Avaus: Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat

Microsoft kertoi viime viikolla päätöksestä rakentaa uusi datakeskusalue pääkaupunkiseudulle. Ei siis tavallinen konesali vaan useista datakeskuksista koostuva alue on tulossa Suomeen! Hankkeen mittaluokasta saa kuvaa tarkastelemalla laitoksen hukkalämpöä – datakeskusten tuottama hukkalämpö tulee kattamaan noin 40 prosenttia Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen noin 250 000 kaukolämmön käyttäjän lämmöntarpeesta. Ei siis mikään ihan pieni laitos!

Datakeskushankkeella on merkitystä Microsoftin palveluiden suomalaisille käyttäjille, mutta hanke kertoo myös laajemmin Microsoftin halusta investoida Suomeen. Kovin tarkkoja tietoja hankkeesta ja sen aikataulusta ei kuitenkaan vielä ole ja siten käytännön vaikutuksia on vielä hieman vaikea arvioida. Toivon mukaan saamme uusien datakeskusten myötä M365- ja Azure-palveluihin lisää laajuutta, luotettavuutta, nopeutta sekä parempaa latenssia. Nähtäväksi jää, voidaanko datan sijainniksi jatkossa määritellä Suomi EU:n asemasta. Se avaisi vielä uusia mahdollisuuksia Microsoftin palveluiden käytölle Suomessa.

Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaari on Suomen laajin Microsoft 365 -toteutuksista kertova case-pohjainen tapahtuma. Seminaari pyrkii erottumaan kiiltokuvamaisista myyntipuheista kertomalla erilaisista hankkeista niin hyvät, pahat kuin rumatkin piirteet. Siitä tapahtuman nimikin juontaa juurensa.

Kevään HPR-seminaari järjestetään 11.-12.5.2022 hybridimuodossa eli siihen voi osallistua joko fyysisesti Scandic Park Helsingissä tai etänä verkon kautta. Tapahtuman ensimmäinen päivä edustaa sitä ”perinteistä” M365 HPR -sisältöä kun taas toisena päivänä sukelletaan Power Platformin ja kansalaiskehittämisen syövereihin.

Tapahtumassa on yhteensä yli 30 puhujaa ja siten mittava määrä asiantuntemusta sekä kokemusta Microsoftin palveluiden hyödyntämisestä. Ja mukana on myös niitä tarinoita, missä on törmätty melkoisiin haasteisiin. Molempina päivinä ohjelma pyörii kahdessa salissa ja kaikki esitykset striimataan etäosallistujille. Lisäksi tapahtuman osallistujat saavat kaikki tallenteet käyttöönsä kahden viikon ajaksi. Nyt ei enää haittaa, vaikka kaksi mielenkiintoista esitystä menee päällekkäin eri saleissa!

Pidän tapahtuman avauspuheenvuoron 11.5.2022 ja pyrin valoittamaan, missä Microsoft 365 menee juuri nyt ja mitkä ovat viime aikojen merkittävimmät muutokset.

Tutustu tapahtuman ohjelmaan sekä puhujiin ja ilmoittaudu mukaan!

Juha Anttila on HPR-tapahtuman perustajia. Hän toimii konsulttina ja IITC:n toimitusjohtajana. Juhalla on rautainen kokemus informaation ja erityisesti dokumenttien hallinnan kehittämisestä sekä järjestelmien käyttöönotosta. Hän on työssään tutustunut yli kolmensadan suomalaisen organisaation tiedonhallintaan.