Teams & Metaverse uutuudet

Microsoft Teams ja Metaverse muuttavat tapaa, jolla ihmiset tekevät yhteistyötä, kommunikoivat ja luovat sisältöä digitaalisessa maailmassa. Microsoft Metaverse on yleisnimitys Microsoftin palveluilla luodusta digitaalisesta todellisuudesta, jossa voit luoda, jakaa, hyödyntää ja kokea sisältöjä eri alustoilla ja laitteilla. Tämän alle mahtuu niin teollinen kuin toimistotyöhönkin suunnatut Metaverse-palvelut, lisätty ja virtuaalinen todellisuus kuin myös erilaisten Azuren tekoälypalveluiden hyödyntäminen. Lyhyesti voisi sanoa että Microsoft Metaverse yhdistää fyysisen ja virtuaalisen maailman sekä ihmisten ja tekoälyn välisen vuorovaikutuksen.

Microsoft Teams on saanut viimeaikoina lisää loistavia ominaisuuksia Teams Premium -lisäosan kautta. Teams Premium kehittyy jatkuvasti ja odotan pystyväni demoamaan livenä myös Teams Premiumin uusimpia ominaisuuksia – näistä itse odotan esimerkiksi kokouksen älykästä yhteenvetoa, jonka on luvattu ilmestyvän kesäkuun loppuun mennessä. Jään itsekin jännityksellä odottamaan olisiko se demokunnossa jo toukokuun alussa vai valitsenko jotain muita uusia ominaisuuksia demoihini. 

Tekoäly on muutenkin avainasemassa uusien ratkaisujen mahdollistamisessa ja parantamisessa. Se auttaa sinua löytämään oikeaa tietoa, analysoimaan dataa, optimoimaan prosesseja ja tekemään parempia päätöksiä ja nostamaan huomioitavia asioita. Tekoäly myös tekee digitaalisesta vuorovaikutuksesta luonnollisempaa ja miellyttävämpää luonnollisen kielen ymmärryksen ja kommunikoinnin kautta. ChatGPT on tuttu termi varmaan jo monille ja yksi esimerkki LLM (Large Language Model) hyödyntämisestä on uusi Bing Chat, Microsoftin hakukoneen uusi keskustelutila. Bing Chatin kanssa voi keskustella sulavasti vaikka suomeksi, koska se tunnistaa kielen ja osaa kommunikoida samalla kielellä sulavasti.

Microsoft Viva Sales sisältää jo HPR:ään mennessä mahdollisuuden tuottaa generatiivisen tekoälyn avulla sisältöä joka helpottaa myyjän toimintaa. Organisaatiot voivat myös luoda Azuren OpenAI-palvelulla itselleen botin Teamsiin, joka pystyy auttamaan käyttäjiä siellä missä he tekevät tietotyötään – Teamsissa. Minulla onkin jo olemassa jo tänään tästä Teamsin demobotti, jonka avulla voidaan pyytää Azuressa olevaa tekoälyä vaikkapa kääntämään teksti toiselle kielelle tai tekemään siitä yhteenveto. Mikään ei estä myöskään sen käyttämistä vaikkapa tekstin luonnoksen luomiseen. Tässä tapauksessa, kun käytetään Azuren palvelua, pysyy tekstin käsittely oman Azure-tilauksen sisällä eikä sitä lähetetä kolmannen osapuolen palveluun.

Esityksessä saat tietää lisää siitä, miten voit hyödyntää Microsoft Teamsiä, Teams Premiumia, Metaverseä ja tekoälyä omassa työssäsi ja organisaatiossasi. Näet käytännön demoja näiden viimeisimmistä ominaisuuksista. Mitä kuuluu Microsoft Meshille toukokuun alussa – myös se selviää esityksessä, jossa kuulet viimeisimmät tiedot. 

Älä missaa tätä ainutlaatuista tilaisuutta tutustua Microsoftin innovatiivisiin ratkaisuihin, jotka tekevät tulevaisuudesta todellisuutta jo tänään!

Esityksen pitää Vesa ”Vesku” Nopanen, Sulavan johtava konsultti ja Microsoft MVP. Hän on tunnettu myös nimellä Mr. Metaverse. Hän on intohimoinen sekä Microsoft Teamsin että Metaversen ja Metaverse-teknologioiden mahdollisuuksista työelämässä.

Tutustu tapahtuman puhujiin ja ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!