautuu OpenAI:n tekoälymoottoriin. Ja maaliskuussa lanseerattiin Microsoft 365 Copilot, joka yhdistää chatbotin tekoälypalvelut Microsoft Graph -tietokantaan ja tuo tekoälyn Office-sovellusten kuten Outlook, Word, Excel, PowerPoint ja OneNote sisälle. Microsoftin demojen perusteella myös Loop-komponentit, Teams chat, Power Apps, Power Automate ja Virtual Agents osaavat hyödyntää näitä AI-palveluita. Jää nähtäväksi, mitä GPT-4 tuo tullessaan ja mihin kaikkiin Microsoftin palveluihin tekoäly jatkossa ui.

Korvaako tekoäly kohta konsultit ja seminaaripuhujat? Sitäkin kysyttiin viime HPR-tapahtumassa yleisöltä, mutta kysytäänpä asiaa itse ChatGPT:ltä:

”Vaikka tekoälyllä on jo nyt laaja sovellusalue ja se on mullistanut monia toimialoja, ei se todennäköisesti kokonaan korvaa konsultteja ja seminaaripuhujia lähitulevaisuudessa. Vaikka tekoälyllä on monia vahvuuksia, kuten nopeus, tarkkuus ja tehokkuus, se ei korvaa inhimillistä kokemusta, tietoa ja intuitiota, joita konsultit ja seminaaripuhujat voivat tarjota”,
ChatGPT vastaa alle sekunnin mietittyään.

Tämän rohkaisemana uskallammekin suositella saapumaan Microsoft 365 ja Power Platform Hyvät, Pahat ja Rumat -tapahtumaan 9.-10.5.2023 Scandic Park Helsinkiin paikan päälle tai osallistumaan etänä. Ilmoittautuminen on käynnissä!

Kevään HPR-seminaarin avaavat Juha Anttila ja Vesa Nopanen. Avauspuheenvuorossa ovat pääroolissa Microsoftin pilvimaailman isoimmat muutosvoimat kuten tekoäly, hybridityö, työntekijäkokemus, tietoturva, tiedonhallinta ja Metaverse. Osansa tässä esityksessä saavat  myös ne pilvipalveluiden rumemmat puolet kuten käyttökatkot, lisenssimuutokset ja palveluiden poukkoilevat kehityspolut.

Tule mukaan oppimaan case-esimerkkien kokemuksista ja lukuisista asiantuntijapuheenvuoroista sekä vaihtamaan ajatuksia muiden osallistujien ja puhujien kanssa.

Juha Anttila on HPR-tapahtuman perustajia. Hän toimii konsulttina ja IITC:n toimitusjohtajana. Juhalla on rautainen kokemus informaation ja erityisesti dokumenttien hallinnan kehittämisestä sekä järjestelmien käyttöönotosta. Hän on työssään tutustunut yli kolmensadan suomalaisen organisaation tiedonhallintaan. Juha on kokenut projektinvetäjä ja tiedonhallintaprojektin sparraaja. Tietotyön kehittäminen ja verkkopalveluprojektien läpivienti ovat lähellä Juhan sydäntä. SharePoint-maailmasta hänellä on kokemusta 2001 versiosta lähtien. Juha on aktiivisesti edistämässä suomalaisen yrityselämän tiedonhallintaa myös Liikearkistoyhdistyksessä.

Vesa ”Vesku” Nopanen on Principal Consultant, Metaverse and Future Work Sulavalla. Hän on toiminut yli 25 vuoden ajan erilaisissa asiantuntija-, konsultointi- ja valmennustehtävissä monipuolisesti useilla toimialoilla moninaisia teknologioita käyttäen. Vesku on Microsoft MVP (Most Valuable Professional) ja on erityisesti erikoistunut Microsoft Metaversen, Microsoftin pilven  ja Microsoft Teamsin tarjoamiin monipuolisiin tulevaisuuden ja modernin työn ratkaisuihin. Hän on myös tunnettu supersuosituista Spotlight-webinaareistaan, aktiivisena puhujana sekä erilaisten teknologiayhteisöjen ja tapahtumien organisaattorina. Kysy Veskulta Teamwork 3.0:sta!