Case Fintraffic – Yhteisen M365-alustan käyttöönotto viidelle yhtiölle

Janne Lautanala ja Heli Pirttiniemi nousevat M365 HPR -tapahtuman lavalle 11.5.2022. He kertovat, mitä hyvää, pahaa ja rumaa tuli vastaan kun viisi yhtiötä laitettiin samaan konserniin. Hankkeessa yhdistettiin kolme eri it-ympäristöä ja samalla vielä päätettiin tehdä brändiuudistus siihen kylkiäiseksi.

Janne ja Heli summailevat muutamia asioita, jotka hankkeessa onnistuivat hyvin:

  • Hyvä suunnitelma ja checklista, josta eri toimittajat pystyivät seuraamaan edistystä ja varmistua, ettei mikään pallo pudonnut
  • Selkeä ja riittävän tiheä kommunikaatio, joka varmisti sen, että ihmiset tiesivät mitä tehdä
  • Klinikat, jossa käyttäjät pääsivät ratkomaan ongelmiaan heti, kun niitä ilmaantui

Mikä sitten ei mennyt niin hyvin? Noh – myös siitä kuulet lisää ilmoittautumalla mukaan tapahtumaan joko paikan päälle Scandic Park Helsinkiin tai etäosallistumiseen verkossa.

Janne toimii ekosysteemi- ja teknologiajohtajana Fintrafficissa. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus Digital Workplace -ratkaisujen rakentamisesta eri toimialoille. Ennen Fintrafficia hän on työskennellyt mm. Avanaden APAC-alueen Digital Workplace -liiketoiminnasta vastaavana johtajana Singaporessa ja Pohjoismaiden informaationhallinnan yksikön johtajana Accenturella.

Heli toimii palvelupäällikkönä Fintrafficissa. Hänen vastuullaan on Fintraffic Lennonvarmistuksen toimistoympäristön IT-ratkaisut sekä toimiminen konsernin erilaisten IT-järjestelmien pääkäyttäjänä ja kouluttajana. Konsernin M365 on yksi niistä kokonaisuuksista, joka on Helin vastuulla. Koulutustilanteissa Heli on kuin kotonaan. Innostavana kouluttajana Heli pystyy vetämään koulutuksia perinteisten koulutuksien lisäksi myös eLearning ympäristöissä hankitun verkkopedakogiikan pätevyyden vuoksi.