Case Betolar: Moderni kaksikielinen SharePoint-intra, joka toimii myös Teamsissa

Betolar (Betolar Oyj | Sustainable competitive edge) on suomalainen rakennusmateriaaliteknologian yritys, jonka menetelmällä voidaan muuttaa teolliset jäte- ja sivuvirrat vähähiilisiksi rakennusmateriaaleiksi. Betolar toimii globaalisti ja on kasvanut viime aikoina hurjaa vauhtia. Aikaisemmin sisäinen viestintä hoidettiin Teamsissä ja sähköposteissa, mutta henkilöstömäärän kasvaessa tarvittiin sisäisen viestinnän kotipesäksi intranet.

Midpointed suunnitteli ja toteutti Betolarille kaksikielisen, modernin SharePoint-intran, jota voi käyttää myös Teamsin kautta Viva Connections -kytkennän ansiosta. Myös Viva Engage (aiemmalta nimeltään Yammer) otettiin intran lanseerauksen yhteydessä käyttöön, mutta se vaatii vielä sisäänajoa/muutosjohtamista. Tarpeet ja mahdollisuudet ovat kuitenkin ilmeiset, sillä Betolarin väki liikkuu maailmalla paljon ja ajatustenvaihto Viva Engage -työkalussa voisi tuoda paljon hyötyjä. Intranet suunniteltiin marraskuussa, toteutettiin joulukuussa ja sisällöntuotanto hoitui tammikuussa. Intranet saatiin käyttöön 1.2.2023. Projektin varrella muutettiin myös Betolarin SharePoint-domainin nimi, koska siellä kummitteli muinainen Kalustebetoni.

Betolarin Marko Laitinen ja Midpointedin Silja Häikiö ovat puhujina Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -tapahtumassa 9.5.2023. Tutustu tapahtuman ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Markolla on yli 20 vuoden IT alan kokemus, hän on työskennellyt sekä palveluntarjoajan puolella että loppuasiakasorganisaatioissa. Tällä hetkellä Marko toimii Betolarilla IT johtajana, kehittäen liiketoimintajärjestelmiä tukemaan kasvavan start-up yrityksen jatkuvasti kasvavia ja kehittyviä liiketoiminta tarpeita. Marko on ollut ottamassa laajasti käyttöön Azure ja Microsoft 365 palveluita eri organisaatioissa viimevuosien aikana ja hänellä on lavea näkemys Microsoft pilvipalveluiden mahdollisuuksista.

Silja toimii modernin työn konsulttina ja asiakkaiden työtapojen muutoksen tukena Midpointedilla. Betolarin intranet-projektissa hän toimi konseptoijana ja projektipäällikkönä. Silja on parhaimmillaan työ- ja viestintätapojen muutosprojekteissa, joissa suunnitellaan alusta asti huolella, miten kaikki ihmiset saadaan muutokseen mukaan. Siljalla on vahva tausta organisaatioviestinnästä. Uransa alusta asti häntä on kiinnostanut se, miten työskentelystä ja viestinnästä tehdään mahdollisimman sujuvaa.