Case Hansel – Kaiken siirtäminen pilveen

”Hanselilla juhlittiin viime vuonna muutamaa isoa merkkipaalua”, kertoo Lasse Ahonen Hanselista ja listaa viime vuoteen osuneita saavutuksia:

  • Hansel täytti 80 vuotta
  • Hanselin M365-ympäristö täytti 10 vuotta
  • Hanselin IT-infra siirtyi täydellisesti viimeistenkin palveluiden osalta julkipilvipalveluiden päälle

Mitä kaikkea se vaatii, että perinteisen konesalin viimeisestäkin palvelimesta sammutetaan valot? Ja mitä tehdään seuraavaksi, kun kaikki on jo julkipilvessä? Näihin kysymyksiin ja moniin muihin kuullaan vastaukset, kun Lasse Ahonen nousee Microsoft 365 HPR -tapahtuman lavalle 12.5.2022.

Lassella on reilu 20 vuoden kokemus IT-alalta ja M365-työvälineiden sekä modernien työtapojen kehityksen parissakin on vierähtänyt jo yli 10 vuotta. Tällä hetkellä työtehtävät keskittyvät pääasiassa Azureen, M365:n ja arkkitehtuuriin sekä dataan liittyviin asioihin.

Kehitysprojektien toteutustapojen hallinta lähtee Lassella liikkeelle kutakuinkin ajatuksesta: Tehdään mieluummin sillä uudemmalla tavalla ja laadukkaasti.

Hansel on julkishallinnon yhteishankintayksikkö, jonka palveluiden ytimen muodostavat siis yhteishankinnat. Hanselilla on yhteensä tarjolla yli sata puitejärjestelyä ja dynaamista hankintajärjestelmää, joista asiakkaat voivat hankkia monipuolisesti tuotteita ja palveluja. Niitä on mukana tarjoamassa yli 800 sopimustoimittajaa. Yhteishankintojen lisäksi Hanselin valikoimaan kuuluvat hankintojen asiantuntijapalvelut: kilpailuttaminen ja kehittäminen.